UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımıyla karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Gediminas Mazeika'nın yönettiği mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in hazır değiliz açıklamalarına rağmen Bordo Mavili ekip tur için avantajlı bir skor elde etti.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Medjani ile 74. dakikada Cardozo kaydetti.

Bu maçın rövanşı 28 Ağustos'ta Rusya'da oynanacak.

İLK 11'DE 6 YENİ İSİM

Trabzonspor'un ilk 11'inde 6 yeni transfer sahaya çıktı. Yeni transferlerden Medjani, Cardozo, Sefa Yılmaz, Constant, Belkalem ve Musa Nizam 11'de sahaya çıkarak bordo-mavili forma altında ilk resmi maçlarını oynadılar. Ayrıca Bamba'nın sözleşmesinin feshinin ardından yapılan girişimler sonrasında son anda listeye dahil edilen Gineli oyuncu Constant, karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

HALİLHODZİC 8 SEZON SONRA

Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takımın başında sahaya çıktı.
Bordo-mavili kulüpte, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve en son 14 Mayıs 2006 tarihindeki Beşiktaş maçına çıkan Vahid Halilhodzic, 3 bin 20 gün sonra Trabzonspor ile resmi maça çıktı. Halilhodzic, Trabzonspor'da ilk kez bir Avrupa maçı deneyimi yaşadı.

MUSTAFA YUMLU GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Trabzonspor'da Soner Aydoğdu'nun kullandığı kornerde Bordo Mavili ekip mutlak gol fırsatından yararlanamadı. Rakip ceza alanda kafayı vuran Mustafa Yumlu oyunun ilk 10 dakikasında Trabzonspor'un yakaladığı bu pozisyonda başarılı olamadı. Rus ekibi Rostov'un kalecisi Pletikosa topu çizgide kontrol ederek takımının geriye düşmesine engel oldu.

MEDJANİ FIRSATI BOŞ GEÇMEDİ

Mücadeleye Bordo Mavililer, Jose Bosingwa'nın etkili atağıyla oyuna hızlı başladı. Yeni transfer Kevin Constant sol ayağıyla ceza sahası dışından kaleyi yokladı ama rakip kaleci için çok kolay bir top oldu. Hücumda ataklarını sıklaştıran Trabzonspor maçın ilk yarısı sona ermeden öne geçmeyi bildi. Trabzonspor, Carl Medjani'nin golüyle Rostov karşısında öne geçti. Soner Aydoğdu'nun kullandığı kornerle başlayan atakta, rakip savunmadan seken topa dokunan Medjani, Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

TRABZON'DAN PENALTI TEPKİSİ

Oyunun ikinci yarısına da hızlı başlayan ev sahibi ekibi Cardozo ile rakip ceza alanda ataklarını sıklaştırdı. Paraguaylı yıldızın şutu sonrasında topla buluşan genç futbolcu Yusuf Erdoğan, rakibin arkadan yaptığı sert müdahale sonrası yerde kaldı. Tribünlerin bir anda ayaklandığı pozisyonda Yusuf acılar içinde yerde kıvranırken, hakemin devam kararı ise tribünleri daha da öfkelendirdi.

CARDOZO İLK GOLÜNÜ ATTI

Bu sezon Trabzonspor'un hücum yollarında en çok gol beklediği Cardozo, Bordo Mavili ekibin forması altında çıktığı ilk Avrupa maçında golle tanıştı. Oyunda kaldığı süre boyunca başarılı oyunuyla dikkat çeken Cardozo çektiği güzel şutlarda rakip kaleciyi oldukça zorladı. Maçın son 15 dakikasına doğru Paraguaylı yıldız, Rostov'da savunma oyuncusu Bastos'un kafayla kalecisine vermek istediği topta araya girerek farkı ikiye çıkardı. Maçın ilerleyen dakikalarında Trabzonspor yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince başka gol sesi çıkmadı ve Bordo Mavililer kendi sahalarında avantajlı bir skor elde ederek deplasman öncesi turu araladı.
94' Maç Trabzonspor'un 2-0'ın üstünlüğü ile bitti. 

