61SAAT HABER MERKEZİ -

 Trabzonspor camiasi yasta.

Kenan İskender'i kaybetti.

Trabzonspor'un başarılı olduğu dönemlerin genel kaptanı Kenan İskender, yaşamı boyunca, hep Trabzonspor'a olan hassasiyeti ile ömrünü doldurdu.

Aktif, yöneticilik yıllarında, Kenan İskender karizmasi ve yöneticilik bilgisi ile müthiş bir performans çizdi. Sahada, kulübede ve masada dört dörtlük yöneticilik yaptı. Her başkanın, genel kaptan olarak görev vereceği bir isim olarak öne çıktı.

Futbolcular ile diyaloğunda karşılıklı sevgi ve saygıdan ödün vermedi.

En zor ve ateşli transfer pazarlıklarını o yaptı.

O en ünlü star futbolcuları yeri geldi, kadro dışı bıraktı.

Camiada denge oldu.

Yönetim krizlerinde düğümü çözdü.

Kimseye ön yargılı olmadı.

Trabzonspor için saha içinde dayak bile yedi. Ankara'da bir lig maçında, zamanın toplum polisleri, Kenan İskender'i ağır şekilde darp etti, bana mısın demedi.

Kenan İskerder, zamanın koşullarına göre çok iyi yöneticilik yaptı.

Hiç kibirlenmedi.

Çalıştığı kulüp başkanlarına sorun yaratmadı, sorun çözdü.

Trabzonspor'a hep verdi.

Yaşam felsefesi Trabzonspor oldu.

Eğer, yaşasaydı, muhtemelen bu genel kurulda sembolik olarak başkan adayı gösterilecek, onun adı altında güçlü bir yönetim oluşturulacaktı.

Genel kaptanlığı, Trabzonspor'un en ünlü yıldız futbolcularının olduğu döneme rastlar. Ne o futbolcuların önüne geçti, ne de futbolcuların Trabzonspor'un önüne geçmesine izin verdi.

Yeri geldi Trabzonspor'un çıkarı için en radikal kararları aldı. Aldığı kararlar, çok tartışıldı ama zaman geçti, haklı olduğu ortaya çıktı...