Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Fenerbahçe'yi konuk etti. İkinci yarısı büyük heyecana sahne olan maçta Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Filip Novak, 75. dakikada Jose Sosa kaydetti. Bordo-mavili ekipte 26. dakikada Hugo Rodallega bir penaltı atışını gole çeviremedi. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 82. dakikada Michael Frey attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor Süper Lig'de puanını 19'a çıkardı. Fenerbahçe ise ligde 13 puanda kaldı.

Trabzonspor bir sonraki hafta deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ise bir sonraki hafta sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

KOEMAN'DAN TEK DEĞİŞİKLİK, KARAMAN'DAN İKİ SÜRPRİZ

Fenerbahçe'de Erwin Koeman, ligin 12. haftasında sahalarında 2-0 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre tek değişiklik yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, Şener Özbayraklı'nın yerine Isla'ya görev verirken savunmanın önünde sakatlığı düzelen Mehmet Topal'ı oynattı.

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, kritik maçta iki genç oyuncusuna 11'de görev verdi. Bordo-mavili takımın teknik adamı, kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda Kosta Rikalı Esteban Alvarado'ya forma vermeyerek 22 yaşındaki Uğurcan Çakır'a kaleyi teslim etti.

TRABZON'DA KARŞILAŞMA HAREKETLİ BAŞLADI! İLK TEHLİKE

Mücadele hareketli başlarken ilk tehlikeli atak ev sahibi Trabzonspor'dan geldi. Kısa paslarla rakip alanda top yapan bordo-mavili ekipte Nwakaeme ceza sahasının sol dışında topla buluştu. 10. dakikada Anthony Nwakaeme ceza alanı ön çizgisinden plase bir vuruş yaptı ve top direğin az farkla yanından auta gitti.

RODALLEGA'NIN PENALTISINDA HARUN GOLE İZİN VERMEDİ

Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir hücum yönünün sağından topla birlikte ilerledi. Abdilkadir, ceza sahasına doğru giderken Eljif ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Trabzonspor'da serbest vuruş için topun başına Yusuf Yazıcı geçti. Yusuf'un ceza sahasına doğru gönderdiği top bajardan döndü. Hakem Halil Umut Meler bu pozisyonda düdüğünü çaldı ve Slimani'nin elle oynadığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. VAR'dan kontrol edilen pozisyon sonrası karar değişmedi.

Trabzonspor'da 26. dakikada penaltı için topun başına Hugo Rodallega geçti. Rodallega, Harun'un sağına sert bir şut gönderdi. Harun topu köşeden uzanarak çıkarmayı başardı.

Fenerbahçe'de 30. dakikada Andre Ayew rakibinden topu almak isterken bir anda elini tutarak yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu ve sağlık görevlileri sahaya girdi. Yaklaşık 3 dakikalık tedavisinin ardından Ayew eli sarılı bir şekilde kenara geldi. Ayew daha sonra eli sarılı şekilde oyuna devam etti.

İlk yarının sonlarına doğru ev sahibi ekip baskısını arttırdı. 45+1. dakikada rakip ceza sahası önünde top yapan Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı'nın sert şutunu kaleci Harun çeldi. Pozisyonun devamında bordo-mavili ekip korner kazandı. Korner sonrasında ise savunma topu uzaklaştırdı.

İlk yarıda iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI! SAHNEDE NOVAK...

Mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi Trabzonspor hızlı başladı. Bordo-mavili ekip sağ kanattan hücuma çıktı. Yusuf'un pasında Pereira sağ kanattan topu ceza sahasına havalandırdı. Arka direkte iyi yükselen Novak'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti. Trabzonspor 50. dakikada Novak'ın golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

TRABZONSPOR'DAN ÜST ÜSTE POZİSYONLAR GELDİ

Golden sonra Trabzonspor üst üste önemli gol fırsatları yakaladı. Abdülkadir'in kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruş direğin az farkla yanından auta gitti. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra, 59. dakikada Novak ceza sahasında rakiplerini geçti ve kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Novak'ın karşı karşıya vuruşunda top üstten auta gitti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erwin Koeman, ilk değişikliğini gerçekleştirdi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal yerine 60. dakikada Mehmet Ekici oyuna dahil oldu.

