Süper Lig'de 24. hafta maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede kazanan 5-2'lik skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Çaykur Rizespor'un gollerini 36. dakikada Dario Melnjak ve 90+6. dakikada (penaltı) Milan Skoda kaydetti. Trabzonspor'un golleri 65. dakikada Manuel da Costa, 71. dakikada Caleb Ekuban, 77. dakikada (penaltı) Jose Sosa, 86. dakikada Anthony Nwakaeme ve 90+8'de Badou Ndiaye'den geldi.

Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, 85. dakikada Caleb Ekuban'ın yerine oyuna girdi ve yaklaşık 6 ay sonra yeniden sahalara döndü. Bu arada Trabzonspor'da Obi Mikel, uzatma dakikalarında ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. 

Hüseyin Çimşir yönetimindeki Trabzonspor bu galibiyetin ardından puanını 48'e yükseltti ve lider oldu. Çaykur Rizespor, 24 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor, Gaziantep FK'ya konuk olacak. Çaykur Rizespor, Antalyaspor'u ağırlayacak.

PUAN DURUMU
(48) Trabzonspor (1 maçı eksik)
(46) Başakşehir (1 maçı eksik)
(45) Galatasaray (1 maçı eksik)
(45) Sivasspor (1 maçı eksik)
(40) Beşiktaş
(39) Alanyaspor
(38) Fenerbahçe (1 maçı eksik)

TRABZONSPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK
Süper Lig'in 24. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta 2-2 berabere kaldığı Beşiktaş maçı 11'ine göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Bordo-mavililerde sağ bekte sakatlığı bulunan Pereira'nın yerine Kamil Ahmet Çörekçi, stoperde cezalı Campi'nin yerine Hüseyin Türkmen, orta sahada Doğan Erdoğan'ın yerine kart cezası sona eren Obi Mikel, forvette ise Sturridge'in yerine Ekuban ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlıkları süren Ahmet Canbaz, Hosseini, Yusuf Sarı, Sturridge ve sarı kart cezalısı Campi, kadroda yer almadı. Trabzonspor karşılaşmaya, Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Da Costa, Novak, Obi Mikel, Ndiaye, Guilherme, Sosa, Ekuban, Sörloth 11'i ile başladı.

HÜSEYİN ÇİMŞİR TRİBÜNDE YER ALDI
Beşiktaş maçında gördüğü sarı kartla bu sezon 4. sarı karta ulaşarak cezalı duruma düşen teknik direktör Hüseyin Çimşir, takımın başında sahada yer alamadı. Bordo-mavili takım, yardımcı antrenör Muzaffer Bilazer yönetiminde sahaya çıkarken, teknik direktör Çimşir tribünden maçı takip etti.

ABDÜLKADİR ÖMÜR 183 GÜN SONRA
Trabzonspor'da 29 Ağustos'ta UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde AEK ile oynanan maçta yaşadığı sakatlığın ardından menisküs ameliyatı olan Abdülkadir Ömür, ilk kez kadroya alındı. Ligde ise en son 2. haftadaki Yeni Malatyaspor maçında görev yapan genç futbolcu, 183 günlük aranın ardından Çaykur Rizespor karşılaşmasında kulübede yer aldı.

NWAKAEME YEDEK BAŞLADI
Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçında forma giyemeyen ve hafta içi yapılan son antrenmanlarda takımla birlikte çalışan sol kanat oyuncusu Anthony Nwakaeme, Çaykur Rizespor karşılaşmasının kadrosunda yer aldı. Teknik heyet ilk 11'de sol kanatta Ekuban'a görev verirken, Nwakaeme ise kulübede görev bekledi.

