Süper Lig'in 20.hafta kapanış maçını Trabzonspor ile Göztepe oynadı. Zirve mücadelesi yapan rakiplerinin puan kaybettiği haftada Trabzonspor sahasında Göztepe ile golsüz berabere kalıp önemli bir fırsattan faydalanamadı.  Bordo-mavililer böylece 2018 yılında lig ve kupada oynadığı 4 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Bordo- mavililer 2018 yılındaki ilk maçında Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda 16 Ocak'ta sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken, sonraki 3 lig maçında sırasıyla Atiker Konyaspor ile 2-2, Fenerbahçe ile 1-1 ve son olarak Göztepe ile 0-0 berabere kaldı. Bordo-mavililer ligdeki galibiyet hasretini de 4 maça çıkardı.


Süper Lig'de 4 maçtır kazanamıyor

Ligin 12'nci haftasındaki 4-3'lük Osmanlıspor galibiyeti ile birlikte 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Trabzonspor, 17'nci haftadaki 1-1'lik Kardemir Karabükspor beraberliği ile de duraklama dönemine girdi. Bordo-mavililer ligde oynadığı son 4 maçından da 1 puanla ayrılarak, zirve yarışının içerisinde olmayı hedeflediği sezonda önemli fırsatları değerlendiremedi ve yarışın uzağında kaldı. (Fotomaç)