Ev sahibi ekip 62. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Abdülkadir ceza sahasında topla buluştu. Sol çaprazda topla buluşan Abdülkadir, kaleye güzel bir plase gönderdi. Harun'un son anda dokunduğu top direkten geri döndü.

BASKI İKİNCİ GOLÜ GETİRDİ! SOSA MÜTHİŞ VURDU

Mücadelenin 75. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Yusuf Yazıcı'nın uzaktan sert şutunu Harun çıkarmak istedi. Harun istediği gibi müdahale edemedi ve seken top direğin dibinden kornere gitti.

Kullanılan korner sonrasında Fenerbahçe topu kazandı ancak Slimani, pas hatası yaptı. Trabzonspor hücumu sol kanattan devam etti. Jose Sosa ceza sahası köşesine doğru ilerledi. Sosa, ceza sahasına girerken çok sert ve güzel bir plase yaptı. Sosa'nın etkili şutunda top köşeden ağlara gitti. Trabzonspor bu golle Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçti.

FENERBAHÇE'DE FARKI BİRE İNDİREN GOL FREY'DEN

Fenerbahçe 82. dakikada etkili bir kontratak gerçekleştirdi. Bordo-mavili ekibi savunmada dengesiz yakalayan Fenerbahçe'de ceza sahası soluna açılan topa Andre Ayew hareketlendi. Ayew'in içeriye çevirdiği top penaltı noktasına yakın noktada olan Barış'a geldi. Barış pasını daha müsait pozisyondaki Frey'e çıkardı. Frey'in sert vuruşunda top ağlara gitti. Fenerbahçe 82. dakikada bu golle skoru 2-1'e getirdi.

86. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. Frey'in sert şutunda kaleci Uğurcan'ın müdahalesi sonrasında top direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Valbuena'nın çevirdiği topa Slimani vurdu. Slimani'nin vuruşunda top direkten auta giderken, hakem ofsayt bayrağını da kaldırdı.

Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmadı ve Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

TRABZONSPOR MAÇI 2 - 1 KAZANDI 

90+ 4 Fenerbahçe'de Yiğithan, Uğurcan'a faul yaptı. Hakem sarı kart gösterdi. 

Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

90' Fenerbahçe'de İsla çıktı, Yiğithan oyuna girdi. 

90' Trabzonspor'da Pereira sarı kart gördü. 

87' Trabzonspor'da Onazi, Fenerbahçe'de Ayew sarı kart gördü. 

86' Fenerbahçe atağında Uğurcan, çok kritik pozisyonu kurtardı... 

84' Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı oyundan çıktı yerine Batuhan oyuna girdi. 

83' Fenerbahçe durumu 2 -1'e getirdi. 

78'Fenerbahçe atağa çıkarken sürekli top kaybı yapıyor. Trabzonspor da kaptığı toplarla ciddi tehlikeler yaratmaya devam ediyor.

78'Trabzonspor ikinci gole rağmen rakibine top göstermiyor. Fenerbahçeli oyuncular kendi sahalarından çıkmakta zorlanıyor.

76'İkinci yarının başından bu yana Fenerbahçe kalesinde inanılmaz bir baskı kuran Trabzonspor, üst üste kaçırdığı net fırsatların ardından aradığı golü müthiş bir şutla buldu.

75'GOL Sol kanatta topu alan Sosa, ceza alanına girerken çaprazdan muazzam bir vuruş yaptı, top Harun'un bakışları arasında köşeden ağlarla buluştu: 2-0

75' GOOOOOOLLL SOSA

74' Trabzonspor'da Yusuf uzaktan çok sert vurdu Harun dokundu ve top kornere gitti. 

73' Fenerbahçe'de Valbuena oyundan çıktı, yerine Barış Alıcı oyuna girdi. 

72' Trabzonspor'da Nwakaeme oyundan çıktı, Ekuban oyuna girdi. 

67'Trabzonspor bu ana dek Fenerbahçe kalesine tam 24 şut çekti. 

66'Rodallega uzak mesafeden şansını denedi ancak top kaleyi bulmadı, aut...

67' Trabzonspor'da Abdulkadir'in pasında Rodaüllega uzaktan vurdu ancak top büyük farkla dışarı çıktı. 

66' Fenerbahçe'de Mehmet Ekici'nin uzaktan vuruşunda top büyük farkla dışarı çıktı. 

65' Fenerbahçe, Mehmet Ekici ile çıkarken Sosa topu aldı. Ardındanc eza sahasına girerken vurdu ancak top üstten dışarı çıktı. 

