Spor Toto Süper Lig 28. hafta kapanış karşılaşmasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor, zorlu karşılaşmayı 3-0 kazandı ve gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılma şansını sürdürdü.

Trabzonspor'un cezası nedeniyle tribünde sadece kadın ve çocuk taraftarların olduğu maçı bordo mavili ekip Adrian (p), Paulo Henrique ve Yusuf Erdoğan'ın attığı gollerle Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti.

Trabzonsopr bu galibiyetle iki haftadır süren 3 puan hasretini sonlandırırken Gençlerbirliği ise Başkent'e eli boş dönmüş oldu.

Bordo mavili ekip bu sonuçla puanını 42 yaparken Gençlerbirliği 37 puanda kaldı. Trabzonspor gelecek hafta Eskişehirspor'a konuk olurken Gençlerbirliği evinde Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak.

ZEKİ YAVRU SÜRPRİZİ ŞAŞIRTTI

Hami Mandıralı'nın özellikle Yusuf Erdoğan'ın yerine orta sahada Zeki Yavru'ya formayı vermesi sürpriz oldu. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda Zeki'nin defansif özelliklerinden yararlanma kararı alan Mandıralı'nın, tüm futbolculara, "Formayı hak edene vereceğim" mesajı verdiği öğrenildi. Bu arada sağbek Zeki, Colman ve Zokora'nın yokluğunda orta sahanın göbeğinde Bourceanu ile birlikte forma giydi. Hafta içerisinde sakatlığı nedeniyle takımla fazla çalışma şansı bulamayan Bourceanu ise sağlık ekibinin yoğun çabasıyla maça yetiştirildi.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Trabzonspor karşısında geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehirspor maçından farklı olarak 3 ismi değiştirdi. Ankara ekibinde geçtiğimiz hafta forma giyen Jimmy Durmaz, Gosso ve Ante Kulusic'in yerine Trabzonspor karşısında, Doğa, Özgür İleri ve Tomic görev aldı.

BOSİNGWA, PENALTIYI ALDIRDI..

Karşılaşmanın 24. dakikasında Özer Hurmacı'nın pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Bosingwa, Zec ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulunca karşılaşmanın hakemi İlker Meral, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Adrian, meşin yuvarlağı kaleci Ferhat Kaplan'ın sağından filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0'lık üstünlüğüyle kapandı.

ÖZER HURMACI GOLÜ YARATTI

Konuk ekip Gençlerbirliği, ikinci yarıda maça beraberlik golünü arayarak çıktı. Başkent temsilcisinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda Trabzonspor ikinci golü bularak rahatladı. Mücadelenin 75. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Özer Hurmacı, rakibine şık bir çalım attı. Ceza sahası içine giren Özer'in penaltı noktasına çıkardığı topa, oyuna sonradan giren Henrique net bir vuruş yaptı ve takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

YUSUF ATTIĞI TRABZONSPOR RAHATLADI

Bordo mavili ekip, Henrique'nin attığı golün ardından oyuna sonradan giren bir başka isim olan Yusuf Erdoğan'ın da golüyle Gençlerbirliği karşısında skoru 3-0'a getirerek taraftarı önünde rahatladı. Karşılaşmanın 86. dakikasında Henrique'nin pasında topla buluşan Yusuf, ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşla skoru 3-0'a getiren isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Maç sonucu: Trabzonspor 3 - 0 Gençlerbirliği

90' Hakem 3 dakika uzatma verdi. 

88'Gençlerbirliğili oyuncular en azından 1 gol için baskı yapıyor ama Trabzonspor savunması hata yapmıyor.

87'Bordo mavililer rakibi karşısında oldukça rahatlamış durumda. İkinci yarıda oyuna giren Paulo Henrique'den 1 gol ve 1 asist.

86'Trabzonspor kontra atağında Özer'in pasıyla topla buluşan Henrique, ceza alanına kadar gidip sol çaprazdan ceza alanına giren Yusuf'a güzel bir ara pası attı ve Yusuf da düzgün bir vuruşla farkı 3'e çıkaran golü attı.

86' GOOOOOOOOOOOOOOLLL YUSUF

84'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada tam bir karambol oluştu ve ardından atağın devamında Gençlerbirliği için ofsayt bayrağı kalktı.

83'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tosic, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


82'Konuk ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

81' Trabzonspor'da Yusuf, atılan iyi pasta topla çıktı. Kaleciyle karşı karşıya vurdu, top direkten döndü. Dönen topu tamamlamaya çalışan Henrique, boş kaleye topu atamadı. Top üstten ağuta çıktı. 

80' Trabzonspor'da Mustafa sarı kart gördü. 

