Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü hafta maçında Rusya’nın Krasnodar ekibini konuk etti. Gruptaki ilk maçında İspanya’nın Getafe takımına deplasmanda 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, sahasında ağırladığı Basel’le ise 2-2 berabere kaldı. Krasnodar karşısında üstün bir oyun oynayan Trabzonspor sahasında rakibine 2-0'lık skorla mağlup oldu. Alınan bu sonuçla Fırtına grupta bir puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

Henüz 1. dakikada rakip Krasnodar tehlikeli bir atak geliştirdi. Sol taraftan Kambolov'un ortasında Sosa topa müdahale etmeyi başardı. İkinci pozisyonda ise Campi tehlikeyi uzaklaştırdı.

9. dakikada savunmadan seken topu ceza sahasının hemen dışında kontrol eden Suleymanov şutunu attı fakat top üst direğe çarpıp dışarı gitti.

Sosa'dan kritik müdahale

12. dakikada Sol kanatta topla buluşan Suleymanov hızla rakip ceza sahasına yaklaştı ve pasını verdi ancak Sosa'dan bir kritik müdahale daha geldi ve rakip Krasnodar tehlikeli bir ataktan yararlanamadı.

Karşılaşmada dakikalar 17'yi gösterdiğinde Trabzonspor Olsson'un Sosa'ya yaptığı müdahale sonrası etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı. Bordo mavililer rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Abdulkadir'in kullandığı duran topu kaleci Safonov bir kez daha kontrol etmeyi başardı.

Trabzonspor tehlikeli geldi

21. dakikada Trabzonspor rakip sahaya tehlikeli geldi. Sol tarafta topla buluşan Nwakaeme sol ayağıyla kale sahasına tehlikeli bir orta yolladı. Savunmanın ters vuruşunda top kaleye yönelirken kaleci son anda müdahale ederek golü önledi.

Temsilcimiz bu dakikalarda ataklarını sıklaştırdı. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Trabzonspor organize ve etkili geldi. Sosa'nın harika pasında topla buluşan Yusuf Sarı sol ayağıyla yakın köşeye sert vurdu ancak kaleci Safonov'dan çok güzel bir kurtarış geldi.

25. dakikada Sosa çok güzel hareketlerle rakibinden sıyrıldı ve pasını Nwakaeme'ye verdi. Soldan ceza sahasına giren Nwakaeme rakibinden güzel sıyrıldı ve ortaya çevirdi ancak Sörloth rakibinin önünde gol vuruşunu yapamadı.

Mücadelenin ilk sarı kartı 30. dakikada çıktı. Krasnodar'da Olsson, Kamil Ahmet'e yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. Trabzonspor bir kez daha etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazanırken Olsson sarı kartla cezalandırıldı.

31. dakikada bir sarı kart daha çıktı. Sağ çizgiden hızla ilerleyen Yusuf Sarı'yı faulle durduran Spajic sarı kart gördü.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol pozisyonu olmadı ve iki ekip de soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler.

Karşılaşmanın 2. yarısına her iki ekip de ilk yarıdaki 11'leri ile başladı.

Berg golü atan isim oldu

49. dakikada Krasnodar, Trabzonspor deplasmanında 1-0 öne geçti. Golü atan isim Berg. Olsson'un pasıyla son çizgiye inen Petrov kale sahasına çevirdi. Uğurcan'ı geçen topa Berg vuruşunu yaptı fakat Pereira topu çizgiden çıkarttı ancak ikinci kez topu önünde bulan Berg bu sefer topu ağlara göndermeyi başararak takımını öne geçirdi.

Gol pozisyonunda topa eliyle müdahalede bulunan Pereira sarı kart gördü.

54. dakikada Trabzonspor'da hakeme itirazlarda bulunan Jose Sosa sarı kart gördü.

Mücadelenin 63. dakikasında Krasnodar'da Stotskiy oyundan alınırken yerine tecrübeli orta saha oyuncusu Manuel Fernandes girdi.

64. dakikada sağ çizgiden süratle ilerleyen Yusuf Sarı'yı faulle durduran Ramirez sarı kart gören bir diğer isim oldu.

Gole çok yaklaştı

Dakikalar 65'i gösterdiğinde Trabzonspor gole çok yaklaştı. Trabzonspor rakibini eksik ve dengesiz yakaladı. Sosa'nın pasında topla buluşan Yusuf Sarı yeniden Arjantinli yıldızı düşündü. Sosa'nın ilk kontrolü iyi olmasa da dar açıdan etkili bir şut gönderdi fakat kaleci topu kornere çeldi.

Fernandes kaçırdı

67. dakikada Hızlı gelişen Krasnodar atağında Fernandes savunma arkasına sarkan Vilhena'yı gördü. Hollandalı yıldız uygun durumda şutunu attı ancak top yandan dışarı gitti.

69. dakikada Trabzonspor ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Serbest vuruş öncesi Kamil Ahmet Çörekçi oyundan alındı ve yerine Doğan Erdoğan girdi.

71'de Rus ekibinde golün sahibi Marcus Berg oyundan alınırken yerine tecrübeli golcü Ari girdi.

Mücadelenin 72. dakikasında Trabzonspor'da bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşti. Ev sahibi ekipte Abdulkadir Parmak oyundan alındı. Kalan dakikalarda Donis Avdijaj görev yaptı.

Değişikliğin hemen ardından oyuna çok kısa bir süre önce giren Avdijaj sol kanatta topla buluştu ve çalımlarla ceza sahasına yaklaştı ancak vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere gitti.

Sosa'dan kritik müdahale

Mücadelenin 74. dakikasında Trabzonspor Kaptanı Jose Sosa çok kritik bir müdahalede bulundu. Krasnodar rakibini oldukça eksik yakaladı. Ari'nin pasında Petrov sağ çaprazda topla buluştu ve arka direğe pasını yolladı. Kademeye giren Sosa yine kritik bir müdahalede bulunarak Fernandes'in topu boş kaleye yollamasına engel oldu.

77. dakikada Krasnodar son değişiklik hakkını kullandı. Ruslan Kambolov oyundan alınırken yerine İzlandalı Fjoluson girdi.

Değişikliğin ardından Konuk ekipte Ari savunmanın arkasına atılan pasa hareketlendi fakat Ivanildo Fernandes'in müdahalesi geldi. Pozisyonun ardından Trabzonsporlu savunmacı sarı kart gördü.

83. dakikada stoper Campi'nin yerine orta saha Ahmet Canbaz girdi. Doğan Erdoğan stopere geçti. Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman bütün riskleri göze aldı.

90+2. dakikada Krasnodar, Vilhena'nın attığı golle skoru 2-0'a getirdi.

Maçın 11'leri

Trabzonspor: Uğurcan, Novak, Campi, Fernandes, Pereira, Abdülkadir Parmak, Sosa, Kamil Ahmet, Yusuf Sarı, Nwakaeme, Sörloth

Krasnodar: Safonov, Martynovich, Spajic, Ramirez, Olsson, Kambolov, Stotski, Suleymanov, Petrov, Vilhena, Berg