Trabzonspor'un transfer çalışmalarında sürpriz şekilde gündemine aldığı Moussa Dembele için birçok rakip ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Fulham'da gösterdiği başarılı performans (16 gol/7 asist) ile dikkatleri üzerine çeken Dembele'ye bordo-mavili takımın yanı sıra Süper Lig'den Galatasaray ve Fenerbahçe ile İtalyan devi Juventus da talip oldu. Güçlü rakipler arasında ekonomik olarak geri planda kalan Karadeniz ekibi yine de 19 yaşındaki oyuncunun transferini gerçekleştirmek için tüm şartları zorlayacak.

Maxi Gomez gelmiyor
Bordo-mavili yöneticiler, Dembele'nin transferi için, "İşimizin zor olduğunu biliyoruz ancak bu oyuncuyu istiyoruz" yorumunu yaptılar. Öte yandan Trabzonspor'un Twente'de forma giyen Hakim Ziyech'i de gündemine aldığı öğrenildi. Ancak Fas asıllı 23 yaşındaki orta sahanın da yüksek maliyeti nedeniyle transferinin güç olduğu ifade edildi.Yönetim hem Dembele hem de Ziyech için tüm imkanları zorlayacak. Scout ekibinin transfer edilmesi yönünde rapor verdiği Uruguaylı 19 yaşındaki santrfor Maxi Gomez ise Trabzon'a gelmeyi kabul etmedi.

Sol ayağı raket gibi
Twente ile 2018'e kadar sözleşmesi olan, sol ayağını etkili kullanan Hakim, forvet arkasında ve sağ kanatta oynayabiliyor. Bu sezon 17 gol, 12 asist üretti. Dembele ise Fransa U20 Takımı'nda da oynuyor.

Yunus Emre SEL
.