Liverpool eşleşmesinden önce ilk turda İzlanda temsilcisi Akranes takımını ''3-1'' ve ''3-2''lik skorlarla geçen Karadeniz Fırtınası iki maçı da kazanarak bir üst tura çıkmıştı.

''BİR KASABA TAKIMINA YENİLİRSEK...''

Eşleşme sonrası Liverpool'un efsane teknik direktörü Bob Paisley ''Bir kasaba takımına elenirsek futbolda yüzyılın olayı olur'' sözlerini söyleyerek Bordo Mavililer'in iyice maça kenetlenmesine sebep olmuştu.

Fakat İngilizler'in kendine olan özgüvenleri boşa çıkmış ve 63. dakikada penaltıdan Cemil Usta'nın (Dozer Cemil) attığı gol ile Trabzonspor karşılaşmayı 1-0 kazanmıştı. Bu karşılaşma sayesinde bugün bile çoğu Liverpool taraftarı Türkiye'den bildikleri takımları sayarken Trabzonspor'un da adını telaffuz etmektedirler.

ARALIKSIZ 417 MAÇLIK REKOR SON BULDU

Liverpool tarihinin diğer bir efsanesi Phil Neal'ın Avni Aker'de oynanan o efsane maça kadar tam 417 karşılaşmada aralıksız forma giymesi, Trabzon'da son bulur. Trabzon'un havasından mı suyundan mıdır, atmosferinden midir bilinmez Neal haftasonu oynanacak maçta forma giyemez. Bu sakatlık da Phil Neal'in tüm kariyeri boyunca yaşadığı tek sakatlık olarak tarihe geçer.