61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Trabzonspor’da Okay Yokuşlu’nun ayrılığının ardından Kayseri ve Trabzonspor arasında transferden doğan alacak çıkmazı yaşanmıştı.

6 MİLYON EURO'YA GİTTİ

Bindiği üzere Okay Yokuşlu Trabzonspor’dan 6 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi kullanılarak ayrılmış ve Celta Vigo’nun yolunu tutmuştu. 

KAYSERİ PARAYI İSTEDİ

Kayserispor kulübü ise Trabzonspor’dan Okay’ın sözleşmesinde bulunan “3 milyon Euro’dan yüksek bir rakama transfer olursa paranın yarısı Kayserispor’a ödenir” maddesine dayanarak Trabzonspor’dan 1,5 milyon Euro + yetiştirme bedelini talep etmişti.

TRABZONSPOR KABUL ETMEDİ

Kayserispor’un bu talebine Okay’ın transfer olmadığını serbest kalma hakkını kullanıp gittiği gerekçesini sunan Bordo Mavililer ödeme yapmayacaklarını iletmişti.

KAYSERİ MAHKEMEYE VERDİ

Haklarının verilmediği gerekçesi ile  Kayserispor kulübü başvuruları yapıp konuyu mahkemeye taşımıştı.

UÇK KARARI VERDİ

Aradan geçen 5 aylık zaman zarfında Kaysersipor’un haklı gören TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Trabzonspor’un parayı ödemesi gerektiğini taraflara iletti.

TAHKİM REDDETTİ

Daha sonra konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyan Bordo Mavililere bir kötü haber de oradan geldi. Kurul UÇK’nın kararının usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığını ifade ederek Trabzonspor’un başvurusunun reddedip kararı onadı.

Böylelikle Trabzonspor Kulübü Okay Yokuşlu transferinden dolayı Kayserispor’a 1,5 milyon Euro + Yetiştirme bedeli ödeyecek.