Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Trabzonspor sahasında Manisaspor'u konuk etti.

Avni Aker Stadı'nda oynanan maçı ev sahibi ekip eşine pek rastlanmayan bir skorla 9-0 kazandı.

Trabzonspor'un golleri 13, 46 ve 49'da Soner, 36 ve 72'de Cardozo, 54 ve 79'da Waris, 53'te Serdar ve 69'da İshak'tan geldi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 5 yaptı. Manisaspor ise 3 puanda kaldı. Grubun diğer maçında iki takım Manisa'da karşı karşıya gelecek.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Ev sahibi ekip maça hızlı başladı ve ilk 10 dakikanın ardından da perdeyi açtı.13. dakikada Soner ceza alanı dışında topla buluştu. Sol ayağı ile müthiş bir plase yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

36. dakikada Serdar Gürler sağdan ceza alanına girdi. Manisaspor kalecisi Murat Demir'in açısını kapatmaya çalıştığı Serdar daha boş pozisyondaki arkadaşı Cardozo'yu gördü. Paraguaylı yıldız için meşin yuvarlığı boş kaleye göndermek zor olmadı.

İKİNCİ YARIDA FIRTINA

İkinci yarının hemen başında atak geliştiren Trabzonspor farkı 3'e çıkardı. Cardozo'nun ceza alanı sağ çaprazından içeriye giren Soner'e verdiği şık pasta Soner sol ayağının dışıyla şutunu çıkardı ve takımının 3 kendisinin 2. golünü kaydetti. 49. dakikada Serdar'ın sağdan şık ortasında Soner topun gelişine sol ayağının içiyle şık bir vuruş yaptı ve farkı 4 yaptı.

YAĞMUR GİBİ GOLLER

İkinci yarıda ev sahibi ekibi tutmakta Manisaspor savunması oldukça zorlandı. 53. dakikada Trabzonspor hızlı çıktı. Salih sağ kanatta yerden topu içeriye gönderdi. Savunmanın uzaklaştırmakta yetersiz kaldığı top Serdar'ın önünde kaldı. Önceki 2 golde asisti buluan Serdar şık bir vuruşla skoru 5-0 yaptı.

Trabzonspor'un golleri art arda gelmeye devam etti. 54. dakikada bu sefer sahneye çıkan Waris'ti. Yine Serdar'ın asistinde genç Ganalı topu önce durdurdu ardından net bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 6-0.

AVNİ AKER'DE TARİHİ GECE

Dakikalar 69. gösterirken ceza alanına süratle giren Cardozo ayağından açtığı topu son bir dokunuşla İshak Doğan'a ulaştırdı. İshak da sol ayağıyla net bir vuruş yaparak skoru 7-0'a getirdi.

Trabzonspor dakikalar 72 olduğunda soldan Waris'le hızla rakip yarı alanına girdi. Ganalı oyuncu içeriye hareketlenen Cardozo'yu gördü. Cardozo kalecinin de boşa çıkmasıyla beraber yine topu boş ağlara göndermekte zorlanmadı: 8-0.

Skoru 8-0 yapmasına karşın Trabzonspor'un atakları bitmedi. Orta alanda yapılan seri ve şık pasların ardından savunmanın arkasında kendisini unutturan Cardozo ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya alan Cardozo şut yerine pas vermeyi tercih etti ve bu sefer de Waris boş ağlara topu gönderdi: 9-0.

85. dakikada Cardozo'nun ayağından gelen 10. gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı ve mücadele 9-0 Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR: 


M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90' Bordo mavililer 10. gole bir kez daha yaklaştı. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Tayfun'un kafasından seken topu sol çaprazda kontrol eden Yusuf'un kale sahasına yükselttiği topa Waris kafa vuruşunu yaptı ama top sağ direğin dibinden dışarıya gitti

85' Cardozo 10. golü attı ama ofsayt gerekçesi ile sayılmadı.

84' Trabzonspor'da Ferhat oyundan çıktı, Sefa oyuna girdi.

79' Rakip yarı alanın ortalarında buluşan Waris, Soner'e pasını verdi ve ceza alanına haraketlendi. Soner'in ceza alanı içindeki Cardozo'ya pasında Cardozo, sağ çaprazda topla buluştu ve pasını sol çaprazda müsait durumdaki Waris'e verdi. Waris topu boş kaleye gönderdi ve skoru 9-0'a taşıdı.

79' GOOOOOLLL WARİS

77' Trabzonspor'da Mehmet, oyundan çıktı yerine Yusuf Erdoğan girdi.

72' Golün adı Oscar Cardozo. Sol kanattan gelişen atakta Waris, topla buluştu ve ceza alanına hızla hareketlenip kale sahası içine yerden pasını gönderdi ve Cardozo topu sağ direk yakınlarından ağlara gönderdi.

72' GOOOOOOOOOOOOOLL CARDOZO

69' Trabzonspor kontra atağında Cardozo topu sol iç koridordan ceza alanına kadar sürüp pasını ceza alanı içindeki İshak'a verdi ve İshak sol köşeye etkili bir vuruş yaparak farkı 7'ye çıkardı.

69' GOOOOOOOOOOOOOLL İSHAK

56' Trabzonspor'da U21 takımında Mertcan, oyuna girdi. Mustafa çıktı.

54'Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanda sağ iç koridorda topla buluşan Serdar'ın ceza alanına pasında topla buluşan Waris, topu önce kontrol etti ve ardından sol köşeye şutunu çekip farkı 6'ya çıkaran golü attı.

