Toto Süper Lig'de 12. hafta maçında Trabzonspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 75. dakikada Paulo henrique kaydetti. Bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 20'ye yükseltti, Eskişehirspor ise 19 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor'u Eskişehirspor ise Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak.

OLCAN ADIN DİREĞE TAKILDI!
Trabzonspor kendi sahasında oynadığı maça hızlı başladı. Karşılaşmanın başında gol bulmak isteyen bordo-mavililer, Eskişehirspor yarı sahasında üstünlük kurmaya çalıştı. Bu bölümde Trabzonspor bir pozisyonda gole çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Maçın 4. dakikasında Colman'ın kullandığı kornerde ceza sahası içerisinde kendini unutturan Olcan Adın kafayı vurdu ama top direğe çarparak dışarı gitti.

ESKİŞEHİR İLK KEZ GELDİ AMA...
Deplasmanda oldukça kontrollü bir şekilde maça başlayan Eskişehirspor dakikalar ilerledikçe orta sahada direncini attırdı ve rakip kaleye çok adamla gitmeye başladı. Karşılaşmanın 29. dakikasında ilk ciddi atağını geliştiren Eskişehirspor'da Kamara'nın ceza sahası içinden şutunu kaleci Onur kurtardı ve gole izin vermedi.

N'DIAYE KARŞI KARŞIYA POZİSYONDA...
Özellikle ilk 25 dakikalık bölümden sonra topu kontrolünü bırakmayan ve orta sahada Trabzonspor'a geçit vermeyen Eskişehirspor, oyunu rakip ceza sahasının önüne yıktı. Bu dakikalarda Trabzonspor yarı sahasında çok adamla kalarak pozisyon vermemeye çalıştı. Ancak 41. dakikada Veysel Sarı'nın ara pasında N'Diaye kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı. N'Diaye'nin vuruşunda nmeşin yuvarlak direğe çarparak dışarı gitti. Ayrıca ilk yarının sonlarına doğru Veysel Sarı'nın uzaktan şutundan Onur gole izin vermedi ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İKİNCİ YARI GOL İÇİN HÜCUM
Karşılaşmanın ikinci yarısına hem Trabzonspor hem de Eskişehirspor oldukça istekli başladı. İki takım da gol bulabilmek adına rakip kalede tehlikeli ataklar üretti. Özellikle Trabzonspor'dan Adrian, Eskişehirspor'dan ise Rodrigo Tello gole çok yaklaştı ancak iki futbolcu da sonuca ulaşamadı.

TEMPO BİR ANDA DURDU!
Hızlı başlayan ikinci yarıda ilk 10 dakikanın ardından tempo bir anda ciddi şekilde düştü. İki takım orta sahada birbirine üstünlük kuramayaınca, oyun ikili mücadele şekline döndü. Bu bölümde kaleciler rahat nefes alırken, orta saha oyuncuları top kapabilmek adına ciddi efor harcadı.

BEKLENMEDİK BİR ZAMANDA HENRIQUE SAHNEDE
Düşük tempoda giden maçta Trabzonspor hiç beklenmedik bir anda golü buldu. Karşılaşmanın 75. dakikasında ani gelişen Trabzonspor atağında Olcan Adın sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasının hemen önünde Paulo Henrique'nin kafa vuruşunda, kaleci Boffin gole izin vermedi. Ancak boşta kalan topa hamlesini yapan Henrique, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Kalan bölümde skoru korumayı başaran Trabzonspor tek golle galibiyete ulaştı.

MAÇTAN AYRINTILAR


90' Uzatma dakikalarında 4. dakikaya girdik. Maçın hakemi 5 dakikalık bir uzatma verdi...

90' Erkan Zengin köşe vuruşunu kullandı. Defanstan seken top tekrar Erkan'a geldi. Onun ortasında Onur kalesini terketti. Boş kaleye yapılan vuruşta Trabzonspor defansı Bamba ile golü önledi.

90' Erman topun başına geldi ve ortasını kale içine doğru yaptı. Onur üzerine gelen topu kornere tokatladı.