STAT TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI
Karşılaşma öncesi bütün stat Türk bayrakları ile donatılırken, iki takım taraftarlarına da bayrak dağıtıldı. Tribünlerde yer alan binlerce taraftar, ellerinde Türk bayraklarını dalgalandırdı ve "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan askerlerin isimlerinin okunduğu sırada ise duygulu anlar yaşandı. Stadyumda şehitlerin isimleri tek tek anons edilirken taraftarlar hep birlikte "burada" diye bağırdı. Trabzonsporlu futbolcular karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya Türk bayrağı basılı siyah tişörtlerle çıktı. Medical Park Stadı'nda oynanan maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, futbolcular da sahaya "Milletimizin başı sağ olsun" yazılı pankartla çıktı. Trabzonspor'un takım otobüsünün önüne de Türk bayrağı asıldığı görüldü. Stat kenarındaki reklam panolarına ise "bir ölür, bin diriliriz" yazıldı.

MELNJAK, RİZESPOR'U ÖNE GEÇİRDİ
Trabzonspor karşılaşmanın ilk yarısında oldukça etkisiz bir oyun ortaya koydu. Rakip kaleye etkili gitmekte sıkıntı yaşayan Trabzonspor, etkili atak geliştiremedi. İlk yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyan Çaykur Rizespor, Trabzonspor kalesinde zaman zaman etkili pozisyonlar üretti. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Ceza alanı yakın mesafede Da Costa'nın markajına rağmen Skoda topu Melnjak'a aktardı. Bu futbolcu da altıpas çizgisi hemen gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Bu golle Çaykur Rizespor soyunma odasına önde gitti.

BERABERLİK GOLÜ DA COSTA'DAN
Karşılaşmanın ikinci yarısına başlarken, Trabzonspor'da Guilherme'nin yerine Anthony Nwakaeme girdi. Bu değişikliğin ardından Trabzonspor, Çaykur Rizespor kalesinde büyük baskı kurdu. oyunu tek kaleye çeviren Trabzonspor, ilk golü 65. dakikada kornerden buldu. Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda ön direğe iyi hareketlenen Da Costa şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

EKUBAN'DAN ÜSTÜNLÜK GOLÜ
Üstünlük golünü bulabilmek için baskısını arttıran Trabzonspor, 71. dakikada 2-1 öne geçti. Sosa'nın kullandığı kornerde top herkesi geçip arka direkteki Ekuban'ın önünde kaldı. Ekuban sol ayağıyla yakın mesafeden sert bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Ligde 1 Eylül'deki Fenerbahçe maçından sonra ilk kez gol atan Ekuban büyük sevinç yaşadı.

JOSE SOSA FARKI ARTTIRDI
Öne geçmesine rağmen oyunda üstünlüğü bırakmayan Trabzonspor, 74. dakikada penaltı kazandı. Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme ceza sahasına girdi ve Talbi'den sıyrılırken yerde kaldı. Hakem pozisyonun ardından tereddütsüz penaltı noktasını işaret etti. Penaltıda topun başına geçen Jose Sosa düzgün bir vuruşla skoru 3-1'e getiren golü kaydetti.

RİZESPOR'UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ
Karşılaşmanın 79. dakikasında Trabzonspor ceza sahasında inanılmaz bir karambol yaşandı. Sonrasında Skoda topu ağlara göndermeyi başardı ve farkı bire indirdi. Ancak bu gol geçersiz sayıldız. Pozisyonun ardından hakem VAR odası ile görüştü ve ağlara giden top elle oynama sebebiyle geçerlilik kazanmadı.

NWAKAEME SKORU BELİRLEDİ
Trabzonspor, karşılaşmanın 87. dakikasında Anthony Nwakaeme ile skoru belirledi. Trabzonspor'un önemli ismi Anthony Nwakaeme, attığı golün ardından büyük sevinç yaşarken, bordo-mavililer skoru 4-1 yaptı.

