Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Trabzonspor, rakibi karşısında, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Krasnodar'a 3-1 yenildiği maçın 11'ine göre 8 değişiklikle sahaya çıktı.

Abdülkadir atıldı, Hosseini 2. penaltıyı atamadı

Bordo - Mavililer maçı Hosseini’nin 67. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirmesiyle maçı 1 - 0 kazandı. Hosseini, 81. dakikada ise penaltı atışından bu kez yararlanamadı. 

Trabzonspor’da Abdülkadir Parmak, 25. dakikada hakemin ağır bir kararıyla kırmızı kartla oyun dışı kalırken Alanyaspor’da Fernandes ise 81. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı.

Krasnodar maçında sakat oyuncular ve rotasyon nedeniyle genç futbolcularla sahaya çıkan bordo-mavililer, Aytemiz Alanyaspor maçında eksik oyuncuların haricinde daha ideal bir kadroyla mücadele etti.

Karadeniz ekibinde Kamil Ahmet Çörekçi, Hosseini ve Campi, Krasnodar mücadelesinde olduğu gibi ilk 11'de sahaya çıkarken Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Novak, Abdulkadir Parmak, Yusuf Sarı, Nwakaeme ve Sörloth tekrar 11'e döndü.

Sakatlığı geçen Abdulkadir Parmak sahada

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan oyunculardan sadece Abdulkadir Parmak, iyileşerek formasına kavuştu.

Medipol Başakşehir ve Göztepe ile oynanan lig maçlarında takımda yer alamayan bordo-mavili futbolcu, 2 hafta sonra forma giydi. Yorgun olduğu için Rusya'ya götürülmeyen Pereira da karşılaşmada görev alan bir başka oyuncu oldu.

Karadeniz ekibinde Sosa, Onazi, Ekuban, Sturridge ve Obi Mikel ise sakatlıkları nedeniyle oynayamadı.

Kaptansız ligdeki ilk maç

Trabzonspor, bu sezon ilk kez kaptan Jose Sosa'dan yoksun olarak bir lig maçında sahaya çıktı.

Bu sezon oynadığı futbolla takımına önemli katkı sağlayan Arjantinli oyuncu, Krasnodar maçının ardından ligde de Aytemiz Alanyaspor maçında görev alamadı.

Ekuban, Trabzon'a döndü.

Trabzonspor'da İtalya'da ameliyat edildikten sonra rehabilitasyon sürecini tamamlayan Ekuban, Trabzon'a geldi ve karşılaşmayı tribünden izledi.

Ligin 4. haftasındaki Gençlerbirliği maçı öncesi antrenmanda sakatlanan golcü oyuncunun hafta içinde takımdan ayrı olarak çalışmalara başlayacağı belirtildi.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Trabzonsporlu taraftarlar, Aytemiz Alanyaspor maçına ilgi göstererek tribünlerin büyük bölümünü doldular. Az sayıda Aytemiz Alanyaspor taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Bordo-mavililerde, kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu, Krasnodar maçının ardından Aytemiz Alanyaspor maçını da statta izlemedi.

Kadınlar, tribünde örgü ördü

AK Parti Trabzon Kadın Kolları tarafından hazırlanan "Örgümüzü Aldık Geldik, Sana Gönlümüzü Verdik" projesi kapsamında 40 kadın Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor maçını izledi.

Kadınlar bir taraftan maçı izlerken bir taraftan da yöresel el sanatlarını tribünde işledi. Kadın taraftarlar ayrıca tribünde projenin isminin yer aldığı pankartı da açtı.

Büyük Önder Atatürk anıldı. 

Trabzonspor, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 81. yılında andı. Stat hoparlörlerinden Atatürk'ün sevdiği "Vardar Ovası" şarkısı çalındı.

Trabzonsporlu futbolcular, seremoniye Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının baskısının olduğu tişörtlerle sahaya çıkarken Aytemiz Alanyaspor'un ise sahada mücadele ettiği formanın kol bölümünde de Atatürk ve Türk bayrağı baskısı yer aldı.

