61SAAT HABER SERVİSİ - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor,  maçı Sosa, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Novak’ın golleriyle 4 - 2 kazandı. Kayserispor’un gollerini ise Hasan Hüseyin attı. 

2 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ… 

Bordo-mavililer Kayserispor karşısında geçen haftaki Fenerbahçe maçına göre ilk 11'de 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, sakatlığı bulunan Pereira'nın yerine sağ bekte Kamil Ahmet Çörekçi'ye görev verirken, cezalı Abdulkadir Parmak'ın yerine ise Amiri'yi tercih etti.

AMİRİ 51 GÜN SONRA SAHADA

Trabzonspor'da son olarak 16 Mart 2019 tarihinde oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan İranlı futbolcu Vahid Amiri, İstikbal Mobilya Kayserispor maçıyla 51 gün sonra ilk 11'de forma şansı buldu. 

STATTA İFTAR YAPTILAR

Trabzonspor taraftarları ramazan ayının ilk gününde karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maça gelenler ise statta oruçlarını açtı.

Medical Park Stadyumu’na erkenden gelen taraftarlar, iftarı statta yaptı. Az sayıda konuk ekip taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.

Bu arada ramazan ayının ilk gününde oynanacak karşılaşmada görev yapan basın mensupları da iftarı Medical Park Stadı'nda Trabzonspor Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları (TSYD) Trabzon Şubesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirdi.

ŞEHİTLERE SAYGI

Karşılaşma öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde bağırarak teröre tepki gösterdi. 

YUSUF’TAN ANLAMLI DAVRANIŞ

Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Yazıcı seremoniye engelli bir minik taraftarı kucağına alarak çıktı.

AVRUPA KUPALARI GARANTİLENDİ

Trabzonspor, 4 - 2’lik Kayserispor galibiyetiyle birlikte Avrupa Kupalarına gitmeyi de garantiledi. 

Puanını 56 yapan Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala 5. sırada ki en yakın rakibi Yeni Malatyaspor ile arasında ki 12 puanlık farkı koruyarak Avrupa Kupalarına gidiş biletini aldı. 

TRABZONSPOR EN SON 3 YIL ÖNCE AVRUPA KUPALARINA KATILMIŞTI… 

Trabzonspor Avrupa Kupalarına en sün 3 yıl önce gitmişti.  2009-2010 sezonundan 2015-2016 sezonuna kadar 7 yıl aralıksız Avrupa Kupalarında mücadele eden Karadeniz ekibi 3 yıldır Avrupa'da mücadele edemiyordu. Avrupa'da en son 6 Ağustos 2015'de elemelerde Makedonya takımı Rabotnicki ile karşılaşan bordo-mavililer, rakibine deplasmanda 1-0 yenilirken, Trabzon'da ise 1-1 berabere kalarak, Avrupa'ya veda etmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR

93' Trabzonspor kazanılan korneri pas şeklinde kullandı. Yusuf Yazıcı, soldan ceza sahasına girdi vuruşunda kaleci iki hamlede topu aldı. 

90' Hakem 5 dakika uzatma verdi. 

90' Deniz'in kullandığı serbest vuruşta Nwakaeme çizgiden topu uzaklaştırdı. 

90' Deniz gitmek isterken hakem Hosseini faul yaptığı gerekçesiyle oyunu durdurdu. Kayserispor, sol taraftan serbest vuruş kullanacak. 

87' Abdülkadir bu pozisyondan sonra sakatlık yaşadı... Abdülkadir oyundan çıktı yerine Murat Cem oyuna girdi. 

86' Trabzonsor atağında Olcay kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak topun kontrolünü sağlayamadı. Ardından arkadan gelen Abdülkadir'i gördü. Abdülkadir'in vuruşunda kaleci son anda topu çelerek gole engel oldu. 

84' Trabzonspor'da Abdülkadir yarı sahayı kat etti. Ceza sahasına girerken boşta Novak'ı gördü. Novak kaleci ile karşı karşıya düşürülmesine rağmen topu ağlarla buluşturmayı bildi. Trabzonspor 4 - 2 yaparak farkı 2'ye çıkardı. 

84' GOOOOOLLL NOVAK

80' Kayserispor'da Varela oyundan çıktı Gyan  oyuna girdi. Şamil oyundan çıktı, Bilal oyuna girdi. 

