topere Durica, sol beke Ibanez’i alan Trabzonspor, orta sahanın merkezini Onazi ve Bero ile güçlendirmişti. Sol tarafa Castillo’yu getirip, hücum hattını da Ramil ve Suk ile hareketlendiren Bordo-Mavililer’de artık tek gündem sağ bek. Teknik direktör Ersun Yanal, elde sadece Zeki Yavru’nun olduğunu belirtip yönetimden takviye istemişti. Bordo-Mavili idareciler dört koldan çalışmalarını sürdürüyor.
Cavanda’yı Galatasaray’a satan Fırtına, onun boşluğunu yine genç bir isimle doldurmayı planlıyor. Hedefteki oyuncu; Timofey Margasov. Geçtiğimiz sezon Rostov forması giyen Rus futbolcunun bonservisi elinde. 1.81 boyundaki ve 24 yaşındaki Margasov, Rostos formasıyla çıktığı 25 lig maçında 2 bin 98 dakika sahada kaldı.

Savunması güçlü

Özellikle savunma yönü güçlü olan Margasov gerektiğinde stoper olarak da görev yapabiliyor. Bonservis maliyeti olmadığı için yönetimin sıcak baktığı Margasov ile önümüzdeki günlerde temas kurulacak. Teknik direktör Ersun Yanal’ın da oyuncuyla ilgili olumsuz bir rapor vermediği ifade edildi.

Son hedef Lukoki

Trabzonspor, sağ bek transferini gerçekleştirmesi halinde sağ kanada da alternatif bir oyuncu düşünüyor. Ancak bu konuda aceleci davranılmıyor. Bordo-Mavililer’in radarında Jody Lukoki var. 23 yaşındaki Kongolu futbolcu, Ludogorets forması giyiyor. Piyasa değeri yaklaşık 1.5 milyon Euro olan genç oyuncunun, kulübüyle 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Bordo-Mavililer, uygun şartların oluşması halinde Lukoki’yi alacak. Bulgaristan ekibiyle bu sezon UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 3 maça çıkan Lukoki, 3 kez ağları havalandırmayı başardı.

Apro’dan rapor istendi

Sağ bek bölgesine transfer yapacak olan Trabzonspor’un listesinde Akpa Akpro da var. Toulouse forması giyen başarılı futbolcu ile görüşmeler devam ederken, ‘pubis’ sakatlığının olması yönetime geri adım attırdı. Bordo-Mavililer, Fransa kulübünden Akpro’nun detaylı sağlık raporlarını istedi. Trabzonspor, Akpro konusunda işi ağırdan alırken, raporları detaylı şekilde inceledikten sonra kararını verecek.