90' Eskişehirspor'da ceza alanı içine gönderilen topta itirazlar var. Kadir'in ceza alanı dışında elle müdahale ettiği gerekçesiyle Yunus Yıldırım serbest vuruşu verdi. Es-Es ceza alanı sağından çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

90' Aykut rakip yarı alanda topu saklamak isterken, Eskişehirspor defansının baskısı ile taca çıktı. Eskişehirspor hızlıca oyuna başladı.

89' Eskişehirspor orta sahada Necati ile yeni bir hücum hazırlığında. Sağ kanattaki Erkan'a pasını gönderdi Necati. Ancak Erkan havadan gelen topu kontrol edemedi, Trabzonspor taç atışı ile oyuna başladı.

88' Trabzonspor'da Aykut Akgün oyuna girerken, Gustavo Colman oyundan çıkan isim oldu.

88' Oyun tekrar başladı. Trabzonspor'da Soner defans arkasına sarktı, Malouda'nın pası hızlı. Boffin topu kontrol etti ve zaman kaybetmeden oyunu başlattı.

87' İki oyuncu da saha kenarına geldi. Necati Ateş'in boynundaki sıkıntı geçmiş değil..

86' Zeki de yerde kaldı. İki oyuncu için de sağlık görevlileri sahaya girdi ve tedaviler yapıldı...

85' Trabzonspor oyuna başladı. Uzun pası Eskişehir defansı kazandı ve Kamara'a doğru uzun bir pas gönderdi. Kamara'dan önce Bamba araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Sonrasında Necati ile Zeki'nin ikili mücadelesinde Necati yerde kaldı.

84' Aytaç'ın ortasında Veysel ceza alanında topu kontrol edemedi. Meşin yuvarlak doğrudan auta gitti. Trabzonspor kale vuruşu ile oyuna başlayacak.

83' Kullanılan korner sonrasında Mustafa Yumlu kafa ile topu ceza alanı dışına uzaklaştırdı.

82' Erman sol çizgiden hareketlendi ve ortasını arka direğe doğru yaptı. Yunus Yıldırım dışarıdan içeriye falso alan topta Trabzonspor defansının müdahalesi olduğunu belirtti ve Es-Es'e korner atışı kullanma şansını verdi.

81' Eskişehirsor topun kontrolünü tekrar ele geçirdi ve orta sahada bol pasla rakibini bozmaya çalışıyor. Trabzonspor ise kendi yarı alanına yerleşti.

80' Necati ceza alanı içinde topla buluştu. Arka direğe doğru yaptığı ortada Trabzonspor defansı topu uzaklaştırdı.

79' Zokora, Kamara ile girdiği ikili mücadelede faulü yapan isim oldu. Erman Eskişehirspor adına rakip yarı alan ortasından serbest vuruşu kullanan isim oldu.

78' Eskişehirspor'da Tello oyundan çıkarken, Aytaç oyuna dahil oldu.

78' Eskişehirspor atağa kalktı, ancak Zokora orta saha yuvarlağının içinde yerde. Veysel sportmence topu taca gönderdi.

77' Eskişehirspor'da hazırlanan isim Aytaç Kara. Ertuğrul Saplam oyuna müdahale edecek...

76' Eskişehirspor santra ile tekrar oyuna başladı.

75' Trabzonspor'da sol kanattan Malouda ortasını yaptı. Penaltı noktasında yükselen Henrique'nin kafa vuruşunda Boffin ilk müdahaleyi yaptı ancak top yine Brezilyalı'nın önüne düştü. Henrique ikinci vuruşu boş kaleye yaptı ve takımını öne geçirdi.

75'GOOOOOL HENRİQUE!


74' Kadir sol kanattan hareketlendi ve ortasını yaptı. Kaleci Boffin yere yattı ve topu kontrol etmeyi başardı.

73' Tarrık sol kanattan atağa çıktı. Trabzonspor'da Kadir araya girerek meşin yuvarlağı kazandı. Bu dakikalarda oyun yine çok yavaşladı.

