Trabzonspor böylece, 10 sezon sonra Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

TRABZONSPOR 15'TE 9 YAPTI

Trabzonspor, 15. Türkiye Kupası finalinde 9. şampiyonluğunu kazandı.

Bordo-mavili takım, 6 sezon aradan sonra finalde mücadele ettiği kupada daha önce 1976-1977, 1977-1978, 1983-1984, 1991-1992, 1994-1995, 2002-2003, 2003-2004 ve 2009-2010 sezonlarında mutlu sona ulaştı.

Trabzonspor, 1974-1975, 1975-1976, 1984-1985, 1989-1990, 1996-1997 ve 2012-2013 sezonundaki finallerde ise kupayı rakiplerine kaptırdı.

TÜRKİYE KUPASI SAYILARI

18 - Galatasaray
9 - Beşiktaş
9 - Trabzonspor
6 - Fenerbahçe

--Haber reklamdan sonra devam ediyor-- 

TRABZON'DA TEK HAMLE

Trabzonspor'da son maça göre kadroda tek değişiklik yapıldı.

Trabzonspor Antrenörü Eddie Newton, Süper Lig'in son haftasında Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 yendikleri maçta ilk 11'de başlayan Badou Ndiaye'yi yedeğe çekerken, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında bu futbolcunun yerine Guilherme'yi sahaya sürdü.

Bordo-mavili ekip maça Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Guilherme ve Sörloth ile başladı.

ALANYA'DA 10 DEĞİŞİKLİK

Aytemiz Alanyaspor'da teknik direktör Erol Bulut, oynadıkları son maça göre kadroda 10 değişiklik yaptı.

Süper Lig'in son haftasında İttifak Holding Konyaspor'u 3-2 yendikleri müsabakada yedek ağırlıklı bir kadro tercih eden Bulut, Trabzonspor ile oynadıkları kupa finalinde as oyunculara görev verdi.

Aytemiz Alanyaspor'un Konyaspor ile oynadığı karşılaşmaya ilk 11'de başlayan futbolculardan sadece Cisse, Trabzonspor maçının başlangıç kadrosunda bulundu.

Akdeniz ekibinin ilk 11'inde Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Nsakala, Ceyhun Gülselam, Siopis, Bakasetas, Efecan Karaca, Junior Fernandes ve Cisse yer aldı.

TRABZONSPOR'UN KUPA YOLU

Organizasyonun 5. turunda TFF 1. Lig ekiplerinden Altay ile eşleşen Karadeniz ekibi, deplasmanda 2-1, sahasında da 4-1'lik galibiyetlerle tur atladı.

Son 16 turunda Süper Lig ekibi Yukatel Denizlispor ile tur mücadelesine çıkan Trabzonspor, ilk maçta sahasında rakibini 2-0 mağlup etti. Deplasmanda oynanan karşılaşmanın normal süresi ise ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Penaltı atışları sonucu bordo-mavililer, turu geçen taraf oldu.

Karadeniz ekibi, çeyrek finalde TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında zorlanmadı. Bordo-mavililer sahasında 5-0, deplasmanda 4-1'lik galibiyetlerle bir üst tura yükseldi.

Trabzonspor, yarı finalde de Fenerbahçe'yi sahasında 2-1, deplasmanda da 3-1 yenerek finale adını yazdırdı.

Bordo-mavililer, finalde de Alanyaspor'u mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
 

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ BİTTİ. ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI TRABZONSPOR'UN

90+9' GOOOOOL SÖRLOTH

90+6' Alanyaspor'da Cİsse golü attı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 

90+5 Salih'un vuruşunda Uğurcan başarılı

90' Hakem 10 dakika uzatma verdi. 

90' Trabzonspor'da Da Costa ve Ndiaye oyuna girdi. Abdülkadir Parmak ve Pereira oyundan çıktı. 

88' Sörloth'un pasında Abdülkadir Ömür kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sıyrıldı ancak çok çapraza indi ve rakipleri araya girdi bu sırada vurdu az farkla top dışarı çıktı. 

88' Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak oyundan çıktı yerine Ndiaye oyuna girecekti ancak son anda müdahale edildi ve değişiklik gerçekleşmedi. 

87' Abdülkadir parmak Trazonspor ceza sahasının önünde yerde kaldı. Mustafa Pektemek bu sırada kayarak topa müdahale ederken Abdülkadir'in ayağına vurdu. 

85' Trabzonspor'da Guilherme kendini yere bıraktı. Şimdi sağlık ekibi sahaya girerek oyuncunun tedavisini yapıyor. 

77' Trabzonspor ceza sahasında Novak'a faul yapıldı. Oyuna devam edemiyor.  Yerine Kamil Ahmet Çörekçi oyuna girdi. 

74' Alanyaspor'da Ceyhun oyundan çıktı Mustafa Pektemek oyuna girdi. 

74' Campi'nin uzaktan vuruşu yan taraftan dışarı çıktı. 

