Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, Medical Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Derbide Trabzonspor, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup ederek flaş bir sonuca imza attı.

Trabzonspor'a farklı galibiyeti getiren golleri 31. dakikada kendi kalesine Dorukhan Toköz, 42. dakikada Jose Sosa, 64. dakikada Alexander Sörloth ve 88. dakikada Anthony Nwakaeme kaydetti. Beşiktaş'ın tek golünü 79. dakikada Güven Yalçın attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 3 hafta sonra galibiyetle tanışırken puanını 9'a yükselterek 4. sıraya yükseldi. 6 haftada sadece 1 kez kazanabilen ve son 4 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Beşiktaş ise 5 puan ile 16. sıraya kadar düştü. Siyah beyazlı ekip, böylece haftayı küme düşme hattının içinde tamamlamış oldu.

Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor, Rizespor deplasmanına gidecek. Beşiktaş ise liderlik koltuğunda oturan Alanyaspor'u ağırlayacak.

BURAK VURDU, BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ!

Trabzonspor - Beşiktaş maçının 24. dakikasında kritik bir pozisyon yaşandı. Burak Yılmaz'ın kullandığı frikikte top, barajın içinde yer alan Hüseyin Türkmen'e çarptı. Beşiktaşlı futbolcular, topun Hüseyin'in eline çarptığı eleştirilerinde bulundu. Hakem Ali Palabıyık, pozisyonun ardından VAR'dan haber bekledi ve Trabzonspor'un taç atışını kullandırtmadı. VAR hakemleri ile yapılan konuşmanın ardından Palabıyık, penaltı kararı vermedi ve oyunu devam ettirdi.

SOSA ORTALADI, DORUKHAN KALELERİ ŞAŞIRDI

Trabzonspor, 31. dakikada üstünlük sayısını yakaladı. Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Dorukhan Toköz'ün ters vuruşuyla top ağlara gitti ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

SOSA'NIN ŞUTU NECİP'TEN SEKTİ, 2 OLDU

Trabzonspor, 42. dakikada farkı ikiye çıkarttı. Sosa ceza sahasının dışından çok sert bir şut attı. Necip Uysal'a da çarpan top ağlarla buluştu. Ev sahibi ekip bu golle skoru 2-0 yaptı.

TYLER BOYD, 90 DAKİKAYI GÖREMİYOR!

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, devre arasında karşılaşmaya ilk 11 başlattığı Tyler Boyd'u çıkarttı ve yerine Abdoulay Diaby'i oyuna soktu. Boyd, böylece Beşiktaş'ta oynadığı 6. maçta da 90 dakikayı tamamlayamamış oldu.

VAR SONRASI TRABZONSPOR, 3'Ü BULDU!

Trabzonspor, 64. dakikada 3-0'ı buldu. Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme savunmanın arkasına sarkan Sörloth'u gördü. Norveçli forvet düzgün bir tek vuruşla topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR incelemesi sonucu hakem santrayı işaret etti. Sörloth, böylece ligde 3. golünü kaydetti.

AVCI, VIDA YERİNE GÜVEN'İ OYUNA SOKTU

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3 farklı geriye düşmelerinin ardından tüm riskleri aldı. Avcı, stoper 67. dakikada stoper Domagoj Vida'yı çıkartıp forvet Güven Yalçın'ı oyuna soktu.

TRABZON'DA GERİLİMLİ DAKİKALAR

Mücadelenin 75. dakikasında tansiyon yükseldi. Orta sahada yaşanan gerginliğin ardından hakem Ali Palabıyık, Beşiktaş'tan Gökhan Gönül, Trabzonspor'dan ise Hosseini ve Uğurcan Çakır'a sarı kart gösterdi.

BEŞİKTAŞ, GÜVEN İLE FARKI İKİYE İNDİRDİ

Beşiktaş, 79. dakikada kaleyi bulan ilk şutunda golü buldu. Köşe vuruşunda top penaltı noktası yakınındaki Güven Yalçın'ın önünde kaldı. Genç forvetin sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluştu.

SON SÖZÜ TRABZONSPOR SÖYLEDİ

Maçın son golü 89. dakikada Nwakaeme'den geldi. Gelişen hızlı atakta Nwakaeme topu ağlara gönderdi ve skoru belirledi: 4-1

AVCI VE KARAMAN'IN MAÇ ÖNCESİ KARARLARI

Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor, son maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıkarken siyah-beyazlılar 3 değişikliğe gitti.

Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Ünal Karaman, geçen hafta 2-1 kaybettikleri Demir Grup Sivasspor maçına göre ilk 11'de 2 oyuncu değişikliği yaptı.  