61' Trabzonspor'da Abdulkadir'un vuruşunda top üst direkten döndü, Novak pozisyonu tamamlayamadı. 

60' Mehmet Topal oyundan çıktı, Mehmet Ekici oyuna girdi. 59' Trabzonspor peş peşe net pozisyonlar kaçırıyor. 

58'BU DA KAÇTI! Trabzonspor inanılmaz bir fırsattan daha yararlanamadı. Yine orta alanda kaptıkları topla hızlı atağa çıkan bordo-mavililerde Yusuf ceza alanı içindeki Novak'ı gördü. Novak rakibinden sıyrılıp karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta attı.

57' Trabzonspor iyi paslarla Fenerbahçe ceza sahasına girdi. Novak, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak çok kötü vurdu. Top dışarı çıktı. 

57'ABDÜLKADİR'İN ŞUTU! Fenerbahçe'nin orta alanda kaptırdığı top sonrası Abdülkadir hızla içeri sokuldu, bomboş pozisyonda vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.

52' Sağ kanattan Yusuf'un taşıdığı topa Onazi ceza alanı ön çizgisinden sert vurdu, Harun topu müthiş çıkardı.

51'Köşe vuruşunda kafalardan seken topa son olarak Valbuena kafayı vurdu, kaleci Uğurcan zorlanmadan topu kontrol etti.

50'Santra sonrası Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanattan içeri sokulan Ayew'in şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

50'Asist João Pedro da Silva Pereira

50'GOL Trabzonspor atağında sağ kanattan Pereira'nın ortasına arka direkte Filip Novak nefis yükseldi ve topu ağlara yolladı: 1-0

50' GOOOOOLL NOVAK

49' Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta top yandan dışarı çıktı. 

48' Yusuf, Fenerbahçe atağında Elif'e çok tehlikeli noktadan faul yaptı. 

46' Trabzonspor'da kazanılan serbest vuruşu Yusuf kullandı. İçeri ortasında defans uzaklaştırdı. Ardından dönen topta Novak vurdu dışarı çıktı. 

45' İkinci yarı başladı. 

İlk yarı 0 - 0 soner erdi. 

47' Trabzonspor atağında Yusuf'un vuruşunda Harun topu çıkardı. Dönüşünde pozisyon korner oldu. 

45' Hakem 4 dakika uzatma virdi. 

44' Trabzonspor'da Yusuf sakatlandı, tedavisinin ardından oyun yeniden başladı. 

41' Serbest vuruşu Sosa içeri ortalayarak kullandı. Rodallega4nın indirdiği topta Novak ofsaytta kaldı. 

40' Trabzonspor atağında Sosa'nın vuruşu defansa çarpıp kornere çıktı. Kullanılan korneri Fenerbahçe savunması güçlükle uzaklaştırdı. Devamında Abdulkadir'e faul yapıldı. 

39' Fenerbahçe atağında Uğurcan çıktı topu aldı. 

39' Trabzonspor atağında Abdulkadir, Pereira'yı çok iyi gördü ancak pozisyon ofsayt

35' Trabzonspor'da Yusuf yine uzaktan denedi, bu kez sağ direk dibinden dışarı çıktı... 

32' Fenerbahçe'de mecburi oyuncu değişikliği.. Ayew çıktı ve tedavisin ardından oyuna döndü. 

30' Fenerbahçe'de Ayew yerde kaldı. Şuanda tedavisi için sağlık ekipleri sahaya girdi. 

29' Trabzonspor'da içeri yapılan ortada Novak indirdi, Rodallega kafa vuruşunda top Harun'da kaldı. 

28' Trabzonspor'da Yusuf'un uzaktan vuruşu yine az farkla dışarı çıktı. 

27' Trabzonspor Abdulkadir ile cezasahasında iyi pozisyonlar yakaladı ancak son paslarda etkili olamadı. 

25 RODALLEGA PENALTIYI KAÇIRDI

25'Sarı Kart Islam Slimani

23' PENALTI... 

23' Serbest vuruşunda top elle dokunuldu ve penaltı kararı verildi. 

22' Fenerbahçe atağında topu uzaklaştıran Huseyin, Abdulkadir'e pas attı. Abdulkadri ceza sahasına girmeden düşürüldü ve Trabzonspor serbest vuruş kazandı. 