72' Trabzonspor topu yine kaybetti, Eskişehirspor defanstan oyun kırmaya çalışıyor.

71' Eskişehirspor rakip yarı alana yine yerleşti. Hürriyet'in pasında Kamara topu kontrol etmek isterken, Zokora araya girdi ve meşin yuvarlağı kaptı.

70' Oyun tekra başladı ve Veysel de tedavisinin ardından oyuna girdi. Orta sahada iki takımın bol pas hataları var bu dakikada...

69' Malouda ceza alanına doğru hareketlenmek istedi. Veysel yaptığı müdahale ile topu kaptı ve iki oyuncu da yerde kaldı. Malouda ayağa kalkarken, Veysel ise yerden kalkamadı. Oyun durdu, Veysel'in tedavisi yapıldı.

68' Eskişehirspor'da N'Diaye oyundan çıkarken, Necati Ateş oyuna dahil oldu.

68' Olcan sağ kanattan kendisine doğru atılan topa hareketlendi. Eskişehirspor defansı topu uzaklaştırmak isterken, top Olcan'a çarptı ve dışarıya gitti. Karar aut.

67' Trabzonspor oyun tekrar başladı. Defansta hazırlık pasları yapıyor bordo-mavili ekip...

67' Eskişehirspor'da Erkan ceza alanına doğru hareketlendi. Kendisine doğru atılan top hızlı ve dışarıda...

67' Eskişehirspor'da da hazırlanan isim Necati Ateş..

66' Bordo-mavililerde Adrian oyundan çıktı ve Soner oyuna dahil oldu.

66' Trabzonspor'da Soner oyuna girmek için hazırlanıyor.

65' Eskişehirspor da hızlı geldi. Erman ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Yerden seken topu Onur yumrukladı ve uzaklaştırdı.

64' Trabzonspor'da Adrian ceza alanı dışında, çaprazda bulunan Kadir'e pasını verdi. Onun vuruşu yerden gitti ve kaleci Boffin topu rahatlıkla kontrol etti.

62' Eskişehirspor'da N'Diaye sol kanattan son çizgiye inerek ortasını yaptı. Kamara'nın vuruşu Mustafa Yumlu'dan döndü ve Trabzonspor orta sahada yeni bir hücum için paslara başladı.

61' Bu arada Trabzonspor taraftarları 61. dakikada kutlamalara başladı.

61' Bu sefer atak yapan takım Trabzonspor. Malouda ceza alanına doğru pasını göndermek istedi, Diego araya girdi. Bu sefer atak yapan takım Trabzonspor. Malouda ceza alanına doğru pasını göndermek istedi, Diego araya girdi.

61' Veysel ceza alanı içinde yerde kaldı. Yardımcı hakemin uyarısıyla Yunus Yıldırım devam kararı verdi.

60' Trabzonspor atakta topu tekrar kaptırdı. Eskişehirspor rakip yarı alanda boşluk arıyor. Erkan yerde kaldı, Eskişehirspor serbest vuruş ile oyuna başladı.

59' Trabzonspor orta sahada pas yaparken, Colman topu kaybetti. Tello ceza alanına girdi ve Erkan'a pasını verdi. O da altı pasın önünden arka direğe doğru ortasını yaptı ancak gönderdiği noktada kimse yok. Bu arada Kamara ceza alanında yerde kaldı, Yunus Yıldırım oyunu devam ettirdi.

59' Mücadele son 5 dakikada çok hızlandı. Top bir o kalede, bir bu kalede...

58' Eskişehirspor korneri kullandı, Diego'nun vuruşu yandan dışarıya çıktı.

57' Sonrasında Tello sağ kanattan çok iyi bir vuruş çıkardı. Onur çok zor pozisyonda, uzandı ve topu kornere tokatladı.

57' Trabzonspor'da Adrian ceza alanı sağından Malouda'nın pası ile birlikte Boffin ile karşı karşıya kaldı. Yerden vuruşunda Boffin başarılı oldu.

