61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un 2016 / 17 sezonunda yetiştirme bedeli 170 bin Euro ödeyerek Zenit’ten kadrosuna kattığı Ramil Sheydaev, Rus basınına konuştu. 
Bordo-Mavililerden ayrıldıktan sonra KS Samara takımıyla anlaşan ardından da bu sezon başında Dinamo Moskova’nın yolunu tutan oyuncu 9 Ocak itibariyle sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. 
Boşta olan oyuncu geleceği ve futbol hayatı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 


Sport Ekspres’e konuşan Azerbaycan Milli Takımını seçmesi, Zenit’ten ayrılması ve Trabzonspor’u neden seçtiğini açıkladı. 
Zenit’in kendisine yeni sözleşme teklif ettiğini ancak paradan dolayı değil orada oynayamayacağını düşündüğünden ayrıldığını ifade eden Ramil, “Zenit’te kalmadım çünkü orada oynamayacağım fark ettim. Ya tekrar köşede oturacağım ya da beni kiraya vereceklerdi. Bende kendi yoluma gitmeye karar verdim” dedi. 
Kendisine “Bugün hala doğru olanı düşünüyor musun?” şeklinde gelen soruya, “Yüzde yüz” diyerek yanıtlayan Ramil, o yıl Spartak’a transfer iddialarına ise “Konuşma vardı ama ayrıntılar gelmedi” ifadeleriyle yanıtladı. 
Trabzonspor’u neden seçtiğini ise Ramil, “Hem Rusya’da hem de Avrupa’dan teklifler vardı.

Çok düşündükten sonra Trabzon’u seçtim. Altı ay sonra koçun bana güvenmediği anlaşıldı. Zilina’ya gittim. Orada 13 maçta 5 ya da 6 gol attım. Trabzon’da kendimi kanıtlama şansı olacağını düşündüm ama yine de bir kiralama teklif ettiler. Sonrasında Karabağ’a gittim” dedi. 
Trabzonspor’a gidişinin bir hatı olup olmadığı sorusuna ise Ramil, “Hayır. Hiç bir şeyden pişman değilim. Her şey olması gerektiği gibi gidiyor. Bu arada Türkiye oynamak bir zevk. Harika bir ortam var. Her maçta statlar kalabalık, taraftarlar ateşli, bağırıyor, tezahürat yapıyorlar. Savunmada on kişi oynayan takım yok. Aksine herkes saldırgan ve kombinasyonel oyun kurmaya çalışıyorlar” diyerek yanıtladı.