79'Gençlerbirliği'nde Nemanja Tomic'in yerine Uğur Çiftçi oyunda.

77'Yine sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Olcan, son çizgi yakınlarından ceza alanına girip kaleye aşırtma bir vuruş denedi ama Ferhat topu kornere gönderdi.

76'Trabzonspor bu kez sol kanattan geldi. Özer'in pasında sol kanatta son çizgide topla buluşan Olcan orta yapmak istedi ama başarılı olamadı.

75'Bordo mavililer, sağ kanattan paslaşarak köşe vuruşu kullandı. Olcan'ın pasında son çizgide topla buluşan Özer, rakibinden çok iyi sıyrılıp ceza alanına girdi ve müsait durumdaki Henrique'ye pasını verdi. Henrique'nin sol köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu.

76' GOOOOOOOOOOOOOLLL HENRİQUE

75'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

74'Gelişen Gençlerbirliği atağında sol kanatta topla buluşan Zec, ceza alanına girip şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

71' Trabzonspor'da Gökhan, oyuna girer girmez şutunu çekti ancak ağuta gitti. 

70' Trabzonpor'da Zeki, oyundan çıktı yerine Gökhan Alsan girdi. 

69' Trabzonspor'da Adrian, oyundan alındı Yusuf oyuna dahil oldu. 

69'Gençlerbirliği yine etkili geldi. Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Deniz'in sert şutu üstten dışarıya gitti.

68'Konuk ekibin beraberlik baskısı sürüyor. Hakan'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

67'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Mustafa topu uzaklaştırdı.

66'Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Hakan'ın ceza alanına ortasında Bosingwa topu kornere gönderdi.

65'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tomic'in uzak mesafeden sert şutu kaleci Onur'da kaldı.

64'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Bosingwa, Tomic'e faul yaptı.

63'Bordo mavililer bir kontra atak şansı yakaladı ama Olcan'ın Zeki'ye pasında Zeki'nin ayağı kaydı.

62'Trabzonspor'da Emre Güral'ın yerine Paulo Henrique oyunda.

61'Gençlerbirliği son bölümde daha etkili olan taraf. Trabzonspor'da birazdan Paulo Henrique oyuna girecek.

59'Konuk ekip yine sağ kanattan geldi. Hakan'ın ceza alanına ortasında Onur çıkıp topu aldı.

58'Gençlerbirliği çok etkili geldi. Sağ kanattan ceza alanına yerden gönderilen pasa Tomic vurdu ama son anda Bosingwa topa kayarak tehlikeyi önledi. Ardından bir orta daha geldi ve Zec'in kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

57'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emre'nin uzak mesafeden sert şutu üstten dışarıya gitti.

56'Gençlerbirliği'nde Bogdan Stancu'nun yerine Yusuf Emre Gültekin oyunda.

55'Bu arada Gençlerbirliği takımında Stancu, bir sakatlık problemi yaşıyor. Rumen oyuncu oyundan çıkabilir.

54' Trabzonpor'da kazanılan serbest vuruşu Olcan kullandı, top uzak farkla ağuta çıktı. 

52'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ortasında savunmadan seken topa Adrian vurmak istedi ama top yine savunmadan döndü.

51'Gelişen Gençlerbirliği atağında Kulusic'in sol kanattaki Tosic'e pasında Olcan araya girdi.

 50'Gelişen Trabzonspor atağında Zeki'nin ceza alanına koşu yapan Olcan'a pasında top kaleci Ferhat'ta kaldı.

49'İkinci yarı oldukça temposuz başladı.

48'Bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

47'Trabzonspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunmaya çarpan top bir kez daha kornere çıktı.

46' İkinci yarıya Gençlerbirliği'nin vuruşu ile başladı. 

45' Trabzonspor, Adrian'ın penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

45' İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45'Bu arada ilk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

45' Gençlerbirliği atağında sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Deniz'e atılan ara pasında Deniz ve Onur topa birlikte hareketlendiler ve çarpıştılar. İki oyuncunun da tedavisi yapılıyor.

45' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafa topu mücadelesinde Aykut rakibine faul yaptı.
44' Orta alanda topla buluşan Zeki'nin savunma arkasına koşu yapan Adrian'a pasında araya giren Hakan topu kornere gönderdi.

43' Gelişen Gençlerbirliği atağında Nizamettin'in sol kanattan ortasında savunma topu diğer kanattan taca gönderdi.

42' Gençlerbirliği'nin beraberlik baskısı sürüyor.

41' Trabzonspor karşı atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emre'nin vuruşu savunmadan sekti ve ardından Adrian şansını denedi ama top bu kez de yandan dışarıya gitti.

40' Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Hakan'ın ceza alanına etkili ortasında Stancu topu kafayla indirdi ama savunma hemen araya girdi.

39' Etkili gelişen Gençlerbirliği atağında sağ kanatta topla buluşan Deniz, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip Stancu ile verkaç yapıp şutunu çekti ama top yandan dışarıya gitti

38' Bordo mavili oyuncular kendi aralarında hazırlık pasları yapıyor

37' Trabzonspor bir kontra atak şansı yakaladı ama sol kanatta topla buluşan Adrian'ın sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Olcan'a pası çok kötüydü ve top Ferhat'ta kaldı

36' Trabzonspor'un golünden sonra topla oynama oranlarında Gençlerbirliği'nin Trabzonspor'a göre %60'a %40 üstünlüğü bulunuyor.

35' Trabzonspor'da, Zeki'nin pasında topla buluşan Emre, uzaktan şansını denedi top kaleci de kaldı. 

34'Konuk ekip atağında sol kanatta topla buluşan Tosic, Olcan'dan sıyrılıp ortasını yaptı ama savunma topu karşılayan taraf oldu.

32'Bu arada Gençlerbirliği takımında Nemanja Tomic bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

31'Yine sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Nizamettin'in ceza alanına attığı ara pasına Zec hareketlendi ama hızlı olan top dışarıya çıktı.

30'Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Zec'in ceza alanı dışından kaleye gönderdiği top dışarıya gitti.

29'Gençlerbirliği rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Bosingwa topu kornere gönderdi.

28'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Adrian'ın pasında topla buluşan Özer, ceza alanına hareketlendi ama Doğa'dan sıyrılmak isterken faul yaptı.

27'Konuk ekip yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Nizamettin, Emre'ye faul yaptı

25'Adrian, kullandığı penaltı vuruşunda topu çok sert bir şekilde orta noktaya gönderdi ve top ağlarla buluştu.

25'GOOOOOOOOOOOL! Adrian Mierzejewski

23'PENALTI. Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanattan ceza alanına giren Bosingwa, Zec'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar penaltı.

21' Gençlerbirliği atağında top direkt ağuta çıktı. 

19'Gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Özer, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip yerden ara pasını gönderdi ama savunma topa ayak koydu.

17'Trabzonspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına yapılan ortada önce Ferhat ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

15' Gençlerbirliği'nde sakatlanan Özgür'ün yerine Deniz oyuna girdi. 

14' Olcan'ın çalımladığı Özgür, bileği döndü. Sakatlandı. Gençlerbirliği erken oyuncu değişikliği yapacak. 

13'Orta alanda kapılan topla bir anda atağa çıkan Trabzonspor'da Olcan sağ kanatta rakiplerinden sıyrılıp pasını Boerceanu'ya verdi ama Boerceanu'nun sert şutu kaleci Ferhat'ta kaldı.

12'Ev sahibi ekip bu kez de sağ kanattan geldi. Olcan, ceza alanına kadar gelip pasını Zeki'ye verdi ama Zeki'nin şutu Ferhat'ta kaldı.

11'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanına ortasında Ahmet topu karşıladı.

10'Gelişen Trabzonspor atağında Özer'in sol kanada uzun gönderdiği topu savunma taca gönderdi.

9'Orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Aykut, Stancu'ya faul yaptı.

8'Mücadele oldukça temposuz başladı.

7'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Olcan'ın ortasında herkesi aşan top doğrudan dışarıya gitti.

6'Konuk ekip yine sağ kanattan geldi. Hakan son çizgiye kadar inip ortasını yapmak istedi ama top dışarıya gitti.

5'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

4'Trabzonspor yarı alanının ortalarında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Zeki, Nizamettin'e faul yaptı.

3'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.

2'İlk atak Gençlerbirliği'nden geldi. Sağ kanattan son çizgiye inen Nizamettin, ceza alanına ortasını yapmak istedi ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

M.Ö. Karşılaşmaya Trabzonspor'un vuruşu ile başlandı. 

M.Ö. Her iki takımda seramoni için sahaya çıktı. İstiklal Marşımız okunuyor. 

M.Ö.Gençlerbirliği'nde ise cezalı olan Jean-Jacques Gosso ve Jimmy Durmaz’ın yanı sıra, Ramazan Köse ve Mervan Çelik sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almıyorlar.

M.Ö.Trabzonspor’da sakatlığı bulunan Souleyman Bamba'nın yanı sıra Didier Zokora, Florent Malouda ve Gustavo Colman bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

M.Ö.Trabzonspor'un cezası sebebiyle mücadeleyi sadece kadın ve çocuk taraftarlar tribünden izleyebilecek.