56' N'Diaye rakip yarı alanının ortasından ceza alanına doğru hareketlenmek istedi. Zokora araya girdi ve topu kazandı

55' Olcan topa doğru geldi ve barajın üstünden kesme bir vuruş yaptı. Top kalenin zerinden dışarıya gitti.

54' Trabzonspor tekrar topu kaptı ve atağa çıktı. Colman rakip yarı alanın ortasında N'Diaye'nin hareketi ile yerde kaldı. Karar faul. Topun başında Olcan ve Adrian var.

53' İkinci yarı ilk yarıya oranla daha hareketsiz başladı. İki takım da fazlaca pas hatası yapıyor...

52' Trabzonspor sol kanattan hücum yaptı. Bu sefer de Henrique için ofsayt bayrağı havada...

51' Eskişehirspor sağ kanattan Erman ile hareketlendi, ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Karar ofsayt...

50' Eskişehirspor defansı meşin yuvarlağı uzun bir şekilde Trabzon defansının arkasına gönderdi. Bamba kafa ile topu orta sahaya uzaklaştırdı.

49' Olcan ayağa kalktı ancak Tarık hala yerde. Oyuncunun tedavisi yapıldı ve kenara geldi. Mücadele tekrar başladı.

48' Trabzonspor Kadir ile sol kanattan geldi. Onun arka direğe doğru ortasında Tarık araya girdi vee meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Tarık ve Olcan ceza alanı içinde yerde kaldı.

47' Eskişehirspor başlar başlamaz uzun bir pas gönderdi Trabzonspor defansıın arkasına doğru. Bordo-mavililer gelen topu uzaklaştırdı

46' Mücadelenin ikinci yarısı Eskişehirspor'un vuruşu ile başladı

İLK YARI SONUC TRABZONSPOR 0 - 0 ESKİŞEHİRSPOR

45' Trabzonspor'da Adrian ceza alanı önünde top ile buluştu. Rakibini geçmek istedi, Diego araya girdi ve tehlikeyi sonlandırdı.

44' Tarık ile Olcan arasındaki ikili mücadele sonrasında Tarık bir süre yerde kaldı. Genç oyuncu yaklaşık 30 saniye sonra ayağa kalktı...

43' Eskişehirspor faul atışını uzun kullandı. Kamara'ya gelen topta yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Kara ofsayt...

42' Malouda ile Veysel arasındaki ikili mücadele sonrasında Veysel yerde kaldı. Yunus Yıldırım serbest vuruşu Es-Es'e verdi.

42' Trabzonspor Kadir ile hücuma çıktı. Ortasında Akaminko kafa ile topu uzaklaştırdı.

41' Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Veysel sağ kanattan hareketlendi. Ceza alanı arkasına hareketlenen N'Diaye bir anda Onur ile karşı karşıya kaldı. Onun ayak içi ile vuruşu yan direkten dışarıya çıktı.

40' Tarık taç atışını kullandı. Erkan sol kanattan ortasını yaptı, savunmasına yardıma gelen Malouda meşin yuvarlağı ceza alanı dışına gönderdi. Sonrasında Hürriyet'in vuruşu Onur'da kaldı.

39' Trabzonspor tekrar mücadeleye başladı ve top kısa sürede Eskişehirspor'un kontrolüne geçti. Tarık sol kanattan taç atışı ile oyunu başlatacak.

38' Eskişehirspor mücadeleye başladı. Olcan Adın topu kazandı ve kendi kalesine doğru hareketlendi. N'Diaye'nin baskısı sonrası Olcan'ın uzaklaştırmak istediği top auta çıktı.

37' Tello orta sahada Colman'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Yunus Yıldırım'ın düdüğü var, karar faul...

37' Eskişehirspor son 10 dakikada çok etkili bir görüntüde. Kırmızı-siyahlı ekip yeni bir hücum hazırlığında...

36' Eskişehirspor sağ kanattan Veysel ile geldi. Bamba araya girerek meşin yuvarlağı orta sahaya kadar gelişigüzel bir şekilde gönderdi.