93' Trabzonspor'da Mustafa seke seke oyun alanına döndü. 

92' Hakem resmen skandal. Mustafa, ceza sahasında kıvranırken Rostov takımı oyuna devam ettirdi. Hakem de oyunu durdurma ihtiyaycı  bile hissetmedi. Rezil hakem maçın başından beri Trabzonspor'un aleyhinde kararlar verdi. Fatih Atik, faul yaparak oyunu durdurdu ve Mustafa'nın tedavisi yapıldı. 

91' Trabzonspor'da Mustafa Yumlu ceza sahasında sakatlık yaşıyor. Ancak hakem oyunu devam ettiriyor. 

90' Trabzonspor ceza sahasında karambolde Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı. Ardından dönen topu Onur başarılı hamleyle aldı. 
 
89' Trabzonspor'da Fatih inanılmaz bir gol kaçırdı. Bosingwa'nın içeri çevirdiği topta Rostov savunması kaleciye bıraktı. Ancak top Fatih'in önünde kaldı. Dar açıdan vurdu, top az farkla dışarı çıktı. 

88' Trabzonspor savunması bu dakikalarda sağlam oynuyor. 

87' Trabzonspor ilerde baskı yapıyor rakibini çıkarmıyor. 

86' Kanga, Belkalem'in ayaklarını yerden kesti, hakem faul verdi. Ancak yine karta başvurmadı. 

85' Trabzonspor'da Deniz Yılmaz, rakibinin sağından attı ancak giderken rakibi önünde set oldu. Yerde kaldı hakem devam kararı verdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodzic, bu pozisyona çok kızdı. 4. hakem Halilhodzic'i uyardı. 

84' Trabzonspor'da Cardozo, alkışlar arasında oyundan çıktı. Yerine Deniz Yılmaz oyuna girdi. 

83' Rostov'da Dumbia'nın ortasında Kanga boş kaldı. Çok iyi vurdu Onur, mükemmel kurtardı. Kullanılan köşe vuruşunda uzaktan şut geldi Onur yine kurtardı. 

82' Trabzonspor'da Cardozo, çalım attı Fatih topu alıp ortaladı ancak pozisyon ofsayt. 

81' Rostov'da Kanga'nın vuruşu üstten dışarı çıktı. 

79' Trabzonspor'da Musa Nizam'ın ortasında korner çizgisinde Fatih çevirdi. Son anda kaleci çıkardı. Arkaya geçse boş pozisyonda Cardozo'nun golü atması içten bile değildi. 

77' Trabzonspor'da Constant, oyundan çıktı yerine Salih Dursun girdi. Constant, alkışlarla sahadan çıktı. 

73'GoalGOOOLLL!! Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Savunmamızda Jose Bosingwa'nın rakip yarı alana uzaklaştırdığı top sonrasında Rostov savunmasında Bastos topu kafayla kaleci Stipe Pletikosa'ye göndermek istiyor ancak Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo Stipe Pletikosa'dan önce topa sahip oluyor. Kaleci Stipe Pletikosa'nın önde olduğunu gören Cardozo ceza sahası yayının üzerinden yaptığı aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.


73' GOOOOOOOOOOOOOLL OSCAR CARDOZO

72' Bu bölümde Trabzonspor'un orta sahası oyundan biraz düştü.. 

70' Rosotv'un kullandığı serbest vuruş direğin üstünden dışarı çıktı. 

70' Maçta faul sonrası gerginlik oluştu. Yan hakem 40 metrelik bir depar attı ve oyunculara uyarıda bulundu. 

69' Trabznspor'da Musa Nizam, yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

68' Trabzonspor'da Soner köşe vuruşunu kullandı. Kaleci uzaklaştırdı. 

67' Trabzonspor'da Yusuf çıktı, Fatih oyuna girdi. 

67' Trabzonspor'da Constant, uzaktan vurdu, savunmaya çarparak dışarı çıktı. 

