Türkiye Yüzme Federasyonu'nca Adana'da düzenlenen Anadolu Kupası Yüzme Yarışları sona erdi. Trabzonspor Yüzme Kulübü 13 yaş be büyükler kategorisinde erkekler birinci olurken kızlar ise ikinci oldu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Atatürk Yüzme Havuzu'ndaki organizasyonda yaptığı açıklamada, kentte cuma günü başlayan ve 37 kulüpten 430 sporcunun katıldığı yarışların sorunsuz tamamladığını söyledi.

Adana'nın geçmiş yıllarda yüzme sporunda başarılı bir kent olduğunu hatırlatan Bozdoğan, "Adana'ya böyle şampiyonalar yakışıyor. Gelecek yıl Balkan Şampiyonası Türkiye'de düzenlenirse onu da bu kentte yapmayı planlıyoruz" dedi.

Geçmişteki başarıların yakalanması için yetkililerin sporcularla daha yakından ilgilenmesi gerektiğini anlatan Bozdoğan, Adana'daki ilgililerin bu konuda sporcularına ilgi gösterdiğini, 3-4 yıl sonra kentin eski günlerine kavuşacağına inandığını ifade etti.

Yarışlardaki tüm müsabakaların sonuçlarına göre elde edilen puan sıralamasında bayanlar 13 yaş ve büyüklerde Balıkesir Yıldız Kulaçlar Spor Kulübü topladığı 11 bin 912 puanla birincilik, Trabzonspor Yüzme Kulübü 10 bin 926 puanla ikincilik, İstanbul Denizkızı Yüzme Takımı da 10 bin 559 puanla üçüncülük kupası aldı.

Erkekler 13 yaş ve büyükler kategorisinde Trabzonspor Yüzme Kulübü 13 bin 397 puanla birincilik, Konya Belediyespor 12 bin 556 puanla ikincilik, Eskişehir Anadolu Üniversitesi 11 bin 706 puanla üçüncülük kupasını elde etti.