35' Trabzonspor'da Colman ceza alanı önünden defansın arkasında bir ara pas göndermek istedi. Henrique'ye doğru gelen top hızlı olunca Boffin topun kontrolünü sağladı.

34' Eskişehirspor'da orta sahada yapılan pres tekrar sonuç verdi. Hürriyet'in kazandığı topta Tello ceza alanı dışından vuruşunu yaptı. Top farklı bir şekilde auta gitti.

33' Eskişehirspor'da Veysel sağ kanattan ortasını yaptı. Kamara'nın zor pozisyonda vuruşu kaleci Onur'da kaldı.

32' Eskişehirspor orta saha mücadelesinde topu kazandı. Erman Kılıç ceza alanı dışından sert bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak Trabzonspor defansından döndü.

31' Mücadele bir anda hızlandı. Bu sefer de Erman rakip yarı alan ortasından kaleyi yokladı. Top üstten auta gitti.

31' Trabzonspor'da Henrique hızlı bir şekilde ceza alanı önüne geldi. Akaminko son anda araya girdi ve pasını kalecisine verdi.

30' Eskişehirspor'da Kamara ceza alanı içinden bir vuruş daha yaptı. Kaleci Onur muhteşem bir şekilde soluna giden topa uzandı ve takımını geriye düşmekten kurtardu.

30' Eskişehirspor tekrar kontrolü ele geçirdi. Erkan Zengin ceza alanı içindeki Kamara'ya pasını verdi. O da dönüp vurmak istedi, top defanstan döndü.

29' Mücadele tekrar başladı ve orta sahada iki takım da üst üste pas hataları yaptı.

28' Eskişehirspor topun kontrolünü tekrar ele geçirdi. Kırmızı-siyahlılar yeni bir hücum yaptı. Erkan'ın ceza alanından vuruşu farklı bir şekilde auta gitti.

27' Adrian topun başına geçti ve ortasını yaptı. Kale içine doğru gelen top Eskişehir defansından döndü. Orta sahada Kadir Veysel'in müdahalesi ile yerde kaldı. Bordo-mavililer serbest vuruş ile maça başladı.

26' Eskişehir mücadeleye başladı. Trabzonspor topu kaptı ve sağ kanattan atağa kalktı. Olcan yerde kaldı ve Yunus Yıldırım serbest vuruşu verdi. Bordo-mavililer ceza alanı sağından faul atışını kullanacak.

25' Eskişehirspor'da orta sahada Veysel yine yerde kaldı. Henrique'nin arkadan yaptığı müdahale faul olarak değerlendirildi.

24' Veysel kendisine gelen topta sağ kanattan bir orta daha yaptı. Onur kalesini terketti ve meşin yuvarlağın kontrolünü sağladı.

23' Erkan serbet vuruşu kullandı. Yerden Tello'ya pasını verdi, onun uzak direğe doğru yaptığı ortada Mustafa Yumlu araya girdi.

23' Eskişehirspor'da Tarık sol kanatta yerde kaldı. Ceza alanı çaprazından Erkan serbest vuruşu kullanacak.

22' Trabzonspor'un orta sahada kaptırdığı topta hareketlenen Diego, yaklaşık 40 metreden çok sert bir vuruş yaptı. Top yandan auta gitti.

21' Eskişehir'de Boffin oyunu başlattı ve Trabzonspor tekrar meşin yuvarlağı kazandı. Bu dakikalarda bordo-mavililer oyunun kontrolünü ele geçirdi.

20' Trabzonspor'da rakip yarı alan ortasında topu alan Henrique 4 kişiyi geçerek ceza alanı önüne kadar hareketlendi. Pasında Es-Es defansı araya girdi. Sonrasında sol kanattan Trabzonspor bir hücum daha yaptı ve yapılan ortada Henrique'nin vuruşu yandan dışarıya çıktı. Daha öncesinde yan hakemin bayrağı da havada...