77' VAR incelemis sonrası pozisyonda devam kararı verildi. 

76' Kayserispor'da Deniz ceza sahasında yere düştü. Penaltı bekledi. Şimde VAR incelemesi yapılıyor... 

74' Trabzonspor'da Rodallega oyundan çıktı yerine Olcay Şahan oyuna girdi. 

69' Kayserispor'da Chery, Ekuban'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

65' Trabzonspor oyuna başladı. Ardından Nwakaeme'ye pas atıldı. Nwakaeme içeri ortaladı, Abdülkadir güzel vuruşla topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 3 - 2 öne geçti. 

65' GOOOOOLL ABDÜLKADİR

63' Rodallega'nın kaybettiği topta Varela içeri ortaladı Hasan Hüseyin'in vuruşunda top Trabzonspor ağlarında... Durum 2 - 2

62' Kayserispor'da Chery'nin vuruşunda Uğurcan topu kornere çeldi. 

61' Ekuban'ın orta sahada kaptığı topta, Yusuf Yazıcı rakip sahayı kat ederek Abdülkadir'a gördü. Abdülkadir sağdan içeri girdi vurdu top çok az farkla direğin dibinden dışarı çıktı. 

61' Trabzonspor atağında Yusuf aradan kaçan Ekuban'a pası atmak istedi ama defans araya girdi. 

59' Trabzonspor'da Amiri oyundan çıktı yerine Ekuban oyuna girdi. 

57' Trabzonspor maçın ikinci yarısının ilk 10 dakikasına çok kötü başladı. Kalesinde peş peşe gol pozisyonları görüyor... 

56' Trabzonspor atağında Nwakaeme, rakibini çalımla ortada Yusuf'u gördü. Yusuf'un vuruşunda top dışarı çıktı. 

55' Deniz'in ortasında Kravets, yakın mesafeden kafayı vurdu top Uğurcan'da kaldı. 

53' Kayserisporlu futbolcular boş kaleye topu gönderemedi... Varela'nın içeri ortasında Kravets kale dibinde topu üstten dışarı gönderdi. 

52' Trabzonspor'da Hosseini, sarı kart gördü. 

50' Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, sarı kart gördü. 

50' Trabzonspor ceza sahasında Kayserisporlu oyuncu penaltı bekledi. VAR incelemesinde de pozisyon temiz... 

45' İkinci yarı başladı. 

İlk yarı Trabzonspor'un 2 - 1 üstünlüğü ile sona erdi. 

48' Yusuf'un pasında Sosa cezasahasının dışından çok sert vurdu kaleci güçlükle çeldi. 

48' Kayserispor'da Kravets, Kamil Ahmet'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

46' Kayserispor'da Deniz'in uzaktan vuruşunda top dışarı çıktı. 

45' Trabzonspor atağında Yusuf, ceza sahasında şık bir topuk pası verdi. Sosa'nın vuruşunda top savunmadan döndü. 

45' Hakem 5 dakika uzatma verdi. 

45' Trabzonspor'da Sosa ve Yusuf ile başlayan atakta top Abdülkadir'e geldi. Abdülkadir sağ çaprazdan içeri giren Rodalelga'yı gördü. Kolombiyalı oyuncunun vuruşunda top yan filelerde. 

43' Statta bir taraftar sahaya atladı ve Uğurcan'ın yanına gitti. Görevliler bu taraftarı dışarı çıkarınca statta ıslıklar yükseldi. 

42' Trabzonspor'da Nwakaeme, çalımla ceza sahasanı girdi içeri ortaladı ancak kimse yok. Devamında sol çaprazdan Yusuf içeri ortaladı Amiri rövaşata ile içeri çevirdi kaleci Muammer topu aldı ancak Nwakaeme'nin dokunmasında kendini yerde buldu. Hakem faul kararı verdi. 

39' Kayserispor'da Lung oyundan çıktı yerine Muammer oyuna girdi. Maç yeniden başladı. 

36' Kayserispor'da kaleci Lung sakatlandı. Şuan tedavisi yapılıyor ve değişiklik istenildi. 

