Trabzonspor'da çok uzun zamandır UEFA lisansı almaya engel olan 80 milyon TL'lik ödemeyi yapmak için kaynak arayışı devam ediyordu. Yönetim yaptığı görüşmelerden ve sponsorluk temaslarından sonuçlar almaya başladı. Yöneticiler cuma gününe kadar ödenmesi gereken rakamın yarısından fazlasını içeren 55 milyon TL'lik dev bir kaynak ile borçların önemli bir bölümünü ödeyecek. İlk etapta Majid Hosseini'nin kulübü İstiklal'e, Nwakaeme'nin kulübü Beer Sheva'ya, Sosa ve Kucka için Milan'a, Novak için Midtjylland kulübüne ödemeler yapılacak. Bu ödemelerin toplamda 20 milyon TL'ye yaklaştığı ifade edildi. Ayrıca futbolculara da geçmiş dönem alacaklarının önemli bir bölümü ödenecek ve UEFA'nın bu konudaki baskısı ortadan kaldırılacak. Bu sorunların çözülmesinin ardından rahat bir nefes alacak olan yönetimin, geri kalan ödemeleri de kısa zamanda yaparak ekonomik anlamda temiz bir sayfa açması bekleniyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu uzun zamandır yaptıkları görüşmeler sonucunda önemli mesafeler kat ettiklerini ve şu an için ileriye daha sağlıklı bakabildiklerini söyledi..

DAVA KAZANILDI
"Bize her yer Trabzon" sloganının marka ve isim hakkı, resmen Trabzonspor'un oldu. Türk Patent Kurumu, 2011'de iş adamı Ömer Bayraktar adına gerçekleştirdiği marka tescil işlemini, mahkeme kararı ile iptal etti.

İSTİŞARE KURULU'NDAN DESTEK
Geçtiğimiz günlerde 2 yılı aşkın borcunu ödemeyen üyelere ihraç işlemi yapılmasının ardından gelen büyük tepkiler üzerine yönetim, söz konusu isimlere 60 günlük ek süre tanımıştı. Dün bu karar için bir araya gelen Trabzonspor İstişare Kurulu, "Yönetim Kurulu'nun aldığı 60 günlük süre verilmesi kararının kulübümüz ile üyelerimizin menfaatine uygun olduğunu; bu kararın kurullarca da desteklendiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" açıklamasını yaptı. Birçok üyenin aidatını ödemesi ve üye kalması bekleniyor..