19' Kullanılan köşe vuruşunda kaleci Boffin kalesinden çıktı ve topu orta sahaya kadar yumrukladı.

18' Bordo-mavililer tekrar oyuna başladı. Meşin yuvarlak defansa kadar geld. Trabzonspor tekrar sağ kanattan hücum yapmak istiyor.

17' Trabzonspor, Kadir ile araya girdi ve meşin yuvarlağı kaptı. Zeki, sağ kanattan hareketlenen Olcan'ın önüne uzun bir pas attı. Olcan son çizgide topu kontrol etti ve pasında Eskişehir defansı meşin yuvarlağı taca gönderdi.

17' Eskişehirspor tekrar meşin yuvarlağı kaptı. Es-Es bol paslarla yine boşluk arıyor.

16' Bordo-mavililer kendi sahasında pas yaparken, Eskişehirspor'un çok istekli bir presi var. Trabzonspor kendi sahasından çıkmakta zorlanıyor.

15' Tarık sol kanattan hareketlendi. Ceza alanından Erkan'ın vuruşu Trabzonspor defansında kaldı.

14' Eskişehirspor tekrar mücadeleye başladı ve kendi sahasında hazırlık pasları yaptı. Trabzonspor'un baskısı sonrasında atılan uzun top Eskişehir defansında kaldı.

13' Bordo-mavililerde Adrian ceza alanına, defansın arkasına bir pas gönderdi. Henrique ve Malouda topa hareketlendi, ancak pas hızlı olunca sonuç aut oldu.

12' Trabzonspor, sol kanattan Malouda ile gelmek istedi. Eskişehirspor defansı topun olduğu bölgede çoğalarak boşluk vermedi.

11' Eskişehirspor'da Tarık yerde kaldı. Kırmızı-siyahlılar sol kanattan serbest vuruş kazandı. Tello kullandı, Bamba savunmada uzaklaştıran isim oldu.

10' Eskişehirspor'da ceza alanı dışından N'Diaye kaleyi yokladı. Onur soluna gelen topta yatarak meşin yuvarlağın kontrolünü sağladı.

10' Eskişehirspor tekrar rakip yarı alana yerleşti. Erman, Erkan ve Hürriyet sık paslarla Trabzonspor defansının boşluk vermesi için çaba gösteriyor.

9' Erkan Zengin ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Top yandan dışarıya gitti.

8' Erkan Zengin kaptıkları topta sol kanattan hareketlenen Tarık'a pasını verdi. Trabzonspor defansı araya girerek topu taca uzaklaştırdı.

7' Trabzonspor'da Malouda, kendi ceza alanının çaprazında yerde kaldı. Bordo-mavililer serbest vuruş ile tekrar oyunu başlattı.

6' Kamara ceza alanı önündeki Erkan'a pasını verdi. O da sağ kanada taşını topu. Veysel'in ortasında Mustafa kafa ile topu uzaklaştırdı.

5' Eskişehirspor oyunu başlattı ve Olcan araya girerek topu kapmayı başardı. Onun da pası etkisiz olunca Es-Es tekrar kontrolü ele aldı. Kırmızı-siyahlı ekip rakip yarı alana yerleşti ve yeni bir hucüm organizasyonu yapmaya çalışıyor.

4' Eskişehirspor tekrar mücadeleye başladı. Orta sahada Mustafa Yumlu'nun Kamara'ya yaptığı müdahale faul...

3' Trabzonspor'da Colman köşe vuruşunu kullandı. Olcan ön direkte yükseldi ve uzak direğe doğru vuruşu direkten auta çıktı. Bordo-mavililer gol çok yaklaştı.

3' Eskişehirspor'un hücumu orta sahada taç ile sonuçlandı. Trabzonspor sol kanattan hareketlendi. Akaminko topu kornere gönderdi.

2' Trabzonspor atağında Paulo Henrique sağ kanattan ceza alanına doğru hareket etmek istedi. Erkan Zengin meşin yuvarlağı kaparak takımını atağa kaldırdı.

