Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor, sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk etti. Teknik direktör Rıza Çalımbay ile son maçına çıkan Trabzonspor, oynadığı futbolla tat vermese de Karabükspor'u 3-0 mağlup etti.

Ligden haftalar önce düşen rakibine karşı etkisiz bir futbol ortaya koyan Trabzonspor'da galibiyeti getiren goller, 65 ve 90+2. dakikalarda Joao Pereira ve 88. dakikada Yusuf Yazıcı'dan geldi.

Trabzonspor oynadığı futbolla tat vermezken 74. dakikada Abdülkadir Ömür sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen genç futbolcu, sahadan sedye ile çıktı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, puanını 55'e çıkartarak ligi 5. sırada tamamladı. Karabükspor ise sıkıntılı geçen sezonunu 12 puan ile sonuncu bitirdi.
 

CANLI ANLATIM: 

90+2. dakikada Batuhan'ın pasında topla bulaşan Pereira ceza sahası içine girdi. Sert vuruşunda meşin yuvarlak ağalarla buluştu. 3-0 

85. dakikada N’Doye’nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf Yazıcı’nın aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı. 

88. dakikada savunmadan gelen uzun topla ceza sahası içi sol çaprazına inen Yusuf Yazıcı, dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlağı ağalarla buluşturdu. 2-0 

79' Traore, Durica'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

74' Trabzonspor'da Abdulkadir oyunu sedye ile çıktı, yerine Hüseyin Türkmen oyuna girdi. 

73' Trabzonsporlu oyuncu Abdulkadir yine kendini yere bıraktı... Aynı sorunu yaşıyor... 

71' Trabzonspor'da Abdulkadir'in vuruşunu son anda kaleci Çağlar kurtardı. 

70' Trabzonspor'da Kucka oyundan çıktı yerine Batuhan oyuna girdi. 

70' Neyseki Abdulkadir'in endişe edilecek bir durumu yok. Oyuncu ayağa kalkarak saha dışına çıktı. Tedavisi oyun dışından yapılacak. 

69' Trabzonspor'da Abdulkadir kendini yere bıraktı. Adale sorunu yaşadığı kaydediliyor... 

65' Trabzonspor'da Kucka'nın ortasında Pereira çok güzel vurdu ve golünü attı. 

65' GOOOOOLL PEREİRA

58' İshak Doğan, sarı kart gördü. 

52' Karabükspor'da Tayyib, Yusuf'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

50' Trabzonpor atağında Yusuf kalenin önünde bom boş pozisyonda N'doye'yi gördü. N'doye vurdu, top üstten dışarı çıktı. N'doye çok net pozisyonda topu gole çeviremedi. 

49' Kazanılan serbest vuruşta topun başına Sosa geçti. Ortasında Okay vurdu, top az farkla dışarı çıktı. 

48' Trabzonspor'da kazanılan topta N'doye ceza sahasına girmek istedi ancak ilk anda dengesini kaybetti. Tekrar toparlayı ceza sahasına girdi vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

47' Traore, çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşunda Uğurcan gole izin vermedi. 

46' İkinci yarı Karabükspor'un vuruşu ile başladı. 

Trabzonpor'da Bero oyundan çıktı yerine Seso oyuna girdi. 

İLK YARI 0-0 SONA ERDİ... 

45' Hakem 2 dakika uzatma verdi. 

42' Trabzonspor'da Pereira, sarı kart gördü. 

41' Karabükspor'da Ahmet'un uzaktan vuruşunda kaleci Uğurcan başarılı... 

37' Trabzonspor atağında Kucka, ceza sahasında N'doye'yi gördü. N'doye'yi güzel pas attı ancak bordo mavili oyuncu musait pozisyonda topu üstten dışarı attı. 

36' Trabzonspor atağında Bero, N'doye'ye pası atmak istedi ancak defans araya girdi. 

33' Abdulkadir ile Hamidou kafa topuna yükselirken çarpıştı. Her iki futbolcununda tedavisi yapıldı... 

