Trabzonspor bu sezon Orduspor'u 2-1 yenerek ilk deplasman galibiyetini alırken, Ordulu taraftarlar maç sonu olay çıkardı.

Karşılaşma boyunca sürdürdüğü çirkin ve kötü tezahüratlarını maç sonuna da yansıttı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte, Trabzonspor otobüsünün yol güzergahına yerleşen ev sahibi ekip taraftarları Bordo-Mavilileri yine tepki gösterererek çirkin hareketlerde bulunacakları ileri sürüldü.

Emniyet görevclileri ise bunun üzerine Bordo-Mavili takımı statdan geç çıkmaları telkinin de bulundu. Emniyetin bu uyarısını dikkate alan Trabzonspor kafilesi hem statdan geç çıktı, hem de yemek yiyeyerek yola geç çıktı. Böyleliklele yolda karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçmiş oldu.

ORDUSPOR SALDIRIYA UĞRADI

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a sahasında 2-1 yenilen Orduspor kafilesini taşıyan otobüs, bir grup taraftarın taşlı saldırısına uğradı.



Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Orduspor, kendi evinde konuk ettiği Trabzonspor’a 2-1’lik skor ile yenilirken, takımı taşıyan otobüse bir gurup taraftar taşla saldırdı. Olay’da bir futbolcu yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Orduspor takım otobüsü Durugöl'deki Orduspor Tesisleri'ne giderken Bahçelievler Mahallesi Atatürk bulvarı çevre yolu kavşağı yakınında taşlı saldırıya uğradı. Otobüsün camları kırılırken futbloculardan Arjantinli Alfredo Monje olayda yaralandı. Olay yerindeki 112 ekipleri tarafından burada müdahalesi yapılan Monje, Ordu Medical Park Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Monje'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken bu gece hastanede müşahede atında kalacak.

Hastane’ye Orduspor taraftarları ve yöneticiler akın ederken, Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, basın mensubundan gelen, 'Bilgi verebilirmisiniz' sorusuna Başkan Türkmen, "Takım otobüsüne taş atılmış. Oyuncu yaralandı. Cam kırılmış. Bizde tesise gidip bakacağız. Bilgiyi polisten almanız lazım. Olay’ın ardından futbolcular, taş atanları kovalamışlar. Üzerlerinde Orduspor forması olduğunu söylediler. Çok üzgünüz” dedi.

Kulüp doktoru Yücel Baştürk ise başarılı futbolculunun sağlık durumu ve olay anı ile ilgili bilgiler verdi.

Baştürk, "Trabzonspor karşılaşmasının ardından tesislerimize doğru giderken bir gurup tarafından otobüsümüze taşlı saldırı oldu. Monje’nin başına taş isabet etti. Orada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra 112 ekipleri tarafından hastaneye getirildi. Gereken tetkikler yapıldı. Kafasında ve yüzünde kesikler mevcuttu. Onunla ilgili gerekli müdahale yapıldıktan sonra müşahede amaçlı bu gece hastaneye yatırdık. Şuanda genel durumu iyi. Şuuru açık. Monje acı içinde bağırma sesi duyduk. Ben öndeydim o arkada oturuyorduk. Arkaya gittiğimizde Monje’nin yerde yattığını kanlar içinde olduğunu gördük. Bütün takım şok oldu. Takımda bütün arkadaşları Monje’yi sahiplendiler. Otobüsten indiler taraftarla görüşmek istediler. Ama taraftarlar kaçtı. Biz sonra hastaneye geldik” şeklinde konuştu.

Monje’yi hastanede ziyarete gelen Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ise, “ Saldırıyı yapanlar ile ilgili tespitlerimiz var. Savcılıktan talimat alacağız” diye konuştu.