Yunus Emre Sel’in sorularını yanıtlayan Bülbüloğlu şu ifadelere yer verdi.
BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN
Kahvaltı ile ilgili konuşan Bülbüloğlu “Yoğun bir tempo ile işin içine girdik. Bir miktar işleri topladık.  Camiamıza daha önce kulübe hizmet vermiş kişilere aktörlere,  siyasilere,  Trabzon halkına ve Türkiye’ye birlik beraberlik mesajı vermek için toplandık.
Kahvaltı sonrasında yukarda da bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yemeğin amacı birliktelik amacıdır.

PARA CEZASI BEKLİYORUM
UEFA’dan ceza gelecek mi sorularını yanıtlayan Bülbüloğlu “Biz gelmeden Kasım ayında UEFA Trabzonspor’un tüm gelirlere el koyduğunu açıklayan yazıyı kulübe göndermişti. Şu anda bir gelirimiz yok. UEFA’nın Mali Fair Play çerçevesinde ağır ve yoğun kriterleri var. Bu konu ile ilgili ben ilgileniyorum. İsviçre’ye UEFA’ya gittim. Bu ziyaretim bayağıda hoşlarına gitti. İyi bir toplantı geçti. Bir yöneticinin görüşmeye gitmesi onlar için olağan bir durum değilmiş. 10 Şubat itibari ile benim imzam ulaştı.  Bizden Mali kriterleri ve vizyonu istediler.  
Kulübün mali yapısını biliyorsunuz.  Yeni yönetimin vizyonu ve projeleri ile 2-3 yıl içerisinde gelir gider düzen dengesini sürdürebilir bir noktaya ulaştıracağımızı anlattık. Yol haritamızı çizdik.
Başkanımızın büyük emeklerle oluşturduğu “feda” projesinden ve Trabzon’a büyük gelirler getireck projelerimizden bahsettik.

Bir ceza mutlaka olacaktır. Bir çok ceza sıralaması var uyarı cezası, kınama cezası, para cezası, men cezası, transfer yasağı gibi Biz para cezası ile halledebiliriz düşüncesindeyim.
14 Mart’ta tekrar bir araya gelip savunma yapacağım.
Feda hareketlerini raporlardık ve sunduk. Rapolarımız UEFA’ya ulaştı. Yüz Yüze bir görüştürme gerçekleştirip anlatacağım yeni bir tablo sunduk inandırıcı olması lazım ikna etmememiz lazım.”

KAYSERİ MAÇINI KAZANACAĞIZ
Süper Lig mücadelesi için konuşan Bülbüloğlu “Kayserispor maçı diğer takımların son haftalarda aldığı galibiyetler ile büyük önem kazandı. Ama ben bu birlik ve beraberliğin maçı kazandıracağına inanıyorum
2015-16 sezonu Trabzonspor için sportif  anlamda kayıp bir yıl olarak düşünebiliriz.
Maalesef Kupada gittikten sonra hedef kalmadı.
Çok hoca değişikliği elimizdeki oyuncuların fesih ederek ayrılmaları, yeni oyuncu koyma çalışmaları, Mali yapıyı düzeltmek için oyuncular göndermek bu sezonu kayıp bir yıl haline getirdi.
İnşallah orta sıralardan yukarıya doğru bir yerlerde bitirip 2016-17 sezonuna iyi girmek istiyoruz
Sezon biter önümüzdeki yılları programlarız inşallah” dedi.