19' Trabzonspor atağında Pereira'nın vuruşu defanstan döndü. 

18' Fenerbahçe atağında Slimani elle indirdi, Volbuena'nın vuruşunda top dışarı çıktı. 

13'Valbuena'yla verkaç yaptıktan sonra sağ kanattan ceza alanına sokulan Eljif'in içeriye gönderdiği topu savunma iki hamlede kornere yolladı.

11'Maçın ilk bölümü golsüz eşitlikle geçiliyor. Tempo giderek artıyor.

10'Üst üste gelen etkili şutların ardından Trabzonspor tribünleri de hareketlendi. Bordo-mavililer takımlarına yoğun bir destek veriyor.

10' Trabzonspor atağında bordo-mavililer paslarla Fenerbahçe ceza sahasına yanaştı. Nwakaeme, sol çaprazdan vuruşu az farkla dışarı çıktı. 

8' DİREK Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, ceza sahasının dışından çok sert vurdu. Top üst direğe vurarak dışarı çıktı. 

3'Tedavisi tamamlanan Rodallega oyuna döndü. Maç kaldığı yerden devam ediyor.

2'Rodallega topsuz alanda bir sakatlık yaşıyor. Onun tedavisi için Fenerbahçeli oyuncular topu dışarı gönderdi.

2' Trabzospor atağında Pereira, sağdan ceza sahasına girdi. Ortaladı ama top Harun'da kaldı. 

1' Maç başladı. 

M.Ö., Stat şuanda tamamen dolu

M.Ö. Her iki takım da sahaya çıktı... 

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Zargo Toure, Hüseyin, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Nwankaeme, Rodallega
 
Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Ayew, Mehmet Topal, Eljif, Valbuena, Frey, Slimani

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig'de 25 Kasım Pazar günü saat 19:00'da yapacakları maçla birlikte 122. kez karşı karşıya gelecekler. Bordo-mavililer ezeli rakibi karşısında 17 Süper Lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 18 maçtır süren galibiyet özlemini bitirmek istiyor.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 44 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin 11 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 90 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 121 maçtan 48'ini kazandı, bordo-mavili takım ise 37 galibiyet elde etti. Taraflar 36 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Trabzonspor'un 130 golüne Fenerbahçe 153 golle yanıt verdi.

Bordo-mavililer, Fenerbahçe'yi 17'i Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere son 18 resmi müsabakada yenemedi.

LİGDE DE FENERBAHÇE ÖNDE
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde 90 kez karşı karşıya geldi. Yarın ligde 91. Kez karşı karşıya gelecek iki takımdan Fenerbahçe'nin 37, Trabzonspor 22 galibiyet aldı. 31 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Sarı-lacivertliler ligdeki 119 golüne, Trabzonspor 89 golle cevap verdi

TRABZON'DA, TRABZONSPOR ÜSTÜN
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda ev sahibi bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan resmi ve özel 50 maçta Trabzonspor 20, Fenerbahçe 17 galibiyet aldı, taraflar, 13 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 56, Fenerbahçe 54 gol attı.

TRABZONSPOR EVİNDE 8 YILDIR RAKİBİ KARŞISINDA GALİBİYETE HASRET
Trabzon'daki 45 lig maçında ise ev sahibi Trabzonspor'un 16, Fenerbahçe'nin ise 17 galibiyeti bulunuyor. 12 karşılaşma eşitlikle sona erdi. Bordo-mavililer 48, sarı-lacivertliler 53 gol kaydetti. Sarı-lacivertlileri en son 23 Ağustos 2010'da Hüseyin Avni Aker'de 3-2'lik skor ile mağlup eden bordo-mavililer, bu tarihten sonra İstanbul ekibinde karşı evinde oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Söz konusu tarihten bugüne kadar Trabzon'da oynanan maçlarda bordo-mavili takım, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. Attığı 3 gole karşılık ise kalesinde 18 gol gördü.

REKOR SEYİRCİ
Trabzonspor ile Fenerbahçe Medical Park Stadyumunda ikinci kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında oynanan ilk maçta 38 bin 477 taraftar ezeli rakiplerin müsabakasına tanık olmuştu. 25 Kasım Pazar günü oynanacak olan müsabakada ise bordo-mavili taraftarların bu sayıyı aşması bekleniyor..