Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker'de oynanan ve hakem Süleyman Abay'ın düdük çaldığı mücadele 2-1 Torku Konyaspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

Konuk ekibin gollerini 51. dakikada penaltıdan Meha ve 71. dakikada Traore atarken, Trabzonspor'un tek sayısını 59. dakikada Carl Medjani kaydetti. Trabzonspor'da Erkan Zengin 90+4. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İlk yarısı oldukça durgun geçen mücadelenin ikinci yarııs gollere ve birçok tartışmalı pozisyona sahne olurken 90 dakikadan galip ayrılan Torku Konyaspor puanını 12'ye çıkardı. Trabzonspor ise 10 puanda kaldı.

Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile, Torku Konyaspor ise evinde Gaziantepspor ile karşılaşacak.

ONUR'UN YERİNE ESTEBAN

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Torku Konyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da kaleyi ilk kez Kosta Rikalı kaleci Esteban Alvarado korudu.

Bordo-mavili takımın sezon başında kadroya dahil ettiği Alvarado, sakatlığı bulunan Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda ilk 11'de sahaya çıktı. Onur'un bu sezon ligde ilk kez takımdan ayrı kalmasıyla Kosta Rikalı kaleci, bordo-mavili takım forması altındaki ilk mücadelesine çıktı. Teknik direktör Şota Arveladze, forvette geçen hafta ilk 11'de sahaya sürdüğü Oscar Cardozo'yu bu kez yedek soyundurdu. Paraguaylı golcü futbolcunun yerine geçen hafta yedek bekleyen N'Doye görev yaptı.

KOCAMAN'IN KADRO SEÇİMİ

Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor ise Avni Aker deplasmanında eksiksiz çıktı. Yeşil-beyazlılar sahaya Serkan, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Holmen, Ali Çamdalı, Bajic, Traore, Meha ve Rangelov ilk 11'iyle çıktı.

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukla keyifsiz ve pozisyonsuz geçti. İki takımın da rakip kalede gol arayışları sonuçsuz kalırken kalecilere iş düşmedi bile. Böylese Trabzonspor ile Torku Konyaspor arasında oynanan maçın ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle sonuçlandı.

MEHA PENALTIYI AFFETMEDİ

İlk yarının tersine maçın ikinci yarısı bambaşka bir tempoda oynandı. 47. dakikada Yusuf Erdoğan'ın endirekt serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderip direği nişan almasının 4 dakika sonrasında Konyaspor golü penaltıdan buldu. Hızlı gelişen Konyaspor atağında Rangelov, ceza alanı ön bölümünden hafif sol çaprazdan ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı. Ancak hakem bu pozisyonu içeri taşıdı ve penaltı kararı verdi.  Topun bariz bir şekilde dışarda olmasına rağmen hakemin penaltı kararıyla topun başına geçen Meha golü attı ve takımını öne geçirdi.

GİZLİ GOLCÜ MEDJANI!

Trabzonspor'da eşitlik golü 59. dakikada Carl Medjani ile buldu. Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Kevin Constant'ın ceza alanı içerisine gönderdiği ortasına, Carl Medjani ön direkte uçarak kafa vuruşu yaptı ve kaleciyi mağlup etti. Bu dakikadan sonra Trabzonspor galibiyet için bastırmaya başladı.

RANGELOZ YİNE ATTI

Trabzonspor'un yaklaşık 12 dakikalık baskısını kıran Torku Konyaspor 71. dakikada Traore ile yeniden öne geçti. Rangelov'un ara pasıyla rakip savunma arkasına iyi sarkan Abdou Traore kaleci Esteban Alvarado ile karşı karşıya kaldı. Traore, sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. Bu pozisyonun başında da Traore'nin ofsaytta olduğu tartışıldı.

CARDOZO BU KEZ ATAMADI

Trabzonspor'un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo, 70. dakikada N'Doye'nin yerine oyuna dahil oldu. 1 dakika sonra geriye düşen Bordo-mavilil ekibin gol ayağı bu kez takımına puanı getirecek golü atamadı. Avni Aker'de Torku Konyaspor maçı 2-1 kazandı.

ERKAN ZENGİN KIZARDI

Trabzonspor'da Erkan Zengin 90+4'te ikinci sarı karttan kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Trabzonsporlu oyuncular topu kaptı ama Erkan, bu sırada hiç bir şey yapmamasına rağmen hakem faul çaldı sonra kırmızı kart gösterdi. 
90' Trabzonspor'da Erkan ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 

90'Bordo mavililerin baskısı devam ediyor.

90'Ceza alanı sağ yan çizgisinde topla buluşan Yusuf'un penaltı noktası yakınlarına gönderdiği topu savunma karşıladı.

90'Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.

88'Trabzonspor gole yine çok yaklaştı. Özer'in ceza alanına uzun ortasında Cardozo indirdi ama Mustafa'nın kafa vuruşu kalecide kaldı.

86'Torku Konyaspor ani bir atak şansı yakaladı. Holmen, sol çaprazdan ceza alanına girip topu çevirdi ama Rangelov topu kontrol edemedi.