VAR İNCELEMESİ, PENALTI VE GOL
Çaykur Rizesporlu Oğulcan'ın vuruşunda Obi Mikel'e çarpan top sonrası hakem elle oynama şüphesiyle VAR incelemesi başlattı. Hakem, VAR incelemesi sonucu beyaz noktayı gösterdi ve Obi Mikel, ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Milan Skoda ise 90+6. dakikada attığı golle skoru 4-2 yaptı.

SON SÖZÜ NDİAYE SÖYLEDİ
Gol yağmurunun yaşandığı maçta son sözü söyleyen Badou Ndiaye oldu. Trabzonspor'un orta saha oyuncusu badou ndiaye, 90+8'de attığı golle durumu 5-2 yaptı ve mücadele bu skorla sona erdi. 

MAÇ SONA ERDİ

90+6 GOOOOL NDİAYE DURUM 5 - 2

90+ 5 Ç. Rizespor'da Skoda, penaltıdan golü attı. Durum 4 - 2 

90+5' Hakemler VAR incelemesinden sonra Ç. Rizespor'a penaltı verdi. Mikel, sarı kart gördü. İkinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 

88' Trabzonspor'da Sosa oyundan çıktı, Abdülkadir Ömür oyuna girdi. 

87' Trabzonspor'da Sörloth, ceza sahasında topla buluştu, ardından Nwakaeme'yi gördü. Nwakaeme çok güzel vurdu topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 4 - 1 öne geçti. 

87' GOOOOOLL NWAKAEME

86' Ç. Rizespor'da Oğuzkağan çıktı, Oğulcan oyuna girdi. 

86' Trabzonspor'da Ekuban oyundan çıktı Abdülkadir Parmak oyuna girdi. 

84' Ç. Rizespor atağında Uğurcan çıktı topu aldı ancak Hüseyin bu sırada rakibinin dirseği kafasına gelince sakatlandı. Oyun bu sırada durdu. 

81' Rizespor'un golü geçirli değil. Ç. Rizesporlu futbolcu elle oynadığından dolayı iptal edildi. 

79' Rizespor Skoda golü attı ancak VAR incelemesi yapılıyor. 

78' Trabzonspor'da Mikel sarı kart gördü. 

77' GOOOOOLL SOSA TRABZONSPOR 3 - 1 ÖNE GEÇTİ

76' Trabzonspor, çalımlarla Rizespor ceza sahasına girdi. Fernandes'in ayak darbesiyle yerde kaldı hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 

76' Trabzonspor Penaltı kazandı. 

71' Trabzonspor'da kazanılan korneri Sosa kullandı. İçeri ortaladı, boşta kalan topa Ekuban vurdu, bordo-mavililerin 2. golü geldi. 

71' GOOOOOL EKUBAN

70' Ç., Rizespor'da Mande, Sörloth'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. 

67' Maçta tansiyon bir anda yükseldi. Trabzonsporlu Kamil Ahmet'a faul yapıldı, sonrasında Boldrin topu almak isteyince ortam gerildi. 

66' Sosa'nın kullandığı kornerde Da costa çok güzel yükseldi kafayı vurdu golü attı. 

66' GOOOOOOOLL DA COSTA

66' Aminu'nun yerine oyuna Tunay girdi. 

64' Ç. Rizespor'da Umar Aminu, sedye ile oyun alanını terketti. 

62' Trabzonspor'da Sosa'nın kullandığı kornerde Novak kafayı urdu az farkla dışarı çıktı. 

59' Trabzonspor'da Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Nwakaeme'nin vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

58' Rizespor'da Umar, Sosa'ya yaptığı sert faulsonrasında hem sakatlandı hem de sarı kart gördü. 

52' Trabzonspor atağında Nwakaeme, Ekuban'ı kaçırdı, vuruşunda kornere gitti. Kullanılan korneri Rizespor savunması uzaklaştırdı. 

49' Ekuban'ın pasında Ndiaye içeri çevirdi Rizespor kalecisi Gökhan topu aldı. 

49' Rizespor atağında Uğurcan zamanında çıktı topu aldı. 