29' Trabzonpor'da Kucka'nın düşürülmesinin ardından hakem frikik kararı verdi. Topun başına geçen Yusuf'un vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

28' Okay'ın vuruşunda kaleci Çağlar yine başarılı.. 

26' Trabzonspor'da Okay'ın güzel ara pasında N'doye kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu pozisyonda Karabükspor kalecisi Çağlar başarılı... 

21' Trabzonpor atağında Yusuf, klas bir hareketle rakibini geçti. Ceza sahasında Pereira'ya verdi ancak .bordo-mavililer topu kaybetti. 

19' Karabükspor atağından Ergin, Trabzonspor kalecisi Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Uğurcan bu pozisyonda başarılı bir müdahalede bulundu. 

18' Karabükspor atağında ceza sahasında Novak zamanında müdahaleyle resmen golü engelledi. 

16' Maç çok ağır bir tempoda oynanınor... 

12' Trazonspor atağında Kucka, ceza sahasına girmeden çok sert vurdu kaleci son anda topu bloke etti. 

10' Trabzonspor tehlikeli geldi. Bordo-Mavililerde Abdulkadir sağ taraftan aldığı topla cizgiye indi. Ortasını yaptı, ancak kaleci çıktı topu aldı. 

9' Karabükspor atağında Ergin, Trabzonspor ceza sahasında topla buluştu. Bordo-mavili savunma oyuncuları son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. 

5' Trabzonspor'da Okay çok iyi götürdü. Orta sahadan aldığı topla çalımlarla ceza sahasını kat etti. Ardından Karabükspor ceza sahasına girerken vurdu son anda kaleci kurtardı. 

4' Karabükspor atağından Trabzonspor defansında Kucka, topu uzaklaştırdı. 

3' Trabzonspor atağında Yusuf, çalım denedi ancak başarılı olamadı. 

1' Maç Trabzonspor'un vuruşuyla başladı... 

M.Ö. Medical Park Stadında İstiklal Marşımız okunuyor... 

M.Ö. Her iki takımda sahaya çıktı... 

Bu karşılaşma Rıza Çalımbay'ın son maçı olacak. Bu sezon lig, kupa ve Avrupa Kupaları’na katılma noktasında hedeflerini gerçekleştiremeyen Trabzonspor Karabükspor karşısında prestij maçına çıkacak. Bordo-mavililer bu maçtan 3 puanla ayrılıp, ligi 5’inci sırada bitirmek ve bu sezon da taraftarına galibiyetle veda etmek istiyor. 

Trabzonspor - Karabükspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Saat 18.00’de Medikal Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Zorbay Küçük yönetecek. beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak maçın skor takibi ve  detaylar 61saat.com'da olacak.

Muhtemel 11'ler...

Trabzonspor:  Uğurcan, M.Akbaş, Durica, Pereira, Novak, Okay, Kucka, Yusuf, Bero, A.Ömür, N'Doye #TSLive

Karabükspor: Çağlar-Hakan, Kravchenko, Tayyib, İshak, Kage, Osman, Cem, Murat, Bliznichenko, Ergin

Kadroda 8 eksik var...

Trabzonspor’da Kardemir Karabükspor maçı öncesi kadroda 8 eksik bulunuyor. Kart cezalısı Olcay ile izin verilen Onazi’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan ve tedavileri devam eden Onur, Esteban, Kamil Ahmet, Castillo, Uğur, Burak ve Rodallega sezonun son karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da Karabükspor karşısında ligde son oynanan Bursaspor maçının kadrosunu büyük oranda koruması ve sadece cezalı olan Olcay’ın yerine ilk 11’de Sosa’ya foma vermesi bekleniyor.

Karabükspor ile 20. randevu 

Trabzonspor ile Karabükspor, oynayacakları maçla birlikte ligde 20’nci kez karşı karşıya gelecek. Ligde iki takım arasında bugüne kadar oynanan 19 maçta Trabzonspor’un 10, Kardemir Karabükspor’un 4 galibiyeti bulunuyor. 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 33 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü