61SAAT TV CANLI YAYINLIYOR
61SAAT MACARİSTAN - TAYFUN ÇÖPCÜ
Trabzonspor yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya ekibi ile karşı karşıya geldi.

Bordo Mavililer Karabakh Wien’i Mustafa Akbaş, N’Doye, Zeki ve Bero’nun golleriyle 5-0 mağlup etti.

Yeni transferler İbanez, Bero, Castillo, Durica, Onazi ve Ramil'in yeni sezon öncesi performansların ölçüleceği maçta Ersun Yanal yeni sezon öncesi ilk 11'i şekillendirecek.
Trabzonspor Karabakh Wien karşısında Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Uğur Demirok, Muhammet Demir, Mehmet Ekici, Akakpo, Castillo, Onazi, Ibanez, ndoye
11'i ile çıktı. 

Hücum ağırlıklı bir kadro denemesinin yapılacağı karşılaşmanın rakibi Karabakh Wien'in teknik direktörünün Türk olması dikkat çekerken kadrosunda 10 Türk futbolcunun olduğu öğrenildi.

Maçtan dakikalar...

Rakip takımın vuruşuyla maç başlıyor, Bordo Mavili takım taraftarları az sayıda olmalarına rağmen stadyumu inletiyorlar.

Dakika 2: Yeni transfer İbanez'in soldan Ekici'ye aktardığı topta, Ekici güzel bir ortayla Okay'ı topla buluşturuyor. Sert şut auta gidiyor. Bordo Mavili takımın ilk şut denemesi bu dakikalarda oluyor.

Dakika 4: İbanez oyuna çok etkili başladı. Sol kanattan yaptığı mükemmel ortaya ne yazık ki etkili bir vuruş yapabilen çıkmadı.

Dakika 8: Bu dakikalarda maç iki takımında oyun kurmaya çalışması ile geçiyor.

Dakika 9: Ekici'nin ceza sahası içine girip kaleye gönderdiği şutu son anda savunma çizgiden çıkardı.

Dakika 10: İbanez uzaklardan çok sert ve şık bir şut deniyor, rakip kaleci son anda çıkartıyor.

Dakika 13: Goooooooool! Gol gol! Mustafa Akbaş'ın ceza sahası dışından mükemmel şutu kaleciyi adeta delip geçiyor. Trabzonspor 1-0 önde.

Dakika 14: Rakip Karabakh ilk defa tehlikeli geliyor. Defansın arkasına atılan topta, savunmamız kademeye girerek son anda pozisyonu savuşturuyor.

Dakika 19: Goooooooool! Gol Gol Gol! Castillo sol taraftan jeneriklik hareketlerle topu içeri taşıdı ve pasını N'doye'a al da at dercesine çıkardı. N'doye düzgün bir şutla durumu 2-0 yaptı!

Dakika 23: Trabzonspor rakibi kendi yarı sahasına hapsetmiş durumda. Sol ve orta alandan olmak üzere aynı dakika içerisinde birkaç atakla rakibi yoruyorlar.

Dakika 26: Rakip takım Karabakh pas yaparak çıkmak yerine uzun oynamayı tercih ediyor. Geçen sezonki taraftarı bezdiren Trabzonspor'u getiriyor akıllara.

Dakika 27: İbanez şu ana kadar hem ofansta, hem de defansta çok etkili bir oyun sergiliyor. 

Dakika 29: Yine etkili geliyoruz, N'doye sağdan sert ortası savunmadan dönüyor, dönen topa düzgün bir şekilde vuran Castillo'nun şutu kornere çeliniyor.

Dakika 30: Trabzonspor oyunun yönünü değiştiriyor. Sağ kanattan gelişen atak, ani bir orta ile sol kanata taşınıyor. Oradan içeri kat edilen top korner olarak sonuçlanıyor. Kullanılan kornerde kafa vuruşu auta çıkıyor.

Dakika 33: Onazi deyim yerindeyse orta alanda rakibe nefes aldırmıyor. Atağa çıkmak isteyen Karabakh'lı futbolcudan topu aniden kapan Onazi, yeni bir ani atak şansı yakalamamıza sebebiyet verdi.

Dakika 38: Gooooooool'ün adı Zeki Yavru. Zeki'nin attığı golle Trabzonspo 3-0 öne geçiyor.

İlk yarı Trabzonspor'un 3-0 üstünlüğü ile bitiyor.


İkinci yarı:

Gooooooool! Trabzonspor ikinci yarıya yeni transferi wonderkid Bero'nun golüyle başlıyor!
 4-0

Dakika 60: Rakip takım Karabakh Wien serbest vuruş kullandı fakat, etkili bir şut çıkaramadılar.

Dakika 63: Trabzonspor bu dakikalarda skor avantajını kullanarak oynuyor.

Dakika 66: Bordo mavililer köşe vuruşunu paslaşarak kullanıyor, fakat ataktan istenilen başarı sağlanamıyor.

Dakika 69: Defansımızda büyük tehlike. Mustafa Akbaş'ın Esteban'a geri pası istediği gibi düşmeyince, Esteban çıkıp topu alıyor ve rakip santraforu çalımla geçtikten sonra topu yeniden oyuna sokuyor. Esteban bu hareketi ile alkış da alıyor.

Dakika 75: Karabekh defansı bu dakikalarda bocalıyor. Trabzonspor diri ve golü isteyen futbolu ile öne çıkıyor.

Dakika 78: Bu dakikalarda oyundaki genel izleniminin aksine top kayıpları yaşıyor Trabzonspor.

Dakika 80: Rakip takım bu dakikalarda sahasından çıkmakta zorlanıyor, akabinde baskının sonuç getirmesi topu kazanmamıza neden oluyor ve karşı karşıya pozisyonda rakip kaleci topu güçlükle çıkartıyor.

Dakika 82: Sağ kanattan adeta bir Azeri rüzgarı esiyor! Ramil kendi taşıdığı topla ilk rakibinin sağından atıp solundan geçerken, ikinci rakibine de aynı yöntem ile çalımını atıp topu içeriye çeviriyor savunma son anda müdahale ediyor.

Dakika 88:Goooool! Matus Bero kendisinin ikinci, takımın 5. golünü kaydediyor!

Maç Trabzonspor'un 5-0'lık üstünlüğü ile sonlanıyor.