61SAAT YORUM

  Bilindiği üzere Trabzonspor 11 yıldır gündemde olan Akyazı Stadyumu'na eski stadı Hüseyin Avni Aker’i feda ederek geçmişti.

Trabzonspor için yapılan komplekste kiracı olarak yaşamını sürdüren Bordo Mavililer'in komplekste adeta yeri kalmadı.

Gençlik Spor Bakanlığı ile iyi ilişkiler kuran Trabzonspor Kulübü Mehmet Ali Yılmaz tesislerin hemen karşısında bulunan Gençlik Spor’a ait binayı isteyip almıştı.  

Bunun üzerine boşa çıkan Gençlik Spor binası da Akyazı’ya taşınmıştı. Trabzonspor için yapılan kamp eğitim merkezini de Trabzonspor’a kiralık olarak vermek isteyen Bakanlık Trabzonspor’un “istemiyoruz” ifadesinin ardından harekete geçti.

Bilindiği üzere Bordo Mavililer kendi tesislerini revize edip yenilemişti. Bu gelişmeler üzerine  Gençlik İl Spor Müdürlüğü binayı değerlendirmek durumunda kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Federasyonu birleşerek Trabzonspor için yapılan kamp eğitim merkezini Sporcu Sağlık Merkezi yapmaya karar verdi.  

Bu gelişme ile Trabzonspor’un Akyazı’da sadece stadyumu kalıyor onda da kiracı olarak.

Yani stadyumun sahibi Trabzonspor değil...  

Trabzon’un milletvekillerinin ve bakanlarının, Trabzonspor için hemen devreye girerek en kötü stadyumun kullanım hakkını bedelsiz olarak Trabzonspor’a verdirmeleri gerekir.  

Taşıma suyla değirmen dönmez.

Trabzonspor’un ekonomik durumu bu kadar kötü ile birde her ay tesislere kira ödemesi imkansız.  

Eğer gerçekten bu stadyum ve kompleks Trabzonspor’a yapılmış ise gerçek manada bu tesisler kulübe tahsis edilmelidir.