Karaman, hafta içi sözleşme uzatan Hüseyin Türkmen'i stoper mevkisinde tercih ederken, geçen hafta görev yapan Campi'yi yedek kulübesinde oturttu. 

Sağ kanatta Kamil Ahmet Çörekçi'ye görev veren Karaman, yine geçen hafta görev alan Avdijaj'ı yedekler arasında tuttu.  

TRABZONSPOR'DA 4 EKSİK

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı ve Ivanildo Fernandes, Beşiktaş maçı kadrosunda yer almadı.

Geçen hafta Demir Grup Sivasspor kadrosunda sakatlığı nedeniyle yer almayan İngiliz forvet Daniel Sturridge ise bir haftalık aranın ardından 21 kişilik kadroda kendine yer buldu.

Trabzonspor altyapısında yetişen Serkan Asan ise ilk kez bir maç kadrosunda yer aldı.

Bordo-mavili ekip ısınmaya üzerinde "İtfaiye teşkilatının 305. yılı kutlu olsun." yazılı pankart ile çıktı.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Maç öncesi Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından, BeşiktaşYönetim Kuruluna yemek verildi.

Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekte iki kulüp yöneticileri de müsabaka öncesi birbirine başarı diledi.

Yemeğin ardından Alp tarafından Beşiktaş Kulübüne günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Trabzonspor yönetimi, İsveç'te yapılan Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Abdullah Öztürk ve Güney Kore'de gerçekleştirilen Dünya Kuraş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Nurcan Yılmaz'ı Beşiktaş maçı öncesi ödüllendirdi.

Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu her iki sporcuya birer plaket takdim etti.

TRABZONSPOR MAÇI 4 - 1 KAZANDI

88' Trabzonspor'da Beşiktaş'ın atağında Uğurcan çıktı aldı. Ardından boşta Nwakaeme'yi gördü Nwakame Trabzonspor yarı sahasından aldığı topla çıktı ve golünü attı. 

88'GOOOOOL Anthony Nuatuzor Nwakaeme

86' Trabzonspor'da Novak sarı kart gördü. 

85'KALECİ UZANDI! Sağ taraftan ceza sahasına giren Diaby uzak köşeye şutunu attı fakat kaleci Uğurcan çok güzel uzandı ve gole izin vermedi.

84'DIŞARI ATTI! Trabzonspor yine etkili geldi. Nwakaeme sağ kanattan atağa destek veren Avdijaj'ı gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Avdijaj uygun durumda topu üstten dışarı attı.

82'KÖTÜ KONTROL! Trabzonspor Sörloth ve Nwakaeme ikilisiyle hızlı geldi. Son olarak Nwakaeme ceza sahasına giren Sörloth'a pasını aktardı fakat Norveçli yıldız topu iyi kontrol edemeyince tehlike büyümedi.

81'Caner'in kullandığı serbest vuruşta Trabzonspor savunmasından çok kritik bir müdahale geldi.

79' Güven Yalçın'ın gülüyle durum 3 - 1 oldu

78'Oyuncu Değişikliği Abdulkadir Parmak Donis Avdijaj

76'SAVUNMA YİNE KAPANDI! Caner'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak güzel hareketlerle önünü açtı ve pasını verdi fakat kale sahasında önce Novak sonra da Hosseini müdahale ederek topu uzaklaştırmayı başardı.

76'Sarı Kart Uğurcan Çakır

75'Yaşanan gerginlikten sonra Hosseini sarı kart gördü.

75'Sarı Kart Gökhan Gönül

74'Orta sahada tansiyon yükseldi. Oyuncular kısa bir gerginlik yaşıyor.

72' Trabzonspor'da Kamil Ahmet oyundan çıktı, Doğan Erdoğan oyuna girdi. 

68'Sol kanattan ceza alanına sokulan Caner ortasını yaptı ama top kaleci Uğurcan'da kaldı.

67'Güven'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Diaby şutunu attı fakat top yandan dışarı gitti

67'Beşiktaş'ta Domagoj Vida oyundan çıktı ve yerine Güven Yalçın girdi.

65' TRABZONSPOR ATAĞINDA, NWAKAEME İÇERİ ORTALADI, SÖRLOTH, MÜSAİT POZİSYONDA GOLÜNÜ ATTI. ANCAK YAN HAKEM OFSAYT BAYRAĞI KALDIRDI. TRABZONSPOR'UN GOLÜ VAR İNCELEMESİNDENSONRA VERİLDİ.

65' GOOOOOL SÖRLOTH

60'Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruşta Dorukhan kafayı vurdu ancak top kalecinin kucağında kaldı.

59'Diaby yerde kaldı ve Beşiktaş rakip sahanın ortalarından serbest vuruş kazandı.

