Spor Toto Süper Ligi'nin 6. haftasının açılış maçında Trabzonspor, 3-0 öne geçtiği maçta sahasında Alanyaspor'a 4-3 mağlup oldu.

Trabzonspor - Aytemiz Alanyaspor maçı! Spor Toto Süper Ligi'nin 6. haftasında Trabzonspor, Şenol Güneş Stadyumu'nda ağırladığı Aytemiz Alanyaspor karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-3'lük mağlubiyetle ayrıldı.

Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor, 10. dakikada Juraj Kucka'nın golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından sahneye Burak Yılmaz çıktı. Burak, 21 ve 32. dakikalarda attığı gollerle ilk yarım saatte skoru 3-0'a getirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Vagner Love'un golü ile fark 2'ye indi ve ilk yarı 3-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarı ise Trabzon'da bambaşka bir maç vardı. Alanyaspor, 55. dakikada Junior Fernandes ile önce farkı bire indirdi. 68. dakikada kazanılan penaltı atışında Vagner Love skoru eşitleyen golü attı. Alanyaspor'un Brezilyalı golcüsü, 82. dakikada yine penaltıdan golünü atarak hat-trick yaparken Alanyaspor, uzun süre görülmeyen bir geri dönüşe imza attı.

YANAL'A ŞOK PROTESTO

Alanyaspor'un 4. golünün ardından Trabzonspor taraftarları, bordo mavili ekibin teknik direktörü Ersun Yanal'ı istifaya davet etti ve uzun süre protestolarda bulundular.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 6 hafta sonunda 8 puanda kalırken Alanyaspor, puanını 7'ye çıkarttı. Trabzonspor, haftaya Beşiktaş deplasmanına konuk olacakken Alanyaspor, evinde Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Süper Lig'in 6. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre tek değişiklikle sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal, savunmada Mustafa Akbaş'ın yerine tedavisi tamamlanarak hazır duruma gelen Jan Durica'yı görevlendirdi.

Karadeniz ekibinde sakatlığı süren Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra Kamil Ahmet Çörekçi, Theo Bongonda, Abdurrahim Dursun, Hasan Batuhan Artarslan ve Arda Akbulut maç kadrosunda yer almadı.

- Lucescu'dan ziyaret

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret ettikten sonra Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanan karşılaşmayı izledi.

A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Tayfur Havutçu, TFF Bölge Müdürü Serdar Bali ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ile bordo-mavili kulübü ziyaret ederek, başkan Muharrem Usta, yönetim kurulu üyeleri Adem Beder, Özer Bayraktar ve teknik direktör Ersun Yanal ile görüşen Lucescu, beraberindekilerle Şenol Güneş Kompleksi'ne gelerek karşılaşmayı tribünden takip etti.

- 3 stoper yedek kulübesinde

Trabzonspor'da Aytemiz Alanyaspor kadrosunda 3 stoper kulübede yer aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, stoperler Tomas Hubocan, Mustafa Akbaş ve Uğur Demirok'u yedek kulübesinde oturturken, orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu'ya bu mevkide görev verdi.

- Taraftar ilgisi

Trabzonsporlu taraftarlar,  Aytemiz Alanyaspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünlerin büyük kısmını dolduran taraftarlar, maç öncesi de Trabzonsporlu futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmayı az sayıda Aytemiz Alanyaspor taraftarları da kendilerine ayrılan tribünden izledi.

86' Trabzonspor'da Mas sarı kart gördü. 

82' Alanyaspor durumu 4,3'e getirdi... 

81' Alanyaspor Pereira'nın kaybettiği topta Wagner Lova'ye ceza sahasında yaptığı hareket sonrasında penaltı kazandı... 

80' Trabzonspor'da Kucka, sarı kart gördü... 

79' Trabzonspor'da Okay sakatlandı. Oyun durdu. Sekerek saha kenarına geldi... 

78' Trabzonspor'da Abdulkadir çıktı, Rodallega oyuna girdi. 

77' TRabzonspor'da Okay, savunmanın arkasında Burak'ı gördü. Burak kontrol etse kaleci ile karşı karşıya kalacaktı ancak iyi bir kontrol gelmedi. 

75' Trabzonspor bu dakikalarda etkili geldi. Önce Burak ile yakaladı ancak savunma araya girdi ve top dışarı çıktı. Kullanılan Korner'de Burak yükseldi vurdu ancak top yine dışarı çıktı. 

70'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu topu savunma oyuncuları uzaklaştırıyor.

68' Alanyaspor penaltı kazandı.. Wagner Love'nun vuruşuyla durum 3-3'e geldi... 

64' Sosa'nın kullandığı kornerde, Okay yükseldi vurdu ancak top dışarı çıktı. Okay burada ufak bir sakatlık yaşadı... 