66' Trabzonspor'da Medjani'nin ortasında Rostov, savunması uzaklaştırdı. 

65' Trabzonspor'da Yusuf'un ortasında Cardozo vurdu ancak pozisyon ofsayt

64' Rostov, tehlikeli geldi. Mustafa'nın kritik müdahalesi ile top dışarı çıktı. 

62' Trabzonspor'da Yusuf, ceza sahasında yerde kalda, hakemi kandırmaya yönelik hareketten sarı kart gördü. 

61' Trabzonspor'da Constant'ın ortasında Cardozo'ya top indirildi. Cardozo, zor pozisyonda topu topuğuyla ağlaya göndermek istedi. Kaleci direğin dibinde topu son anda çizgi üstünde yakaladı. 

60' Trabzonspor'da Musa'nın ceza sahasına ortasında Cardozo indirdi, Yusuf koştu ancak top kalecide kaldı. 

59' Trabzonspor'da kalecinin uzakta olduğunu gören Constant, uzaktan şansını denedi ancak kalecide kaldı. 

58'Vitali Dyakov'un doğrudan kaleyi düşündüğü vuruş farklı bir şekilde dışarı gitti.

57'Atağın dönüşünde Rostovlu Kalachev'e faulu yapan isim Mustafa Yumlu oldu. Rostov yaklaşık 35 metreden serbest vuruş kullanacak.


56'Musa Nizam'ın sol kanattan yaptığı ortaya Rostov savunması kafayı vuruyor. Tehlike uzaklaştırıldı

54'Yusuf, sol kanattan bindirdi. Kale çizgisine yakın bir bölgeden içeriye çıkardığı top Rostov savunmasında kaldı

53'Mücadele bu dakikalarda orta sahada karşılıklı top kayıplarıyla geçiyor.

51'Cardozo'nun şutu sonrasında kaleciden dönen topla buluşan Yusuf, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem pozisyona devam dedi.

51' Trabzonspor'un net penaltısı hakem tarafından yine verilmedi. 

50'Soner'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşamayan Cardozo, kanata açılan topta Musa Nizam'ın pasında çizgiye yakın bir noktada topla buluştu ve şutunu çıkardı. Kaleci Pletikosa'nın üzerine giden top tehlike yaratmadı...


49' Bosingwa'ya yapılan hareketde Rostovlu oyuncu sarı kart gördü. 

49' Trabzonspor'da Bosingwa, 3 kişiyi çalımladı. Soner topu aldı ancak pası boş yere. 

48'Constant sağdan etkili geldi. Cardozo'yla duvar pasına girmesi sonrasında Paraguaylı'nın pası kısa kalınca savunma araya girdi.

47'Rostov'un orta alandaki hatasını değerlendiren Cardozo topu kaptı. Sonrasında oluşan pozisyonda Trabzonspor taç atışı kazanıyor

46' Trabzonspor'un vuruşu ile ikinci yarı başladı.. Başarılar Trabzonspor

D.A. Her iki takımda sahaya çıktı. 

D.A.Hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. Trabzonspor, soyunma odasına 1-0 önde giriyor.

45'Kullanılan atış doğrudan Onur'un kucağında kaldı.

45'Rostov, sağ çaprazdan bir serbest vuruş daha kullanacak. İlk yarının son pozisyonu olabilir.

45'Kalachev ve Dmitri Poloz'la gelişen atakta savunmada Bosingwa başarılıydı.

45'Rostov, Trabzonspor kalesine tehlikeli geldi.

45'Avni Aker'de yağmur şiddetini iyiden iyiye artırdı. Bu arada ilk yarının sonuna 2 dakika süre eklendi

45'İlk yarının normal süresinde son dakikanın içerisindeyiz... Hakemin ilave süresi bekleniyor

44'Torbinsky bu kez köşe vuruşunu kullandı. Cardozo kafayla uzaklaştırmak istedi ancak yayın üzerinde Kalachev'in şutunda Onur başarılı.