M.Ö.İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan mücadeleyi Gençlerbirliği sahasında 3-2 kazandı.

M.Ö.Başkent ekibinde yedek bekleyecek isimler ise; Dahlin, Ferhat Görgülü, Serkan, Deniz, Yusuf Emre, Uğur ve Sedat.

M.Ö.Bordo mavili ekipte yedek bekleyecek isimler; Zeki, Soner, Şahin, Henrique, Yusuf, Caner ve Gökhan.

M.Ö.Konuk ekip Gençlerbirliği ise mücadeleye; Ferhat, Hakan, Kulusic, Ahmet, Tosic, Tomic, Doğa, Nizamettin, Özgür, Zec ve Stancu ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Trabzonspor mücadeleye; Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, Mustafa Akbaş, Olcan, Boerceanu, Adrian, Zeki, Özer ve Emre ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Her iki takımın da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'leri belli oldu.

M.Ö.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 39 puan ve averajla 6. sırada yer alan Trabzonspor, 37 puan ve averajla 9. sırada bulunan Gençlerbirliği'ni konuk edecek.


Zokora'nın düğünü nedeniyle çalkantılı bir hafta geçiren Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni yenip hem moral bulmak, hem de yeniden puan tablosunda ilk 4 içerisine adını yazdımak istiyor.

Bordo-Mavililer, son dönemde bir türlü huzuru bulamadı. Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar, ardından peş peşe gelen sakatlıklar, Malouda’nın eşinin rahatsızlanması ve son olarak Didier Zokora’nın düğününün neden olduğu kriz. Art arda gelen bu sorunlar, Hami Mandıralı’nın işini zorlaştırsa da genç çalıştırıcı takımı ilk 4’e sokmak için elinden geleni yapıyor. Fırtına, bu hedef doğrultusunda bugün Gençlerbirliği ile sahasında, kadın ve çocuk taraftarlarının önünde çok önemli bir maç oynayacak. Avrupa Ligi yolundaki rakiplerinden Kasımpaşa, Eskişehir ve Sivas’ın haftayı kayıpla kapatması, Trabzonspor’un iştahını daha da artırdı. Bordo-Mavililer, Başkent temsilcisini yenmesi halinde yeniden 4. sıradaki yerini alacak. Ayrıca son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bozulan moraller yeniden düzelecek.

Gençler de iddialı

Mehmet Özdilek yönetiminde son dönemde iyi bir çıkış yakalayan Gençlerbirliği, Trabzon’a moralli gitti. Son dört maçta alınan 12 puan, Kırmızı-Siyahlılar’ı düşme hattından kurtarıp bir anda Avrupa Ligi için iddialı konuma getirdi. Başkent temsilcisi eğer Trabzonspor’u da devirirse bir anda 9. sıradan kurtulup, 5. sıradaki Kasımpaşa ile puanlarını eşitleyecek.

Trabzonspor'da son dakika

Hami Mandıralı, Gençlerbirliği maçı öncesinde de önemli oyuncularından yoksun olacak. Perşembe akşamı evlenen Didier Zokora bu akşam görev yapmayacak. Zokora’nın düğününe yönetimden ve teknik heyetten izin almadan giden oyunculardan Gustavo Colman kadro dışı bırakıldı. Paulo Henrique ise özür dilediği için affedildi. Bu oyuncuların dışında, hasta olan eşinin yanına, Fransa’ya giden Florent Malouda da Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği'nde son dakika

Başkent temsilcisinde iki önemli eksik bulunuyor. Orta sahanın yıldızları Jimmy Durmaz ile Jean-Jacques Gosso, sarı kart cezaları nedeniyle Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Bu ikilinin dışında, orta sahanın bir diğer önemli ismi Mervan Çelik de kasığındaki sakatlık geçmediği için bu zorlu deplasmanda takımını yalnız bırakacak. 1 Mart’taki Fenerbahçe maçında eli üç yerden kırılan ve ameliyatla platin takılan kaleci Ramazan Köse de Gençlerbirliği’ndeki bir diğer eksik.

 Maç öncesi gerçekleştirilen eşgüdüm toplantısında alınan karara göre Trabzonspor, Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta çubuklu forma, mavi şort ve mavi çorapla mücadele edecek. Kaleci ise yeşil forma, yeşil şort ve yeşil çorap giyecek.

İLK 11'LER

TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Aykut, Olcan, Bourceanu, Adrian, Zeki Yavru, Özer, Emre

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, Hakan, Kulusic, Tomic,  Ahmet, Doğa, Nizamettin, Nizamettin Özgür, E Zec, Stancu, 

STAT: Avni Aker

SAAT: 20.00

YAYIN: LİG TV

HAKEM: İLKER MERAL