Trabzonspor’da ilk 6 haftada takımın ortaya koyduğu kötü performans, devre arasında da takviye gerekliliğini gözler önüne serdi. Bu tabloyu bizzat başkan Muharrem Usta da kabullendi ve “Direkt katkı sağlayacak oyuncular alacağız. Bu konuda hocamız ve izleme-araştırma ekibi çok sıkı şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Bordo-Mavililer’in patronunun bu sözleri devre arasında yaşanacak hareketliliğin en net açıklaması oldu.

Çok yönlü kanat aranıyor

Karadeniz temsilcisinde teknik direktör Ersun Yanal’ın devre arasında takviye isteyeceği bölgeler de büyük ölçüde belli. Deneyimli hocanın, stoper bölgesinde yaşanan sorunlardan dolayı çok dertli olduğu ve bu noktaya mutlaka transfer planladığı öğrenildi.

Bunun yanı sıra her ne kadar Zeki’nin formu tatmin edici olsa da alternatifinin bulunmamasından ötürü sağ beke de mutlaka transfer yapılacak. Öncelik sağ kanatta olsa da, hücumun her bölgesinde oynayabilecek bir açık oyuncusu da Yanal’ın listesindeki öncelikli işlerden.

Mesailer katlandı

En büyük hayal kırıklığın yaşandığı forvet hattında ise oyuncular bir anlamda kendi kaderini kendi belirleyecek. İlk 6 haftada golü olmayan Jun Suk, Castillo, Muhammet Demir, Ramil ve N’Doye’un bu kötü grafiği devam ederse Ersun Yanal’ın bir de santrfor talebinde bulunacağı dile getirildi.

Bu ihtiyaçlar paralelinde izleme-araştırma ekibinin mesaisi de katlandı. Trabzonspor’un profesyonelleri milli ara da dahil olmak üzere onlarca maç izliyor ve Yanal’a sunulmak üzere kapsamlı raporlar hazırlıyor.