54' GOOOOOOOOOOOOOOLL WARİS

53'Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gol yağmuru... Bu kez Serdar Gürler... Yine sağ kanattan gelişen atakta Salih'in ceza alanına yerden ortasında topu kontrol eden Serdar'ın sol köşeye şutunda savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu.

53' GOOOOOOOOOOOOOOLL SERDAR

53' Manisaspor'da 2 oyuncu değişikliğine gitti.

49'Yine Soner Aydoğdu ve skor 4-0 oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar'ın ceza alanına ortasında Soner, topa gelişine bir vuruş yaptı ve topu sol köşeden ağlara gönderdi.

49' GOOOOOOOOOOOOOOOOLLL SONER

46' İkinci yarı golle başladı. Sağ kanattan köşe gönderine yakın bir noktadan kullanılan taç atışı sonrasında ceza yayı yakınlarında topla buluşan Cardozo'nun ceza alanına ara pasında topla buluşan Soner, sağ ayağının dışıyla sağ köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

46' GOOOOOOOOOOOOOLL SONER

45' Maç başladı...

İlk yarı Trabzonspor'umuzun 2-0 üstünlüğü ile bitti

43' Manisaspor'da Ali Fırat, rakibine yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü.

42' Trabzonspor'da Salih, rakibinin taç kullanmasını engelleyince sarı kart gördü.

39' Trabzonspor sol çaprazdan frikik kullandı. Topun başına Mehmet ve Cardozo geçti. Mehmet'in vuruşu yandan dışarı çıktı.

36' Hızlı gelişen Trabzonspor atağında orta alanda topla buluşan Mehmet'in pasında sağ kanatta topla buluşan Serdar hızla ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda kaleye vurmayıp Cardozo'ya pasını verdi ve Cardozo da topu boş kaleye gönderdi.

36' GOOOOOOOOOOOOOOOOLL CARDOZO

32' Manisaspor'da Mustafa Sarp, yaptığı itirazların ardından sarı kart gördü.

28' Manisaspor rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Metin'in ceza alanına ortasında kaleci İbrahim yükselip topun sahibi oldu.

21' Manisaspor etkili geldi. Trabzonspor'un kullandığı korner sonrası hızlı çıkan Manisa'da Kaan, çarparzdan direkt kaleye gördü. Şutunu çekti üstten dışarı çıktı.

17' Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında İshak'ın pasında topla buluşan Mehmet, rakibinin sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.





13' Gelişen Trabzonspor atağında ceza yayının hemen dışında topla buluşan Soner, sol ayağıyla sol köşeye harika bir plase vuruş yaptı ve top kaleci Murat'ın uzanamayacağı yerden ağlarla buluştu

13' GOOOOOOOOOOOOOLL SONER

11' Trabzonspor Waris ile gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topla mbuluşan Waris, topu sürdü. Çarpazdan vurdu ancak top direğin dibinden dışarı çıktı. Bu 3. kez direğin hemen dışından dışarı çıkan Trabzonspor atağı.

5' Trabzonspor'da Soner'in vuruşu Serdar'a çarpıp direğin dibinden dışarı çıktı.

3' Trabzonspor'da Mustafa Akbaş, uzaktan vurdu top kalecide kaldı.

2' Trabzonpor Mustafa uzun bir top attı, Süleyman kalecisi Mustafa'ya topu kazandırdı.

1' Maç başladı

M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...

M.Ö.Uğurcan, Sefa, Özer, Mertcan, Yusuf, Fatih ve Musa ise bordo mavili ekipte yedek bekleyecek isimler.

M.Ö.Bordo mavililer mücadeleye; İbrahim, Aykut, Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş, İshak, Soner, Waris, Mehmet Ekici, Salih, Serdar Gürler ve Cardozo ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Trabzonspor'un da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'i belli oldu.

M.Ö.Bayram, Gökay, Hamza, Cenk, Melih, Manisaspor takımında yedek bekleyecek isimler.

M.Ö.Manisaspor mücadeleye; Murat, Süleyman, Kaan, Erdi, Tayfun, Mustafa, Metin, Oğuzhan Kayar, Ali Fırat, Kudret ve Oğuzhan Palaz ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Konuk ekip Manisaspor'un mücadeleye başlayacağı ilk 11'i belli oldu.

M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan bu mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. hafta maçında Trabzonspor ile Manisaspor karşı karşıya gelecek.


Ligde geçtiğimiz haftayı 3-3’lük Bursa beraberliği ile kapatan Trabzonspor, bugün Türkiye Kupası mesaisi yapacak. Gruptaki ilk 2 maçında 2 beraberlik alan Bordo-Mavililer, bu kez Manisaspor karşısında ilk galibiyetini alıp üst tur için elini güçlendirmeyi hedefliyor. Karadeniz ekibinde teknik direktör Ersun Yanal’ın sıkıntısı ise sakatlığı bulunan oyuncuların çokluğu. Hafta başındaki Eskişehir mücadelesini düşünerek ağrısı bulunan oyuncularını dinlendirecek olan Yanal’ın ağırlıklı olarak ligde oynatamadığı isimlere şans vermesi bekleniyor.

11'ler;

Trabzonspor'un 11'i: İbrahim, Aykut, Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş, İshak, Soner, Waris, Mehmet Ekici, Salih, Serdar Gürler, Cardozo.

Manisaspor'un 11'i: Murat, Süleyman, Kaan, Erdi, Tayfun, Mustafa, Metin, Oğuzhan Kayar, Ali Fırat, Kudret, Oğuzhan Palaz.

STAT: Avni Aker

SAAT: 20.30

YAYIN: ATV

HAKEM: Deniz Ateş Bitnel