43'Dmitri Torbinsky'nin kullandığı atışta Cardozo kafayı vuran isim oldu. Rostov korner kullanacak

43'Rostov, Trabzonspor ceza alanı sağ çaprazından serbest vuruş kullanıyor.

42'Cardozo serbest vuruşu kullanan isim oldu. Top barajdan döndü. Sonrasında bir şut daha çıkaran Paraguaylı yıldız topu dışarı gönderdi.

41'Rostov'da sarı kart gören isim Bastos

40'Golden sonra Trabzonspor'un etkili oyunu devamm ediyor. Savunmanın arkasına iyi kaçan Sefa Yılmaz yerde kaldı ve takımına serbest vuruş kazandırdı.

39'Soner'in kullandığı kornerde Mustafa Yumlu kafayı vurdu. Savunmaya çarpan top Medjani'nin önünde kaldı. Boş kaleye topu gönderen Medjani takımını 1-0 öne geçirdi!

38'GOOOLLLLLLL! Medjani!!!

36'Sol kanatta Constant'la iyi paslaşan Yusuf aldığı topla ceza alanına girdi. Çizgiye inen genç yıldızın ortası savunmaya çarparak kornere gitti.

34'Constant'ın orta alanda kaptığı topu önünde bulan Cardozo yaklaşık 25 metreden şutunu çekti ancak yerde sekerek etkisini kaybeden top kaleciyi zorlamadı.

33'Karşılaşmayı, az sayıda Rostov seyircisi de Avni Aker tribünlerinden takip ediyor.

32'Kevin Constant, Mustafa'nın pasında topla buluştu ve soldan bindiren Yusuf'u gördü. Constant'ın pası hızlı olunda Pletikose çıktı ve topu aldı.

31'Rostov'un kontra atağını Musta iyi kesti ve takımını atağa kaldırdı.

30'Ceza alanı içerisinde Cardozo'ya yapılan müdahaleler hakem tarafından geçiştiriliyor. Yıldız golcü çekmelere maruz kalıyor

29'Bosingwa'nın sağdan yaptığı ortaya Mustafa Yumlu vurmak istedi rakip izin vermedi.

28'Soner'in kullandığı kornerde Rostov savunması başarılı bir şekilde topu uzaklaştırdı.

27'Medjani'nin pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan, kaleci Pletikosa'yla karşı karşıya kaldı. Topun kontrolünü iyi yapanayan Yusuf, pozisyonunu kaybetti ve top son çizgiye yakın bir noktadayken vuruşunu yaptı kaleciye çarpan meşin yuvarlak kornere gitti

26'Trabzonspor, Yusuf'la çok net bir pozisyondan yararlanamıyor!

25'Oscar Cardozo, soldan bindiren Constant'ın önüne çok iyi bıraktı. Ağır kalan ve topun kontrolünü sağlayamayan Constant içeriye iyi bir pas çıkaramadı.

24'Trabzonspor'da ceza alanı yakınından Cardozo'nun çıkardığı topa Medjani çok sert vurdu! Kaleci Pletikosa güçlükle çıkardı.

23'Cardozo'nun da pivot görevini başarıyla yaptığını söyleyebiliriz. Ancak daha kalabalık olmalı ileri bölgede Bordo-Mavili temsilcimiz.

22'Trabzonspor'da savunma oyuncusu Mustafa Yumlu, bu dakikaya kadar günün başarılı isimlerinden.

21'Bosingwa sağ taç çizgisiyle ceza alanı arasında bir noktadan şık bir çalım denedi ancak rakip araya girdi. Top taca çıktı.

20'UEFA Avrupa Ligi'nde diğer temsilcimizin maçında Karabükspor, St. Etienne karşısında Kumbela'nın golüyle 1-0 öne geçiyor.

19'Rostov'da Kalachev'in kullandığı kornerde Mustafa Yumlu topu uzaklaştırdı.