57'N'Koudou'nun ortasında Burak'ı geçen top kaleci Uğurcan'da kaldı.

54'SON MÜDAHALE BAŞARILI! Kamil Ahmet yine etkili geldi. Rakibinden söktüğü topu sol taraftaki Nwakaeme'ye aktardı. Nijeryalı yıldızın Novak'ın koşu yoluna attığı etkili pasta araya giren Diaby topu kornere attı.

51'DIŞARI GİTTİ! Trabzonspor'da Kamil Ahmet Çörekçi'nin hazırladığı pozisyonda son çizgideki Sosa topu dışarı çevirdi ancak Abdulkadir Parmak'ın şutunda top yandan dışarı gitti.

50'İkinci yarının başlarında pozisyon olmasa da top kayıpları sebebiyle oyun biraz hızlandı.

48'Trabzonspor sağ kanattan Nwakaeme ile geldi ama Gökhan Gönül yatarak kritik bir müdahale yaptı ve tehlikeyi önledi.

45'Hakemin işareti ile ikinci yarı başladı.

45'Beşiktaş'ta ikinci yarı başlarken Tyler Boyd yerine Abdoulay Diaby oyuna giriyor.

İkinci yarı için takımlar sahaya çıktı. 

İlk yarı sona 2-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle erdi.

42' Trabzonspor, Sosa'nın golüyle farkı ikiye çıkardı.

37' Necip, Sörloth'a sert faul yapınca sarı kart gördü. 

33' Dorukhan, Kamil Ahmet'e faul yaptı ve sarı kart gördü. 

31' Maç yeniden başladı. 

30' TRABZONSPOR'DA KAZANILAN SERBEST VURUŞU SOSA KULLANDI. SOSA'NIN İÇERİ SERT ŞEKİLDE YAPTIĞI ORTADA DORUKAN, TOPU UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIRKEN KENDİ KALESİNE ATTI. 

30'GOOOOOOLLL 

26' Serbest vuruş sırasında hakem penaltı olabileceği gerekçesiyle VAR incelemesi yaptı. Sonrasında devam kararı verildi. 

25' Beşikaş tehlikeli noktadan serbest vuruş kullandı. Burak'ın vuruşunda top barajı aşamadı. 

24' Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak, sarı kart gördü. 

23' Trabzonpor'da Nwakaeme'nin ceza ssahasına ortasında Sörloth yükseldi vuramadı, Beşiktaş kalecisi uzaklaştırdı. 

20' Beşiktaş'ta Caner'in ortasında Oğuzhan dokunamadı. 

11' Trabzonspor'da Sosa, Nwakaeme'yi gördü. Nwakaeme'nin ortasında Beşiktaş kalecisi çıktı aldı. 

10' Trabzonspor'da Nwakaeme, ceza sahasına girerken sol tarafta boşta Sörloth'u gördü. Sörloth, sıfıra inince geriye attı ancak yapılan orta çok kötü. 

6' Trabzonspor yine sağdan geldi. Pereira'nın ortasında Nwakaeme yükseldi ancak kötü vurdu top dışarı çıktı. 

5' Trabzonspor tehlikeli geldi. Nwakaeme, sağda Pereira'yı gördü, ortaladı ancak Beşiktaş savunması topu taca attı. 

3' Bu dakikalarda oyun sık sık faullerle duruyor. 

2' Beşiktaş atağında top dışarı çıktı. Uğurcan, ilerde Sörloth'a attı ancak bordo-mavili oyuncu faul yaptı. 

1' MAÇ BAŞLADI

Süper Lig heyecanı Trabzonspor Beşiktaş maçıyla devam ediyor. Trabzonspor, Süper Lig'in 6. haftasında bugün Beşiktaş ile Medical Park Stadı'nda karşılaşacak. Ligde tek galibiyetini 2. haftada BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında elde eden Trabzonspor, ilk yenilgisini ise geçen hafta Sivasspor deplasmanında 2-1’lik skorla almıştı. Peki, Trabzonspor- Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak?

Trabzonspor'da sakatlıkları devam eden Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı ve Ivanildo Fernandes, Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Bordo-mavili ekipte geçen hafta Demir Grup Sivasspor kadrosunda sakatlığı nedeniyle yer almayan İngiliz forvet Daniel Sturridge'nin ise Beşiktaş maçı kadrosunda yer alması bekleniyor.

Trabzonspor'un ilk 11'i:

Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Obi Mikel, Kamil Ahmet, Sosa, Abdülkadir Parmak, Nwakaeme, Sörloth

Beşiktaş'ın ilk 11'i:

Karius, Gökhan, Vida, Necip, Caner, Atiba, Oğuzhan, Dorukhan, Boyd, N'Koudou, Burak Yılmaz