"BEKLENECEK"
Daha önce yapılan planlamaya göre Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasındaki Antalyaspor maçı Akyazı Stadı'nda oynamayı hedefleyen Trabzonspor, çalışmalar devam ettiği için geçiş işleminin biraz daha uzayabileceği ihtimalini göz önüne aldı. Stadı eksiksiz devralmak isteyan bordo mavili yönetimin çalışmaların tamamlanmasını bekleyeceği kaydedildi.

"SAHA ZEMİNİ ZAMAN ALACAK"

Gökhan Saral, statta çalışmaların devam ettiğini söyledi. Akyazı'ya geçiş işleminin biraz daha uzayabileceğini belirten Gökhan Saral, Akyazı Stadı'nda çalışmalar henüz tamamlanmadı. Saha zemini, genel kontroller, test aşaması ve devir işlemleri biraz daha zaman alacak gibi görünüyor" diye konuştu.

"ANTALYASPOR MAÇINA ZOR"

Statta resmi açılışının planlandığı gibi 18 Aralık'ta yapılacağını, ancak Antalyaspor maçının Akyazı'da oynanmasının uygun olmadığını ifade eden Gökhan Saral, şunları söyledi:
"TOKİ'nin çalışmaları devam ediyor. Ardından devir işlemlerinin yapılması için de bir süreç gerekli. Bu kadar bekledik, son dakikaya sıkıştırıp taraftara kötü bir görüntü izletmek, stadı eksiklerle açmak istemiyoruz. Akyazı'ya geçiş için Antalyaspor maçının uygun olmadığı görülüyor. Bu maçta Avni Aker'i tıklım tıklım doldurup, alın teri ve başarılarla dolu stadımıza veda için taraftarımıza büyük görev düşmektedir."

"MADDİ VE SPORTİF KAYBI VAR"

Akyazı Stadı'nın açılışının gecikmesinin kulübe ekonomik ve sportif anlamda da kayıplar getirdiğini dile getiren Gökhan Saral, "Bu gecikmeden dolayı, hem maddiŞ, hem de sportif anlamda Trabzonspor'un çok büyük bir kaybı var. Önümüzdeki maçlara bakıp, Akyazı Stadı'nın açılışıyla yeni evimizde taraftarımızla buluşacağımız günü bekleyeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal ve futbolcular, taraftarlarına seslendi, 'takıma destek olun' çağrısında bulundu. Bordo mavili kulübe ait sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoda futbolcular, Trabzonspor'u, 'Alın teridir, helalinden kazanmaktır' gibi sözlerle anlattı. Aynı videoda taraftara destek çağrısı yapan Ersun Yanal, "Yepyeni bir statta büyük bir coşkuyla 50'inci yıla merhaba diyoruz. Kombine ve formalarınızı alın, kulübünüze sahip çıkın" ifadesine yer verdi.

FORVETLERE TERAPİ

Spor Toto Süper Lig'de ilk 10 haftada sadece 7 gol atan Trabzonspor'da bu gollerin sadece biri forvet oyuncularının ayağından geldi. Bordo mavililerde ligde 9 maçta 486 dakika forma giyen Hyun-Jun Suk ile 5 maçta 352 dakika süre alan Muhammet Demir henüz gol atma başarısı gösteremdi. 5 maçta forma giyen ve 313 dakika sahada kalan N'doye ise bordo mavili takımın tek golünü kaydetti.
Genç oyuncu Ramil Sheidaev ise ilk 10 haftada forma şansı bulamadı. Ersun Yanal'ın forvet oyuncuları ile yakından ilgilendiği ve öğrencilerinin motivasyonunu artırmaya çalıştığı belirtildi.