61SAAT HABER SERVİSİ - Kongreye kısa bir zaman kala başkan aday adayları sadece kulis çalışmalarında camianın tepkisini ölçmeye çalışırken burada en çok merak edilen konu ise kulübün ekonomik tablosu.
Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik tablo belki de başkan adaylarını en çok zorlayacak konu. Göreve gelecek yeni yönetimin 6 ayda ödeyeceği bilançoda yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Trabzonpor’un başlıca borçlarını; bonservis, mevcut futbolcularına, personele, gönderilmiş yada sözleşmesi fesih edilmiş futbolcu ve teknik adamlara ödemeler ile kulübün esnafa ve piyasaya olan borçları olarak sıralayabiliriz.

EN ACİL ÖDEMELER

-Bu borçlardan aciliyeti olan en önemli kalemler, bonservis bedelleri ve mevcut futbolculara ödemeler olarak görülüyor.

EĞER ÖDENMEZ İSE

Trabzonspor’un aciliyeti olan bu borçları zamanında ödemezse FİFA’dan yine Matus Bero olayında olduğu gibi transfer yasağı, Avrupa Kupalarından men gibi cezalar alması mümkün. Ayrıca futbolcuların ödemelerinin geciktirilmesi halinde sözleşme şartlarında varsa serbestte kalabilirler.

KAÇ TL  ACİL ÖDENMELİ

Kulübün Mart-Ağustos ayı sonu toplam ödeyeceği tutar ise 250 milyon TL olarak görülüyor. Bordo-Mavililerin bu ödemelerde belki de en acili UEFA Lisansı... UEFA Lisans tutarı ise burada en acil görünen konu... Eğer Trabzonspor UEFA Lisans Tutarını ödemezse Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etse dahil, gidememe durumu var...

GELİRLER

Kulübün gelirlerine göz atmak gerekirse.
Bilet Satışlarından elde edilen gelir, Aktif Bank’tan alınan krediye temlikte ve dokunulmuyor. Galibiyetlerde TFF’den gelen 2,5 milyon TL. Ziraat ve Deniz Bank’tan alınan kredilere temlikte. TS Club’lardan gelen aylık 1-1.5 milyon para serbest, onunla da acil ödeme ve giderler yapılmaya çalışılıyor.

BAŞKANLAR BORÇLARI ÖDEYECEK Mİ?
Aslında Trabzonspor’un bu borçları kulübün geldiği ekonomik durumu da gözler önüne seriyor. Burada belki de camianın kongreden daha çok kilitlendiği konu ise mevcut Başkan Muharrem Usta’nın dün akşam yaptığı açıklama. Hatırlanacağı üzere Başkan Usta, kendi döneminde yapılan borçları ödemeyi taahhüt ediyor. Ancak bir şartla. O şart ise 2010-11 dönemi baz alınarak kendinden önceki başkanların, yine kendi dönemlerinde yaptıkları borçları ödemesi...
Eğer başkanlar bu hamleye karşılık verir ve herkes kendi dönemindeki borçları öderse yukarıda bahsedilen tablo söz konusu olmayacak ve Trabzonspor ekonomik olarak rahat bir nefes alacak...