Trabzonspor Ümraniyespor ile karşılaştı. Sakatlıklardan bir hayli bunalan Trabzonspor maçtan 0 – 0’lık beraberlikle ayrıldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ise Trabzonspor’un her zaman başına geldiği gibi skandal bir yönetim sergiledi. 
Takdir haklarını Ümraniyespor’dan yana kullanan, Abdülkadir’in gole giderken düşürülmesi sonrasında kırmızı kart göstermesi gerekirken sarı kartla geçiştiren Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, İstanbul temsilcisinin oyuncularının sürekli sakatlık bahanesiyle yere yatmalarına da sessiz kaldı. 
Ümraniyespor’un kalecisinin sürekli vakit geçirme çabalarını da es geçen Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, bu sırada göstermelik olarak saatini gösterip zamana ekleyeceğini söylemesine rağmen uzatma dakikalarını da tam zamanı da komik bir şekilde 50 saniye eklemesi ise hakemin yanlı yönetiminin bir göstergesi olarak sahaya yansıdı. 

KARAMAN 5 DEĞİŞİKLİK YAPTI
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahasında Ümraniyespor'u konuk eden Trabzonspor'da, ligde MKE Ankaragücü ile oynanan karşılaşmanın 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğine gidildi.  Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ünal Karaman, sakatlıkları bulunan Uğurcan Çakır'ın yerine kalede Arda Akbulut'a, sol bekte ise Novak'ın yerine Ibanez'e görev verdi. Karaman ayrıca Abdulkadir Parmak, Rodallega ve Toure'yi Galatasaray maçı öncesi dinlendirirken, bu oyuncuların yerine İranlı oyuncular Hosseini ve Amiri ile Batuhan Artarslan'ı sahaya sürdü.

ARDA İLK KEZ
Trabzonspor'un ligde MKE Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmasında Uğurcan'ın sakatlanmasının ardından teknik direktör Ünal Karaman, Ümraniyespor karşısında 18 yaşındaki genç kaleci Arda Akbulut'a forma şansı tanıdı. Daha önce yine bu sezon kupada Sivas Belediyespor ile oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında oyuna dahil olarak A takım ile ilk maçına çıkan Arda, Ümraniyespor karşılaşmasıyla birlikte ise ilk kez 11'de forma şansı buldu.  Onazi ile Sosa'nın sakatlanmasının ardından orta sahada sorun yaşayan ve geride kalan haftalarda bu mevkide Abdulkadir Parmak ile Yusuf Yazıcı'ya görev veren teknik direktör Ünal Karaman

TRİBÜNLER YİNE DOLDU
Trabzonsporlu taraftarlar, Ümraniyespor maçına da büyük ilgi gösterdi Medical Park Stadyumu'nun tribünlerinin önemli bir bölümü doldu. Takımlarını desteklemeye 20 binden fazla taraftar geldi. Taraftarlar maç öncesi futbolcuların isimlerini çağırarak moral verdi. Az sayıda konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yer alarak maçı takip etti.

TURGUT UÇAR UNUTULMADI
Trabzonsporlu futbolcular, pazar günü vefat eden bordo-mavili takımın eski futbolcusu Turgut Uçar'ı unutmadı. Futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya, Turgut Uçar'ın fotoğrafının olduğu ve üzerinde 'seni unutmayacağız' yazılı tişörtlerle çıktı.A

AMİRİ VE HOSSEİNİ DE 11'DE
Ümraniyespor karşılaşmasında ise Asya Kupası'ndan dönen sol kanat oyuncusu Vahid Amiri ve Hosseini de görev aldı.  

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR... 

90+ 1' Ümnarineyspor atağında Atabey'in vuruşunu yine Arda mükemmel kurtardı. 

90' Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

88' Trabzonspor'da Yusuf uzaktan denedi ama top dışarı çıktı. 

86' Arda mükemmel çıkardı. Ümraniyespor atağında, içeri yapılan ortaya Atabey kafayı vurdu Arda mükemmel çıkardı. 

80' sakatlıklardan dolayı şuanda maç durmuş durumda... 

73' Ümraniyespor'da Dialiba oyundan çıktı Atabey oyuna girdi. 

63' Trabzonpor'da kazanılan kornerde Nwakaeme'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

63' Trabzonspor'da Rodallega, Ekuban paslaşmasında ceza sahasının sağında Ekuban kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vurunda kaleci iyi çıkardı. 

61' Trabzonpor'da Amiri oyundan çıktı, Rodallega oyuna girdi. 

60' Trabzonspor atağında İbanez ortayı yaptı seken topu kaleci aldı. 

56' Trabzonspor atağı taçtan gelişti. Boş pozisyonda Ekuban'ı gördü. Ekuban yanında boş pozisyonda Abdülkadir Parmak'a pas atmak yerine onü kapalı olmasına rağmen vurunca top direkt oyun dışına çıktı. 

51' DİREK! Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı serbest vuruşu kullandı. Vuruşunda top direkten döndü. Bordo-mavililer tamamlamakisterken top üstten dışarı çıktı. 

50' Ümraniyespor defansından büyük hata. Ümraniyespor'da son adamın yaptığı hatayı değerlendiren Abdülkadir, topu alıp giderken Uğur tarafından düşürüldü. Ancak hakem kırmızı kart göstermesi gerekirken Uğur'a sarı kart gösterdi. Hakem bu pozisyonda topun kenara doğru gittiğini söyleyerek sarı kart gösterdi. 

