61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’a dikkat çekici bir destek Trabzon, Ortahisar Belediyesinden geliyor. Trabzonspor’a sürekli gelir getirici bir işletme yapılması için Çukurçayır’da mülkiyeti Ortahisar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak’a ait üzerinde eski belde belediye binasının da bulunduğu arsa Trabzon’a verilecek. 

BAŞA BAŞ TRAMPA EDİLDİ

Son aşamaya gelen çalışma, bugün Ortahisar Belediyesine gündem dışı olarak geldi. İlk olarak meclis gündemine alınan maddeye göre Trabzonspor’a verilecek bu arsa karşılığında mülkiyeti Trabzonspor’a ait İnönü Mahallesinde niteliği yol olan taşınmaz başa baş trampa edilecek. 

Madde Ortahisar Belediye Meclisinde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Madde Komisyonda görüşüldükten sonra yeniden belediye meclisinin gündemine gelecek. 

TRABZONSPOR’A NASIL DESTEK OLABİLİRİZ

Konuya açıklık getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Trabzonspor’umuza destek amaçlı olarak yaptığımız bir çalışmaydı.

Daha önce ki meclis üyemiz ve Trabzonspor yönetim kurulu üyemiz Cahit bey ile başlattığımız ve kulüpten yönetici arkadaşlarla beraber “Trabzonspor’umuza nasıl destek olabiliriz” şeklinde yürütülen bir çalışma.

Çukurçayır’da eski Belediyesi Binamızın da içinde bulunduğu mülkiyeti bize, Büyükşehir’e ve biraz da Milli Emlak'ın olduğu alan var.  Bunu daha farklı bir gayri menkulle takas edip o alanı Trabzonspor’umuza tahsis etmek istiyoruz” dedi. 

TRABZONSPOR’A SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİR… 

Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz Ortahisar Belediyesi olarak ve hemen mücavirinde Büyükşehri ve Milli Emlak’a ait o alanı bütünleştirerek Trabzonspor’umuza sürdürülebilir bir gelir temini oluşturacak işletme yapılması konusunda düşünce birliği içinde olduk” diye konuştu.