Trabzonsporlu oyuncular Kızılay'ın "İyilik sensiz olmaz'"yazılı pankartı ile sahaya çıktı.

MAÇ BİTTİ. TRABZONSPOR KAZANDI. 

90+3 Alanyaspor'da Efecan'dan top çıktı Trabzospor'da korner bekliyordu. Ancak hakem aut kararı verince Nwakaeme sert itirazda bulundu ve sarı kart gördü. 

90' Hakem 7 dakika uzatma verdi. 

90' Trabzonspor'da Sörloth, sakatlandı. Ambulansla hastaneye götürülüyor. 

83' Hosseini Penaltıyı kaçırdı. 

82' Saha karıştı.. Şuanda hakem Uğurcan'a sarı kart gösterdi. Uğurcan cezalı duruma düştü. 

82' Alanyaspor'da Fernandes, peş peşe sarı kart gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 

81' Trabzonspor VAR incelemesinden sonra penaltı kazandı. 

79' Trabzonspor'un kullandığı kornerde Hüseyin cezasahasında yerde kaldı. Fernandes'in eli açık şekilde Hüseyin'in yüzüne çarptı. 

78' Trabzonspor'da Ahmet Canbaz girdi, Yusuf Sarı çıktı. 

77' Alanyaspor'da Onur Bulut çıktı, Yasin oyuna girdi. 

76' Fernandes'in kullandığı serbest vuruşunda top barajdan kornere gitti. 

74' Alanyaspor tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Kamil Ahmet'in Cİsse'ye yaptığı hareket sonrasında kaleyi sol çaprazdan gören yerden Alanyaspor serbest vuruş kullanacak. 

67' Alanyaspor çok net pozisyon kaçırdı. İçeri yapılan ortada Uğurcan elinden kaçırdı, Cİsse vurdu Novak kale önünde son anda topa dokunup uzaklaştırdı. 

65' GOOOOOOOLL HOSSEİNİ

63' TRABZONSPOR PENALTI KAZANDI

62' Trabzonspor'da Sörloth, sol çaprazdan çizgiye indi ortaladı ancak kimse yok. 

56' Trabzonspor'da Sörloth, içeri ortaladı Nwakaeme'den önce rakip topa müdahale etti. 

49' Alanyaspor'da Elsakala, sarı kart gördü. 

47' Trabzonspor atağında Yusuf'un ortası rakipten döndü. Devam eden pozisyonda Kamil Ahmet, uzaktan denedi rakibe çarpan top kalecide kaldı. 

45' İkinci yarı başladı. 

İlk yarı sona erdi. 

İlk yarıya damga vuran hakemin bariz bir şekilde tartışmalı kararları. 

45' Yusuf'un kullandığı kornerde, Campi'nin vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

45' Trabzonspor'da taç atışı çabuk kulanıldı. Sörloth, ceza sahasına girdi Nwakaeme'ye atmak istedi defans araya girdi. 

45' Hakem 3 dakika uzatma verdi. 

45' Alanyaspor korner kullandı. Hosseini, yeniden kornere attı. Yeniden kullanılan kornerde top auta gitti. 

44' Alanyaspor'da oyuncu sakatlandı yerde kaldı ancak takım arkadaşları devam etti. Aynı pozisyon Trabzonspor'da oldu hakem oyunu durdurdu. 

43' Bakasetas, Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Uğurcan çok iyi kurtardı. 

36' Alanyaspor korneri kullandı, Cisse yakın mesafeden kaçırdı. 

32' Hakem bariz bir şekilde haksız kartlarla oyunu gerip, Trabzonspor taraftarlarının tepkisini üzerine çekiyor. Oyun sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle kısa süreliğine durdu. Ardından yeniden başladı. 

31' Trabzonspor'da Pereira sarı kart gördü. 

