Trabzonspor bugüne kadar günübirlik alınan kararlarla yönetiliyordu. Bu sistemsizlik artık yeni sezonla birlikte sona ermeli. Taraftar sahada iyi bir futbol takımı görmek ve şampiyonluklar yaşamak istiyor. Mevcut yönetim de borcun azaltılması ve kulübün sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gibi projelerle delegenin oynu almıştı.

Önce Hoca Belirlenmeli
 
Trabzonspor dergisinde yer alan Ömer Küçük’ün Juventus ile ilgili araştırması tam da Trabzonspor ile örtüşüyor. Juventus modeli Trabzonspor’a uygulanamaz mı? 2010-11 sezonuna kadar milyon euroları harcayan Juventus, bir türlü istikrarı yakalayamayınca topa basmış ve yeni bir planlamaya gitmişti. Yönetim önce, kendisiyle koordineli çalışabilecek, istenilene cevap verebilecek kendisi de ne istediğini bilen Antonio Conte’yi takımın başına getirmişti.

Transfer Ve Maaş Konusu

Juventus’un scoutları ve Conte’nin tespitleri ile bir kısmı bonservissiz, diğer kısmı da cüz’i sayılabilecek bonservis ücretleri ile her mevki için işini iyi yapabilecek oyuncular transfer edildi. Yepyeni bir takım kuruldu. O dönem 38 maçta hiç yenilmeyen Juventus namağlup şampiyon oldu. Sonraki süreçte de Juventus’un bu uygulaması devam etti. Oyuncular arasında işe ve kariyere göre ücret prensibini yerleştiren Juve’nin bu sistemi tıkır tıkır işledi.

Deneme Yanılma Tutmadı

Trabzonspor kendisine bir rol model arıyorsa, Barça alt yapısı, Porto scoutingi gibi yapılanmaların yanına Juventus organizasyonunu da eklemeli. Bugüne kadar deneme yanılma yöntemiyle öğrenemedik, bir de taklit etmeyle deneyelim. Trabzonspor’un bu sistemle kaybetme ihtimali yok. Yalnız, bu sistem için teknik kadro yeterli mi, scout ekibi ihtiyacı karşılayacak durumda mı, kadro planlaması yapıldı mı?