71' Alanya bu sırada etkili geldi. Yapılan ortalarda Uğurcan çıkıp uzaklaştırdı. Ardından cezasahasının dışından sert vuruşta kalenin yanından dışarı çıktı. 

67' Trabzonspor'da Sörloth'un pasında Bilal sol tarafta topla buluştu. Ardından ceza sahasına yanaşıp vurdu ancak top kalecide kaldı. 

65' Maçta Nsakala ve Abdülkadir Parmak çarpıştı. Şu anda iki oyuncunun da tedavisi yapılıyor. 

64' Trabzonpor'da ilk olarak Bilal kazanılan topla rakip ceza sahasına girdi içeri ortaladı Sörloth dokunamadı. Ardından kazanılan topta Pereira içiri ortaladı kalenin dibinde yatarak vurdu ancak top kaleye parelel dışarı çıktı. 

62' Alanyaspor'da Efecan oyundan çıktı. Yerine Onur oyuna girdi. 

61' Trabzonpor'da Pereira hakeme itirazdan dolayı sarı kart gördü. 

60' Trabzonspor'da Guilherme sakatlandı. Şu anda tedavisi oyun dışında yapılıyor. 

54' Alanyaspor'da Siopis çıktı, Salih oyuna girdi. 

53' Trabzonpor atağa çıktığı sırada yapılan pas hatasında top bir anda Cisse'nin önünde kaldı. Campi zamanında kayarak topu Uğurcan'a kazandırdı. 

49' Trabzonspor'da Sörloth, Sosa'yı topla buluşturdu. Sosa çok kötü vurdu ve top dışarı çıktı. Bu sırada Sosa, yeniden Sörloth'u düşünce Trabzonspor tehlikeli bir atak daha yakalayacaktı. 

46' ikinci yarı başladı. 

İlk yarı, Trabzonspor'un 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi. 

45+ 3 alanyaspor tehlikeli noktadan serbet vuruş kazandı. Fernandes'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

45' Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

43' Trabzonspor tehlikeli geldi. Pereaira içeri ortaladı Sörloth indirdi rakipten döndü. Ardından yeniden aldığı topta cizgiye inip içeri çıkardı ancak rakiplerden sekerek top uzaklaştırıldı. 

41' Sakatlanan Ekuban oyundan çıktı yerine Bilal oyuna girdi. 

39' Ekuban yine kendini yere bıraktı. Kasında büyük ihtimalle çekme var. Şu anda Bilal hazırlanıyor. 

39' Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün kazandığı topta Sörloth ceza sahasının dışından vurdu ancak top büyük farkla dışarı çıktı. 

38' Ekuban yine oyuna dahil oldu. Hüseyin'de bu sırada topa müdahale ederken sakatlandı. O da devam edebiliyor. 

37' Trazonspor'da Ekuban, sakatlık yaşadı ve kendini yere bıraktı. Şu anda oyun durmuş durumda

35' Trabzonspor'da Novak uzun taç kullandı. Kafalardan seken topta son olarak Sörloth kafayı vurdu ancak top kalecide kaldı. 

25' TRABZONSPOR ATAĞINDA SOL TARAFTAN SÖRLOTH TOPU ALDI İÇERİ GİRDİ, CEZA SAHASINA ORTALADI ABDÜLKADİR ÖMÜR KAYARAK VURDU VE TOPU AĞLARA GÖNDERDİ. TRABZONSPOR 1 - 0 ÖNE GEÇTİ. 

25' GOOOOOL ABDÜLKADİR ÖMÜR

24' Ekuban şansını uzaktan denedi ancak top kalecide kaldı. 

23' Trabzonspor'da kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına orta yapıldı. Sörloth yükseldi vurdu ancak top kalecide kaldı. 

21' Trabzonspor'da içeri yapılan ortada Sörloth indirdi rakibinin arasından vurdu kaleciden döndü, Abdülkadir Ömür tamamlamak istedi ancak üstten dışarı çıktı. 

20' Alanyaspor'da Bakasatas'ın vuruşunda Uğurcan mükemmel kurtardı. 

17' Alanyaspor'un kazandığı serbest vuruşta içeri yapılan ortada Uğurcan mükemmel bir şekide kurtardı. Pozisyon ofsayt

17' Trabzonspor'da Campi, Bakasetas'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

11'Sosa'nın kullandığı serbest vuruşu Alanyaspor savunması uzaklaştırdı.

8'Trabzonspor'da Ekuban bir sakatlık geçiriyor. Maçın hakemi oyunu durdurdu.

4'İLK TEHLİKE ALANYASPOR'DAN! Ceza yayında topla buluşan Bakasetas'ın vuruşu yandan az farkla auta gitti.

3'Maçın başında her iki takım da kanat ağırlıklı hücum etmeye çalışıyor.

2'Alanyaspor'da Ceyhun'un sağ kanattan yerden yaptığı ortasını Trabzonspor savunması karşıladı.