18'Rostov'da soldan bindiren isim Hrvoje Milic oldu. Bosingwa'nın müdahalede sonuçunda top kornere gitti. Rostov korner kullanacak

16'Rostov sağ kanattan gelmek istiyor bu dakikalarda.

14'Bu tehlikenin ardından hızlı çıkan Rostov'da savunma arkasına koşu yapan Dmitri Poloz oldu. Onur'la karşı karşıya kalan oyuncu ağır davranınca araya Bosingwa girdi.

13'Soner'in arka direğe kestiği topu Rostovlu oyuncular uzaklaştırdı. Devam etme eğiliminde olan atak sonuçsuz kaldı

12'Soner Aydoğdu serbest vuruşu kullanacak isim Trabzonspor'da.

11'Yusuf'un şık çalımdan sonra yerde kalmasıyla Trabzonspor, ceza alanı sağ çizgisine yakın bir bölgeden serbest vuruş kazandı.

10'Constant'ın Yusuf'un önüne oynadığı topta hareketlenen genç yıldız, rakibinin üzerine gitti ve çalımını attı.

9'Oscar Cardozo, Trabzonspor'un ataklarında istasyon görevi yaparak arkadaşlarının hücuma çıkmasına yardımcı oluyor

8'Trabzonspor'da soldan bindiren isim Yusuf Erdoğan oldu. Ancak rakibine topu kaptıran Yusuf, arkadan faul yaptı.

7'Rostov Kalachev'le geldi. 33 yaşındaki oyuncunun uzaktan çektiği şut üstten dışarı gitti.

6'Soner Aydoğdu'nun kullandığı kornerde kafayı vuran isim Mustafa Yumlu oldu. Rostov kalecisi Pletikosa topu çizgide kontrol etti.

5'Trabzonspor'un yeni transferi Kevin Constant, ceza alanı sol çaprazından sert bir şut çıkardı. Ancak savunmaya çarpan top kornere gitti.

4'Rostov'da Reginal Goreux sağ kanattan etkili olmaya çalıştı. Top dışarı gitti.

3'Trabzonsporlu oyuncuların rakip yarı alanda yoğun baskısı var ilk dakikalar itibariyle

2'Sağ kanatta topla buluşan Jose Bosingwa rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kaleci Stipe Pletikosa'da kalıyor.

1'Maç Rostovlu oyuncuların vuruşuyla başladı. Başarılar Trabzonspor!

M.Ö.Trabzonspor ve Rostov sahaya çıkıyor... Seramoninin ardından yazı tura atışı yapılacak

M.Ö.Tribünlerde büyük boşluklar var. Trabzonsporlu taraftarlar maça pek ilgi göstermemiş gibi gözüküyor.

M.Ö.Takımlar sahaya çıkmak üzere. Avni Aker'de dev heyecan başlıyor.

M.Ö.Rostov'da yedek soyunan futbolcular şu şekilde; Soslan Dzhanaev, Ruslan Abazov, Maksim Bordachev, Siyanda Xulu, Moussa Doumbia, Azim Fatullaev, Aleksandr Bukharov.

M.Ö.Trabzonspor'da yedek bekleyecek isimler şöyle: Fatih Öztürk, Aykut Demir, Salih Dursun, İshak Doğan, Fatih Atik, Gökhan Karadeniz, Deniz Yılmaz.

M.Ö.Rostov'un ilk 11'i şu şekilde: Pletikosa, Goreux, Bastos, Dyakov, Milic, Kalachev, Torbinski, Grigoryev, Kanga, Gatcan, Poloz

M.Ö.Rostov'un da Trabzonspor karşısındaki ilk 11'i belli oldu!

M.Ö.Trabzonspor'un ilk 11'i şu şekilde: Onur, Bosingwa, Belkalem, Mustafa, Musa, Constant, Medjani, Soner, Sefa, Yusuf, Cardozo

M.Ö.Trabzonspor'un Rostov maçı öncesinde ilk 11'i belli oldu.

M.Ö.Bu önemli maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, Play-off Turu ilk maçında sahasında Rus ekibi Rostov'u konuk edecek.