48' Trabzonspor'da Nwakaeme'nin ortasında Sörloth vurmak istedi ancak kaleci erken davrandı. 

46' Trabzonspor’da ikinci yarı başlarken Guilherme’nin yerine Anthony Nwakaeme oyuna dahil oldu.

46' İkinci yarı başladı

45' İlk yarının sonuna en az iki dakika ekleniyor.

44'  Trabzonspor ilk yarının sonlarına doğru baskısını artırdı.

42' FIRSAT KAÇTI! Sol kanattan gelen ortada top arka direkteki Ekuban'ın önünde kaldı fakat başarılı futbolcunun dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti.

41' Boldrin sağdan ceza sahasına girip çaprazdan şutunu attı ancak top savunmadan dönüyor.

38' DIŞARI GİTTİ! Moroziuk'un kullandığı serbest vuruşta top az farkla üstten dışarı gitti.

36' Trabzonspor bu dakikada yediği golle 1-0 geriye düştü.

32' KİME DOKUNAMADI! Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Sörloth son çizgiye inip dışarı çevirdi ancak topa kimse vuramadı.

27'Kamil Ahmet Çörekçi orta alanda Aminu'ya yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

23'Ev sahibi ekip çok adamla rakip sahaya yerleşti.

18' KALECİ BAŞARILI! Ani gelişen Çaykur Rizespor hücumunda Boldrin büyük bir boşluk yakaladı ve ceza sahasına girmeden şutunu attı fakat kaleci Uğurcan topu kornere çelmeyi başardı.

14' YİNE DIŞARI! Ceza sahası dışında topla buluşan Boldrin topla ilerledi ve yayın biraz gerisinden sol ayağıyla şutunu attı ancak top yine az farkla dışarı gitti.

8' DIŞARI GİTTİ! Boldrin'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahasındaki Skoda kafayı vurdu ama top az farkla dışarı gitti. Boldrin pozisyonun ardından sakatlık yaşarken sağlık görevlileri başarılı futbolcunun tedavisi için oyun alanına girdi.

4' KRİTİK MÜDAHALE! Boldrin sol kanattan ceza sahasına girdi ve çaprazdan şutunu attı ancak Trabzonspor savunmasından kritik bir müdahale geldi.

3'Hüseyin Çimşir'in cezası nedeniyle bugün Trabzonspor'un başında Muzaffer Bilazer yer alıyor.

2' Maçtaki ilk şut girişimi Diomande ile Çaykur Rizespor'dan geldi fakat Fildişili futbolcunun vuruşunda top farklı şekilde dışarı gitti.

MAÇ BAŞLADI

11'LER BELLİ OLDU

Trabzonspor: Uğurcan, Kamil Ahmet, Da Costa, Hüseyin Türkmen, Novak, Obi Mikel, Sosa, Ndiaye, Guilherme, Ekuban, Sörloth

Çaykur Rize: Gökhan, Abarhoun, Burak, Melnjak, Abdullah, Boldrin, Aminu, Garmash, Diomande, Vetrih, Skoda.

TRABZONSPOR 24-5 ÖNDE

Bordo-mavililer ile Çaykur Rizespor, bugün oynanacak maçla ligde 38. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 37 karşılaşmada, Fırtına'nın galibiyetlerde 24-5 üstünlüğü bulunuyor, 8 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 76 gole, Çaykur Rizespor takımı 29 golle karşılık verebildi.

SADECE BİR KEZ KAYBETTİ

Karadeniz devi, lig tarihinde Çaykur Rize karşısında sahasında tek yenilgi yaşadı. Bordo-mavili takım, rakibiyle sahasında oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik aldı, 1 kez kaybetti. Rakibi karşısında kendi evindeki tek yenilgisini 2006-07'de 1-0'lık sonuçla alan Trabzonspor, daha sonraki 6 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etmeyi başardı.