1'Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunu kaleci Marafona yumruklarıyla uzaklaştırdı.

TRABZONSPOR'UN 11'İ
Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Campi, Novak, Sosa, Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Ekuban Guilherme, Sörloth

YEDEKLER: 
Erce, Kamil Ahmet, Hosseini, Da Costa, Serkan, Ndiaye, Doğan, Yusuf Sarı, Nwakaeme, Bilal

ALANYASPOR 11’İ: 

Marafona, Juanfran, Caulker, Nsakala, Tzavellas Ceyhun Efecan, Bakasetas, J Fernandes, Cisse

Koronavirüs salgını öncesine kadar ligde zirvenin en büyük favorisi olan Trabzonspor, ara sonrasında düşüşe geçmiş ve şampiyonluğu Başakşehir'e kaptırmıştı. Bu nedenle Fırtına'da artık tüm gözler Ziraat Türkiye Kupası'na çevrildi. Sezonu hâlâ 2 kupa (Türkiye Kupası ve Süper Kupa) ile kapatma şansını elinde bulunduran Bordo-Mavililer, bu akşam finalde Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor - Alanyaspor Türkiye Kupası finali canlı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

21.30'da başlayacak karşılaşma ATV ekranlarından şifresiz olarak naklen yayınlanacak.

Rövanş gibi ama tek ayaklı maç!

Trabzonspor ile Alanyaspor arasında ligin ikinci yarısındaki oynanan maçın ardından ipler gerilmişti. Bordo-Mavili yöneticiler, kendilerine küfürler edildiğini iddia ederek sahaya dalmış ve görmek istemediğimiz görüntüler yaşanmıştı. Aynı zamanda Turuncu-Yeşilliler, Bakasetas'ın 90+5'teki golüyle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmış ve şampiyonluk yolunda Fırtına'ya ağır bir darbe vurmuştu. Bu olaylar nedeniyle iki takım da bu karşılaşmaya rövanş gözüyle bakıyor.

2013'te kaybetmişti

En son 2009-2010 sezonunda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi devirerek bu kupaya uzanan Trabzonspor, 10 sene sonra hasretini dindirmeye çok yakın... 2013'te yine finalde Fenerbahçe ile kapışan ancak bu kez kupayı Sarı-Lacivertliler'e kaptıran Fırtına, bu akşam Alanya'yı yenerek Türkiye Kupası şampiyonluğuna 10. kez ulaşmayı hedefliyor.

Nwakaeme müjdesi

Konyaspor maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Anthony Nwakame ligin son haftasında oynanan Kayserispor maçında forma giyememişti. Bordo-Mavililer'in sağlık heyeti, yıldız oyuncuyu bu akşamki finale yetiştirmek adına adeta seferberlik ilan etti. Başarılı oyuncu dünkü idmanda takımla çalıştı ve teknik heyete kritik maçta oynamak istediğini söyledi. Nwakaeme, İstanbul kafilesinde yer aldı.

13 futbolcu ilk kupa için...

Trabzonspor'un kadrosundaki 13 oyuncu daha önce kariyerlerinde hiç kupa kazanma başarısı gösteremedi. Karadeniz devi bu akşam Alanya'yı geçmeyi başarırsa Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler, Arda Akbulut, Hüseyin Türkmen, Campi, Abdurrahim Dursun, Serkan Asan, Kamil Ahmet Çörekçi, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Ahmet Canbaz, Yusuf Sarı ve Ekuban ilk kez bu başarıya ulaşmış olacak.

Rakamlar Alanya’dan yana...

Ligi 5’inci bitirerek UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynamayı garantileyen Erol Bulut’un öğrencileri, hedefini bir üst noktaya taşıdı. Akdeniz ekibi Türkiye Kupası’nı alarak Avrupa’ya direkt gidiş biletini cebine koymanın hesaplarını yapıyor. Trabzonspor’a karşı oynadığı maçlarda bugüne dek üstünlük sağlayan Aytemiz Alanyaspor, 8 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrılırken, 2 maçta da mağlup oldu. Bordo-Mavililer’in ağlarını 13 kez havalandıran Akdeniz ekibi, kalesinde 8 gol gördü.

Cisse oynayacak

Süper Lig’de bu sezonun en golcü iki oyuncusu Trabzonsporlu Alexander Sörloth ve Alanyasporlu Papiss Cisse kupa finalinde de takımlarının en etkili silahları olacak. Bu sezon gol krallığını alan Sörloth 24 gol atarken, Cisse yarışta 22 golle ikinci sırada yer aldı. Hafif bir sakatlığı bulunan Cisse’nin kesin olarak sahada olması bekleniyor.

Alanyaspor’a 100 bin TL kupa primi

Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir outlet mağazası Türkiye Kupası Finali’nde Trabzonspor karşılaşacak olan Alanyaspor’a, galibiyet halinde 100 bin TL prim vereceğini açıkladı.