47' Trabzonspor ceza sahasında karambol. Hüseyin'den seken topta Ümraniyesporlu oyuncunun vuruşunda top dışarı çıktı. 

İkinci yarı başladı...

İlk yarı 0 - 0 sona erdi. 

45' Hakem 3 dakika uzatma verdi. 

44' Trabzonspor'da Yusuf'un içeri ortasında Abdülkadir Parmak'ın vuruşu üstten az farkla dışarı çıktı. 

40' Trabzonspor'da kazanılan korneri İbanez kullandı. İçeri yapılan ortada Abdülkadir Parmak çıktı kafayı vurdu ama top az farkla dışarı çıktı. 

38' Maç durdu.. Trabzonspor'da Hüseyin Türkmen'de sakatlık yaşıyor. Bordo-mavili oyuncu kendini deneyip maçı devam edip etmeyeceğine karar verecek. 

36' DİREK! Ümraniyespor etkili geldi. Sol taraftan gelen Ümraniyespor'da top direkten döndü... 

27' TRABZONSPOR'DA BİR SAKATLIK DAHA.. BATUHAN BELİNDE SAKATLIKTAN DOLAYI OYUNA DEVAM EDEMİYOR. YERİNE ABDÜLKADİR PARMAK OYUNA GİRİYOR... 

25' Ümraniyespor atağında Arda, çıktı topu libero gibi uzaklaştırdı... 

16' Bu dakikalarda maç Ümraniyespor yarı sahasında geçiyor. 

9' Maçın bu ana kadar en tehlikeli pozisyonu yaşandı. Abdülkadir'in ara pasında Ekuban kaleci ile karşı karşıya kalıyordu ancak kaleci çıktı topu aldı. 

1' maç başladı... 

Bordo-Mavililer, Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yer almadığı kupayı 8 sene sonra müzesine götürmek istiyor. Fırtına mutlu sona ulaşması halinde Avrupa biletini de alacak.  Trabzonspor çeyrek final ilk maçında Spor Toto 1. Lig ekibi Ümraniyespor'u konuk ediyor.

Trabzonspor - Ümraniyespor maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Medical Park Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşma A2TV'den den canlı yayınlanacak.

11'LER BELLİ OLDU

TRABZONSPOR - Arda Akbulut, Kamil Ahmet Çörekçi, Hoseyin Türkmen, Hosseini, Vahid Amiri, Batuhan Artarslan, İbanez, Ekuban, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Nwakaeme

YEDEKLER: Muzaffer Cem Kaplan, Rodallega, Murat Cem Akpınar, Zargo Toure, Abdülkadir Parmak, Berkay Sefa Kara, Oğuzhan Akçil, Ali Osman, Kerem Baykuş, Tuhan Ergül 

ÜMRANİYESPOR - Burak Ögür, Aaron, Timur, Leandro, Serkan, Recep, Uğur, Karahan, Boubacar, Tarık, Levy

YEDEKLER: Metin Erol, Adreas, Bahadır, Alaaddin, Merthan, Muhammed, Atabey

Rövanşı 26 Şubat’ta

Bordo-Mavililer’in 20.30’da karşılaşacağı Ümraniyespor, bir önceki turda Fenerbahçe’yi kupadan elemişti. Trabzonspor, çeyrek final ilk maçında bir anlamda işi bitirmek istiyor. Bu mücadelenin rövanşı ise 26 Şubat’ta, Ümraniye İlçe Stadı’nda oynanacak.

Ligde geçen haftaki Ankaragücü galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor’da, teknik direktör Ünal Karaman takımla yaptığı maç toplantısında kupanın önemine dikkat çekti. Hafta sonunda oynayacakları Galatasaray derbisini oyuncularından unutmalarını isteyen başarılı hoca, “En önemli maç, ilk oynayacağınız maçtır. Kupada kesinlikle sürpriz istemiyorum. Evimizdeki maçta avantajlı bir skor alarak tur biletini garantileyelim” dediği öğrenildi.

21 gün içinde 6. karşılaşma

Fırtına’da yoğun fikstür devam ediyor... 18 gün içinde Süper Lig’de 3, Türkiye Kupası’nda ise 2 maç oynayan Bordo-Mavililer, bugün de Ümraniyespor ile karşılaşacak. Eksiklerin çokluğunda Ünal Karaman sadece 16 oyuncudan faydalanabilirken, bunların 8’i altyapıdan. 21. günde 6. maçına bugün çıkacak olan Trabzon, pazar günü ise kritik Galatasaray deplasmanında mücadele edecek.

Trabzonspor nasıl geldi?

Türkiye Kupası Son 16

Trabzonspor-Balıkesir: 2-1

Balıkesir-Trabzonspor: 1-3

Türkiye Kupası 5. Tur

Sivas Bld-Trabzonspor: 2-2

Trabzonspor-Sivas Bld: 5-0

Türkiye Kupası 4. Tur

BAK (BUGSAŞ)-Trabzonspor: 0-2

Ümraniyespor nasıl geldi?

Türkiye Kupası Son 16

Ümraniye-Fenerbahçe: 1-0

Fenerbahçe-Ümraniye: 0-1

Türkiye Kupası 5. Tur

Ümraniye-1461 Trabzon: 4-1

1461 Trabzon-Ümraniye: 3-1

Türkiye Kupası 4. Tur

Ümraniye-24 Erzincan: 5-1

Türkiye Kupası 3. Tur

Erzin Bld.-Ümraniye: 1-