30' Trabzonspor atağında Novak'ın şutunda Welinton'dan döndü. Ardından oyuncu kendini yere bıraktı. Trabzonspor yeniden atak başlatırken hakem oyunu durdurdu. Bu Trabzonsporlu taraftarların büyük tepkisini çekti. 

25' Abdülkadir Ömür, kayarken, topa vurdu ardından rakibin ayağına bastı. Hakem direkt kırmızı kart gösterdi. 

25' Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak kırmızı kart gördü. 

 22' Trabzonspor tehlikeli geldi, Novak'ın ceza sahasına ortasında Alanya defansı uzaklaştırdı. 

19' Alanyaspor golü attı ancak ofsayt bayrağı kalktı. Topun son oynandığı anda Cisse bariz bir şekilde ofsaytta. 

13' Alanyaspor atağında Trabzospor savunması araya girip topu uzaklaştırmak isterken hakeme çarptı ve top taca çıktı. Normalde hakem atışı ile başlaması gerekirken hakem taç kulanılmasını istedi. Pozisyonun devamında Alanyaspor taç kullandı ve ardından korner oldu. Kullanılan kornerde Fernandes, Uğurcan'a faul yaptı. 

12' Bu dakikalarda her iki takımda da bireysel pas hataları oluyor. 

10' Alanyaspor tehlikeli geldi. Trabzonspor defansı araya girerek uzaklaştırdı. 

4. Trabzonspor atağa çıktığı sırada hakem Sörloth'un faul yaptığına hükmetti. 

3' Trabzonspor atağında Novak'a faul yapıldı. Trabzonspor'da Nwakaeme, topu alıp kullanmak isterken Welington vermeyince tartışma yaşandı. Hakem iki futbolcuyu da uyardı. 

1' MAÇ BAŞLADI

Trabzonspor'un ilk 11'i: Uğurcan, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Hosseini, Kamil Ahmet, A. Parmak, Yusuf, Nwakaeme, Sörloth

A. Alanyaspor'un ilk 11'i: Marafona, Onur, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Siopis, Ceyhun, Efecan, Bakasetas, Fernandes, Cisse

MAÇ ÖNCESİ

Son 5 haftada 3 galibiyet 1 mağlubiyet 1 beraberlik alan bordo-mavililer Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor.

Aytemiz Alanyaspor ise son 5 haftada 3 beraberlik 1 galibiyet 1 mağlubiyet aldı. Lige üst üste 4 galibiyetle başlayan Akdeniz temsilcisi lider başladığı haftayı yine lider olarak kapatmak istiyor. 19 puan ile ligin 3'üncü sırasında yer alan Aytemiz Alanyaspor Trabzonspor karşılaşmasında çıkaracağı 3 puan ile puanını 22 yapıp yeniden liderlik koltuğunu devralmak istiyor.

TRABZONSPOR - ALANYASPOR MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Medical Park Stadyumu'nda oynanacak ve saat 16:30'da başlayacak mücadele beIN SPORTS HD 2'den canlı yayınlanacak. Maçın canlı skor takibi ve tüm detayları fotomac.com.tr'de...

7. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Trabzonspor ile Alanyaspor, 7. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan 6 maçta bordo-mavililer 1 galibiyet alırken, Alanya temsilcisi ise 4 galibiyet elde etti. 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda Karadeniz ekibi 5 gol atarken, kalesinde 11 gole engel olamadı.

TRABZONSPOR EVİNDE KAZANMAK İSTİYOR

Trabzonspor'un, Süper Lig tarihinde en düşük galibiyet yüzdesi elde ettiği rakibi Alanyaspor olurken, bordo-mavili takım şimdiye kadar turuncu-yeşillilerle evinde oynadığı müsabakalarda galip gelme başarısı gösteremedi. Ünal Karaman'ın takımı, Alanyaspor'a karşı sahasında oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet, 1 beraberlik elde ederken, 3 gol atıp, 6 gol yedi.

.