Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 

62' Trabzonspor, Hugo Rodallega'nın attığı golle Balıkesirspor Baltok karşısında 2-1 öne geçti

İŞTE RODALLEGA'NIN MÜTHİŞ KAFA GOLÜ

47' Balıkesirspor Baltok, Nizamettin Çalışkan'ın attığı golle Trabzonspor deplasmanında skoru 1-1 yaptı.

TRABZONSPOR BU GOLE ENGEL OLAMADI

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 
12. dakikada Pereira'nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içindeki Rodallega'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Atilla'dan döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. 
32. dakikada Ekuban'ın pasında rakiplerinde sıyrılarak ceza sahası içine giren Rodallega'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda top Atilla'nın parmaklarının ucuna çarparak kornere çıktı. 
45+1 dakikada Abdulkadir Ömür, meşin yuvarlağı Ekuban'ın önüne bıraktı. Topla birlikte ceza sahasına giren Ekuban, kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. 1-0 

İŞTE EKUBAN'IN GOLÜ

Trabzonspor'un 11'i resmen açıklandı

Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Toure, Novak, Kamil Ahmet, Batuhan, Yusuf, Ekuban, A.Ömür, Rodallega

Yedekler

Arda, Murat Cem, A. Parmak, Berkay, Behlül, Oğuzhan, Ali Osman, Kerem, Ibanez, Ebrar

MAÇ ÖNCESİ

Ziraat Türkiye Kupası'nı bu sezon kazanmak isteyen Trabzonspor, son 16 Turu ilk maçında konuk edeceği Balıkesirspor Baltok karşısında avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Sezonun ikinci yarısına Balıkesirspor sınavı ile başlayacak Karadeniz ekibinde tek hedef galibiyet. Saat 20:30'da Şenol Güneş Stadı'nda oynanacak karşılaşmada hakem Özgür Yankaya, düdük çalacak.

KADRO SIKINTISI
Fırtına'da kadro sıkıntısı yaşanıyor. Esteban, Zeki, Mustafa, Burak, Onur ve Kucka ile yollarını ayıran bordomavililerde, kadro dışı bırakılan Olcay'ın yanı sıra Amiri ile Hosseini'nin ülkelerinin milli takımında yer alması, Sosa, Onazi ve Nwakaeme'nin sakat olması işleri zorlaştırıyor. Teknik direktör Ünal Karaman, genç oyunculardan da yararlanacak.

TARİHTE İKİNCİ KEZ
Fırtına, Balıkesirspor ile tarihinde ikinci kez kupada karşı karşıya gelecek. İki takım 2013-14 sezonunda kupanın 4. kademesinde eşleşmişti. Balıkesirspor, kendi sahasındaki karşılaşmayı 3-1 kazanarak tek maç üzerinden oynanan turu geçen taraf olmuştu. Karadeniz ekibi yaklaşık 5 yıl sonra rakibini bu kez devirmek istiyor.

TEK HEDEF KAZANMAK
Teknik direktör Ünal Karaman, Balıkesirspor maçına büyük önem veriyor. 52 yaşındaki hoca, "Tek düşüncemiz kupada saygı duyduğumuz rakibimizi mağlup etmek. Başakşehir sınavıyla ilgili en ufak bir düşüncemiz yok. Bu maçtan istediğimiz sonucu aldıktan sonra önümüze bakacağız. Umarız taraftarlarımız da tribünlerde bizim yanımızda olurlar" diye konuştu.