Süper Lig'de 9'uncu haftanın kapanış karşılaşmasında 4'üncülük hedefiyle çıktığı Erzurumspor maçından golsüz beraberlikle ayrılan Trabzonspor, önemli fırsatı değerlendiremedi ve 5'inci sırada girdiği 9'uncu hafta sonunda 7'nciliğe geriledi. Ligde son olarak 2016-17'nin ilk haftasında Kasımpaşa karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle averajla 4'üncü olan ve ardından ilk 4'e hasret kalan Fırtına, Erzurumspor maçıyla 76 haftadır ulaşamadığı 4'üncülük koltuğuna yerleşme fırsatını değerlendirmedi. Karadeniz ekibi, bu sezon 5. haftada Alanyaspor'a kaybederek yine 4'üncülük koltuğuna oturma fırsatını kaçırmıştı.

Erzurumspor maçı öncesinde son iki karşılaşmayı kazanan Trabzonspor, 26 haftadır yakalayamadığı 3 maçlık galibiyet serisi özlemine yine son veremedi. Ligde en son 2017-18 sezonunun 12, 13, 14, 15 ve 16'ncı haftasında 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan bordo-mavililer, Erzurumspor mücadelesiyle son vermek istediği 26 maçlık özleminde yine mutlu sona ulaşamadı. Trabzonspor, ayrıca 258 haftadır da liderlik hasreti çekiyor. Ligde en son 2010-2011'in 29. haftasında zirvede yer alan bordo-mavililer, bu sezonun ilk 9 haftalık bölümü de dahil son 8 sezonda liderlik koltuğuna oturma başarısı gösteremedi.

BÜYÜK ŞANS KAÇTI
Yerel gazeteler, 'Fırtına fırsat tepti' dedi. Kuzey Ekspres "Fırsat tepti", Günebakış "Her şey var, Trabzon yok", Taka "1996'da Van maçıyla başlayan kabus 2018 Ekim'inde Erzurum ile devam etti", Sonnokta "Bu Erzurum'u yenemiyorsak zirve hayali kurmayalım" başlıklarını attı.

TARAFTARI ÇOK ÜZDÜK
Erzurumspor maçının ilk 11'inde yer alan ancak ikinci devrede kenara alınan Amiri, çok üzgün olduklarını söyledi. 30 yaşındaki İranlı kanat oyuncusu, "Malesef taraftarı hayal kırıklığına uğrattık. Ben çok üzgünüm, takım arkadaşlarım da aynı şekilde. Çok güzel bir teknik direktörümüz var. O en iyi kararı verir. Biz de en iyi şekilde oynamaya çalışırız" diye konuştu.

5 PUAN KAYBI
Trabzonspor'a milli ara dönüşleri iyi gelmiyor. Bu sezon ligin 4'üncü haftasında Galatasaray karşısında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin ardından lige verilen milli aranın sonrasında Alanyaspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor, ligin 8'inci haftasından sonra verilen arada da yine puan kaybı yaşadı. 8'inci haftada deplasmanda Akhisarspor'u 3-1 yenen bordo-mavililer, milli ara dönüşünde 9'uncu hafta mücadelesinde Erzurumspor ile sahasında golsüz berabere kaldı. Trabzonspor, bu sezon milli araların dönüşünde toplamda 5 puan kaybı yaşadı. Fırtına, 2017 ve 2018 yıllarında ligler devam ederken milli maçlar nedeniyle lige verilen 5 ara sonrası 3 mağlubiyet yaşadı, 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

YENİ SERİ YAKALARIZ
Erzurumspor karşılaşmasında 200. lig maçına çıkan kaptan Onur Recep Kıvrak, 1 puan aldıkları için üzüldüklerini söyledi. Tecrübeli eldiven, "2. dalyamda kazanmak isterdik. Büyük bir şans ayağımıza gelmişti. Zirveye iyice yaklaşabilirdik ama olmadı. Artık önümüze bakacağız. Yeni bir seri ile yükseleceğiz" diye konuştu.