85'Hüseyin Avni Aker Stadı'nda artık son 5 dakika. Trabzonspor'un beraberlik çabaları devam ediyor.

82' Ali Çamdalı, sarı kart gördü. 

82'Trabzonspor'da ise Carl Medjani'nin yerine Özer Hurmacı oyunda.

81'Torku Konyaspor'da Abdou Razack Traore'nin yerine Ömer Şişmanoğlu oyunda.

77' Trabzonspor'da Erkan sarı kart gördü. 

76' Trabzonspor'da Okay çıktı, Aytaç oyuna girdi. 

72' Trabzonspor'da Douglas sarı kart gördü. 

71'Trabzonspor atağında sol kanattan ceza alanına giren Marin'in çevirdiği topu kaleci Serkan'da kaldı.

70'Bir anda gelişen Torku Konyaspor atağında ceza alanına atılan ara pasında topu alan Traore, karşı karşıya pozisyonda kaleci Esteban'ı mağlup etti.

70'GOL! Abdou Razack Traore

70'Trabzonspor'da Dame N'Doye'nin yerine Oscar Cardozo oyunda.

69'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf'un ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

68'Trabzonspor, gole yine çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada N'Doye'nn yakın mesafeden kafa vuruşunda Serkan topu son anda kornere çeldi.

67'Bordo mavililer, oyunu rakip yarı alana yıkmış durumda. Torku Konyaspor savunması bunaldı...

66'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf'un ceza alanına ortasında savunma topu zor da olsa uzaklaştırdı.

65'Bir başka Trabzonspor atağında Yusuf'un pasında Cavanda'nın ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.

64'Okay'ın sol kanattaki Constant'a pasında Constant'ın ceza alanına ortasında hiçbir arkadaşı yoktu ve top kaleci Serkan'da kaldı.

62'Kullanılan serbest vuruşta Marin'in ceza alanına ortasında tam bir karambol yaşandı ve ardından savunma topu kornere gönderdi.

61'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Marin, Traore'den sıyrılıp ceza alanına hareketlenmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

60'Gelişen Torku Konyaspor atağında Rangelov'un uzak mesafeden kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.

59'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ceza alanına ortasında Medjani uçarak kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

59' GOOOOOOOOOOOOOOOOLL MEDJANİ... 

56'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Erkan, topu rakibinden kurtarmak isterken yerde kaldı ama oyun devam etti.

55'Bordo mavililer, bu dakikalarda beraberlik için baskı yapmaya başladı.

54'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Marin'in ceza alanına ortasında Medjani'nin kafa vuruşundan sonuç çıkmadı.

52'Bordo mavililer, gole çok yaklaştı. Marin, sol çaprazdan çalımlarla ceza alanına girip pasını Yusuf'a gönderdi ama Yusuf, rakibini geçemedi.

51' Konyaspor 1-0 öne geçti. Ancak bu golde hakemin büyük katkısı var. Pozisyon bariz bir şekilde dışarda olmasına rağmen hakem penaltı karar verdi. 

48'PENALTI! Torku Konyaspor penaltı kullanacak. Hızlı gelişen Konyaspor atağında Rangelov, ceza alanı ön bölümünden hafif sol çaprazdan ceza alanına girer girmez yerde kaldı ve karar penaltı. Ancak hakem hatalı bir karar verdi. Pozisyon dışardaydı. Hakem yine de penaltı karar verdi. 

49' Konyaspor penaltı kazandı. 

47'DİREK! Trabzonspor, ceza alanının hemen dışından ceza yayının sağ tarafından serbest vuruş kullandı. Yusuf'un doğrudan kaleye gönderdiği top üst direkten geri döndü. Ardından Okay şut çekmek istedi ama savunma topu karşıladı.

45' İkinci yarı Trabzonspor'un vuruşu ile başladı. 

İlk yarı 0 - 0'lık sonuçla bitti

45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

44'Trabzonspor'da N'Doye, rakip yarı alanın ortalarında topu rakibinden kaptı ama ardından Ali Turan'ın darbesiyle yerde kalınca hakem faulü verdi. Ali Turan, sarı kart gördü.

42'Bordo mavililerin baskılı olduğu bölümler... Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Marin'in ceza alanına ortasında kaleci Serkan topun sahibi oldu.

40'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Marin'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında top yine kornere gitti.

39'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

38'Kaleyi karşıdan gören noktadan kullanılan serbest vuruşta Meha'nın kaleye göndermek istediği top üstten dışarıya gitti.

37'Trabzonspor'da Okay, hızlı gelişen Trabzonspor atağını kesinde sarı kart gördü.

36'Yapılan faullerden dolayı oyun çok fazla durmaya başladı.

35'Konyaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Medjani, Ali Turan'a faul yaptı.

33'Bu kez sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, çalımlarla ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama top savunmadan sekti.

32'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın pasında sol kanatta topla buluşan Marin, rakibini harika geçip son çizgiden ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.

31'Konyaspor'da Traore, hızla ceza alanına girmek istedi ama son anda Mustafa'nın müdahale ettiği top kaleci Esteban'da kaldı.

30'Bordo mavililer, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Marin'in ceza alanına ortasında N'Doye'nin kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

29'Son bölümde tempo biraz artmaya başladı...

28'Konuk ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ali Çamdalı'nın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

27'Trabzonspor, yakaladığı en net fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada iki Konyasporlu oyuncudan seken top kaleciyi de geçti ve Medjani'nin önünde kaldı. Medjani'nin vuruşunda N'Doye topu sağ köşeye göndermek istedi ama top o kadar yavaş gitti ki savunma çizgi üstünde uzaklaştırdı.

25'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Yusuf'un ceza alanına ortasında Konyaspor savunması topu karşıladı.

24'Holmen, orta alanda topu Erkan'dan kaptığı gibi ceza alanı ön bölümüne kadar gitti ama pas vermek yerine çalımla ceza alanına girmek isterken topu kaybetti.

23'Orta alanda sağ kanatta topla buluşan Yusuf, Mehmet'i geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

22' Kullanılan serbest vuru doğrudan dışarı gitti. 

19'Gelişen Torku Konyaspor atağında Traore, ceza alanı yakınlarında Okay'ın darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

18'Trabzonspor yarı alanının ortalarında gerçekleşen ikili mücadelede Traore, Consant'a faul yaptı.

17'Torku Konyaspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Rangelov'un sol kanatta boş durumda olan Bajic'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.

16'Geride kalan bölüme topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %59'a %41 üstünlüğü bulunuyor.

12'Bir başka Trabzonspor atağında Marin'in ceza alanına ortasında Marin'in ceza alanına yüksek gönderdiği topu Konyaspor savunması uzaklaştırdı.

11'Bir başka Trabzonspor atağında sol kanatta N'Doye'nin pasında topu almak isteyen Erkan, ayağını fazla kaldırınca hakem faulü verdi.

10'Gelişen Trabzonspor atağında N'Doye, rakip ceza alanı ön bölümüne Ali Turan'dan sıyrılmak isterken faul yaptı.

9'Konuk ekipte Ali Turan sakatlık problemi yaşadı ama oyuna devam ediyor.

8'Trabzonspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Medjani'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

7'Bu kez gelişen Torku Konyaspor atağında sağ kanatta son çizgi yakınlarında topla buluşan Ömer Ali'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

6'Bordo mavililer sol kanattan üst üste 2 kez köşe vuruşu kullandı ama ceza alanına yapılan ortalarda savunma topları karşıladı.

5'Sol kanattan gelişen Trabzonspor Erkan'ın pasıyla Constant ceza alanı içinde topla buluştu. Sol çaprazdan vuruşunu savunma kornere gönderdi.

3' Konyaspor iyi pas yaparak ceza sahasına girdi. Golü de buldu ancak pozisyon bariz bir şekilde ofsayt

2' İlk atak Konyaspor'dan oldu. Rangelov'un ceza sahasına girişinde topu ceza sahasına çevirdi Esteban kornere gönderdi. Korneri, bordo-mavililerin savunması uzaklaştırdı. 

1' Maç Konyaspor'un vuruşu ile başladı. 

M.Ö. Her iki takım da sahaya çıktı. İstiklal Marşımız okunuyor.. 

M.Ö.Torku Konyaspor ise karşılaşmaya; Serkan, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Holmen, Ali Çamdalı, Bajic, Traore, Meha ve Rangelov ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Trabzonspor mücadeleye; Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Medjani, Okay Yokuşlu, Yusuf, Marin, Erkan ve N'Doye ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Her iki takımın da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'leri belli oldu.

M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor ile Torku Konyaspor karşı karşıya gelecek.

- Esteban, Cavanda, Mustafa, Douglas, Constant, Medjani, Okay Yokuşlu, Yusuf, Marin, Erkan, N'Doye

Süper Lig’in 7. haftasını Trabzonspor açıyor... Son 2 maçında Galatasaray ve Osmanlıspor’a mağlup olarak zirveyi ele geçirme fırsatını kaçıran Bordo-Mavililer, bugünkü Konyaspor sınavıyla beraber yepyeni bir başlangıcın peşinde. Avni Aker’deki 90 dakika öncesinde dikkatlerin çevrildiği bir başka nokta da teknik direktör Şota’nın yapacağı revizyon. Özellikle Osmanlıspor yenilgisinden sonra bazı oyuncuları konusunda büyük hayal kırıklığı yaşayan Gürcü hocanın en az 2-3 değişikliğe gitmesi bekleniyor.
‘Psikolojik açıdan önemli’

Bu 90 dakikanın öneminin her zamankinden fazla olduğunun altını çizen Trabzonspor’un teknik patronu, “Osmanlı yenilgisinin sebeplerini araştırdık, çözümler bulduk. Her maçı kazanmak için çıkan bir takımız ama bu kez galibiyete hem matematiksel açıdan hem de psikolojik olarak fazlasıyla ihtiyacımız var. Futbolcularım da bunun farkında” ifadeleriyle beklentisini ortaya koydu. Trabzonspor bu sezon Avni Aker’de ilk maçı olan Bursaspor karşılaşmasını kazanmış, ardından Akhisar Belediyespor ile berabere kalıp, Galatasaray’a yenilmişti.