1' Karşılaşma Trabzonspor'un vuruşu ile başladı...

- Trabzonspor'da Colman ve Zokora karşılaşma öncesinde sarı kart sınırında...

- Caner Osmanpaşa kadroda neden yer bulamadığını açıkladı.
OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

- Mustafa Akçay sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu.
OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

- Ligin flaş takımlarından Eskişehirspor da bu zorlu deplasmana galibiyet için çıkacak. Geçtiğimiz sezon buradaki karşılaşmayı 3-0 kazanan kırmızı siyahlılar, bir kez daha 3 puan alıp çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.

- Deplasmanda yaşadığı kayıplarla ligde 7. sıraya kadar gerileyen ve zirveden giderek zaklaşan bordo mavililer için bu maç çok büyük önem taşıyor.

- Ligdeki son karşılaşmasında Gençlerbirliği'ne karşı deplasmanda 2-0 öndeyken 3-2 kaybeden Trabzonspor, iç sahadaki başarılı performansını sürdürmek için sahada olacak.

- Trabzonspor ile Eskişehirspor, bugüne dek Trabzon’da 19 kez karşı karşıya gelirken bordo mavililer rakibi karşısında tek yenilgisini geçen sezon 3-0'lık sonuçla aldı.

- Bugüne dek iki takım arasında oynanan 38 lig maçında bordo mavililerin galibiyetlerde 17-6 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 47 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü.

- Ertuğrul Sağlam maç öncesi Trabzonspor için ne dedi?
TIKLAYIN İŞTE O AÇIKLAMA

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Trabzonspor'umuzun ilk 11'i

1. ONUR RECEP KIVRAK
5. DEGUY ALAIN DIDIER ZOKORA
6. SOULEYMAN BAMBA
10. ADRIAN MIERZEJEWSKI
12. PAULO HENRIQUE CARNEIRO FILHO
15. FLORENT JOHAN MALOUDA
20. GUSTAVO COLMAN
22. MUSTAFA YUMLU
29. OLCAN ADIN
61. ZEKİ YAVRU
99. KADİR KELEŞ

ESKİŞEHİRSPOR'UN İLK 11'İ

25. RUUD JORGE BOFFIN
38. OSMAN TARIK ÇAMDAL
3. DIEGO ANGELO DE OLIVEIRA
30. JERRY AKAMINKO
88. VEYSEL SARI
50. HÜRRİYET GÜCER
11. ALFRED JOHN MOMAR NDIAYE
10. ERKAN ZENGİN
8. ERMAN KILIÇ
14. RODRIGO ALVARO TELLO VALENZUELA
15. DIOMANSY MEHDI MOUSTAPHA KAMARA

Hüseyin Avni Aker Stadı’nın bu akşam önemli konukları olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor-Eskiehirspor maçını statta izleyebilmek için Akyazı’daki temel atma töreninin bugüne ertelenmesini talep etmişti. Başbakan Erdoğan ve kurmayları, 19.00’da başlayacak olan karşılaşmada stattaki yerlerini alacak. Legia Varşova deplasmanında mücadelenin son 5 dakikasına yetişebilen ve golleri göremeyen Başbakan, bu kez 90 dakika boyunca maçı izleyecek. Ligdeki son karşılaşmada Gençlerbirliği’ne 2-0 öndeyken 3-2 kaybeden Trabzonspor, iç sahadaki başarılı performansını devam ettirmek için sahaya çıkacak. Deplasmanda yaşadığı kayıplarla ligde 7. sıraya kadar gerileyen ve zirvenin uzağında kalan Bordo-Mavililer için bu maçın önemi çok büyük. Ligin flaş takımlarından Eskişehirspor da bu zorlu deplasmana galibiyet için çıkacak. Geçtiğimiz sezon burada 3-0 kazanan Kırmızı-Siyahlılar, bir kez daha 3 puan alıp çıkışını sürdürmek istiyor.

STAT: Avni Aker

SAAT: 19.00

YAYIN: Lig TV 2

HAKEM: Yunus Yıldırım