34' Trabzonpor'dra kazanılan topta Sosa, rakip sahayı kat etti. Rodallega'yı gördü. Kolombiyalı oyuncunun vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

32' Kayserispor'da orta sahada kazanılan faul Kayserisopr çok çabuk kullandı. Ardından Hasan Hüseyin, Kaleci Uğurcan ile çaprazdan karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Uğurcan'ı geçen top ağlarla buluştu. Durum 2 - 1

30' Kayserispor'da Atilla uzaktan şansını denedi çok kötü bir vuruş... 

20' Trabzonspor çok iyi geldi. Yusuf, rakibinden güzel sıyrıldı, boşta Rodallega'yı gördü. Rodallega, kaleci ile karşı karşıya vurdu direkten döndü, Yusuf topu tamamlayıp bordo-mavilileri 2 - 0 öne geçirdi. 

20' GOOOOOLLL YUSUF

19' Friği bu kez Rodallega kullandı. Ancak top bu kez baraşdan geri döndü. 

18' Trabzonspor Amiri'nin düşürülmesi sonrasında aynı noktadan yeniden bir serbest vuruş kazandı. 

15' Frikiği Sosa kullandı. Sosa, kalecinin kapattığı bölüme vurdu, kaleci dokundu ancak topun ağlara gitmesini engelleyemedi. 

15' GOOOOOOOOLL SOSA

13' Trabzonspor tehlikeli geldi. Bordo-Mavililerda Amiri ile başlayan atakta Abdülkadir'e pasıtın attı. Abdülkadir içeri aşırttı ancak sonda defans topu kornere gönderdi. Kullanılan korner sonrasında Trabzonspor frikik kazandı. 

11' Kayserispor'da kazanılan serbest vuruşu Deniz, içeri ortaladı. Kafa vuruşunda top dışarı çıktı. 

7' Şuanda her iki takımda pas hataları yapıyor... 

5' Trabzonspor'da Sosa'nın sol tarafta Rodallega'yı gördü ancak top çok hızlı... 

1' Maç başladı. 

M.Ö. Medical Park Stadında ilk olarak hayatını kaybeden Alanyaspor futbolcusu Josef Sural için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ise  İstiklal Marşımız okundu. 

M.Ö. Trabzonporlu oyuncular, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" pankartıyla sahaya çıktı. 

M.Ö. Her iki takım da sahaya çıktı.. 

Trabzonspor'un 11'i açıklandı

Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, Abdülkadir Ömür, Amiri, Yusuf Yazıcı, Nwakaeme, Rodallega

Kayserispor'un ilk 11'i: Lung, Lopes, Sapunaru, Kana Biyik, Atila Turan, Şamil, Hasan Hüseyin, Varela, Deniz Türüç, Chery, Kravets

MAÇTA ÖNCE

Trabzonspor Kayserispor maçı bu akşam saat 20.30'da Akyazı Stadı'nda oynanacak. Beinsport 1'den naklen yayınlanacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek ve onun yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ile Mustafa Sönmez üstlenecek.

EKSİKLER:

Karşılaşma öncesinde iki takımda da eksikler bulunuyor. Trabzonspor'da sakatlıkları olan Onazi ile Pereira'nın yanı sıra kart cezası olan Abdülkadir Parmak bu mücadelede forma giyemeyecek. Kayserisppor'da ise Umut Bulut ile Mensah'ın sakatlıkları bulunuyor. Mensah'ın durumu maç saatinde belli olacak.

TRABZONSPOR ÖNDE

Trabzonspor ile Kayserispor, bugün yapacakları maçla ligde 44. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 43 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 26-7 üstünlüğü bulunurken, 10 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Trabzonspor, rakip filelere 76 gol gönderirken, kalesinde 42 gol gördü. Karadeniz ekibi, sahasında oynadığı 21 maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik alırken sadece 1 karşılaşmadan yenilgiyle ayrıldı. İki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyetleri Trabzonspor, 1994- 1995 sezonunda 5-2, 2008-2009 sezonunda ise 4-1'lik sonuçla elde etti.

KAPTANDAN MESAJ

Kaptan Yusuf Yazıcı, maç öncesi mesaj verdi. 22 yaşındaki 10 numara, "Trabzonspor daha iyi yerlere gelecek. Taraftarımızla birlikte gücümüze güç katıyoruz. Kayserispor'u yenerek, seriyi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.