63' Alanyaspor'da Efecan'ın vuruşu az farkla dışarı çıktı.. Ancak pozisyon öncesinde faul var, hakem vermedi... 

62, Alanyaspor'da Mbilla'nın vuruşu büyük farkla dışarı çıktı. 

61' Trabzonspor gole çok yaklaştı. Abdulkadir topu rakibinden kurtardı. Burak'ı gördü. Burak, Volkan ile paslaştı, ancak top yandan dışarı çıktı. 

60' Trabzonspor'da Okay, rakibine yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü. 

57' Trabzonspor'da Volkan Şen oyuna giriyor, Yusuf Yazıcı oyundan çıkıyor... 

55' Maç 3-2 oldu.. Fernandez attı. 

50'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top ön direkte Emmanuel Mas'a çarpıp dışarı çıkıyor.

49' Trabzonspor'da Sosa ceza sahasının dışından mükemmel vurdu. Üst direkten kale çizgisine çarpan top, Abdulkadir'in önünde kaldı. Ancak Abdulkadir kötü bir vuruşla topu dışarı attı. 

45' İkinci yarı başladı... 

Trabzonspor'da Uğurcan, Esteban'ın yerine oyuna girdi... Bordo-Mavililerin kalesinde ikinci yarı Uğurcan, forma giyecek... 

İlk yarı biterken Trabzonspor'da Burak ile Alanyaspor'da Taha yaşadıkları tartışmanın ardından sarı kart gördü. 

İLK YARI SONA ERDİ... 

45' Wagner Love'nin attığı golle durum 3-1 geldi... 

43'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Akbaba ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu penaltı noktasına yakın bölgede savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

39'Aytemiz Alanyaspor iki oyuncu değişikliğini birden yapıyor. Birol Parlak çıkıyor ve yerini Serge Mbilla Etame'ye bırakıyor. Lamine Gassama çıkıyor ve yerini Efecan Karaca'ya bırakıyor.

38' Alanyaspor'da Emre'nin serbest vuruşunda Esteban, köşeden topu çok güzel çıkardı... Kullanılan köşe vuruşunda Wagner Love, neredeyse boş kaleye topu gönderemeyerek üstten dışarı attı. 

34' Trabzonspor atağında Olcay, ceza sahasında Burak'ı topla buluşturdu. Burak'ın vuruşu büyük farkla dışarı çıktı. 

31' Topun başına Burak geçti. Vurdu ve top ile kaleciyi ayrı köşeye gönderdi. Trabzonspor 3-0 önde. 

30' Trabzonspor penaltı kazandı... Welinton Silva, ceza sahası içinde yaptığı müdahale ile Burak Yılmaz'ı yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

25'Sol kanattan gelişen atakta Olcay Şahan'ın kısa pasıyla topla buluşan Emmanuel Mas sol kanattan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Remy Riou'nun kontrolünde kalıyor.

22' Hakem su molası verdi. Maç yeniden başladı... 

21' Trabzonspor'da Sosa topu kaptı. Olcay'a oynadı. Ancak bu sırada Alanya orta sahası araya girdi top yeniden Sosa'ya geldi. Sosa, bu kez Burak ile oynadı. Burak, Alanya savunmasını çalımla geçip kaleci ile karşı karşıya kaldı. Burak, güzel bir vuruşla kalecinin solundan topu ağlara gönderdi.... 

21' GOOOOLL BURAK

20' Sosa'nın savunma arkasına attığı pasta, topla buluştu ve kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak pozisyon ofsayt... 

17' Alanyaspor, çıkarken topu kaptırdı. Topu kapan Yusuf, uzaktan sert vurdu az farkla dışarı çıktı. 

16' Trabzonspor yeniden oyunun hakimiyetini eline aldı. Bu dakikalarda pas yaparak Alanya ceza sahasına girmeye çalışıyor. 

15' Golden sonra Alanyaspor daha fazla atak yapmaya başladı. 

14' Alanyaspor tehlikeli geldi. Taha'nın vuruşu yan tarftan dışarı çıktı. 

11' Trabzonspor taraftarlarının golden sonra destekleri daha da arttı. 

10' Trabzonspor'da Kucka, orta sahadan topla çıktı. Çalımları attı. Ardından Olcay'ı gördü. Olcay ara pasında Burak'ı topla buluşturdu. Burak, ceza sahasının içinde topu Kucka ile buluşturdu. Kucka, güzel bir vuruşla topu ağralara gönderdi. Trabzonspor 1-0 öne geçti. 

10' GOOOOLL KUCKA

8' Trabzonspor atağında Kucka, sağda Olcay'ı gördü. Olcay içeri yerden ortaladı ama savunma araya girdi. 

5' Trabzonpor atağında Sosa, uzun pasta Mas'ı düşündü. Ancak top savunmanın araya girmesi ile dışarı çıktı. 

4' Trabzonspor'da Abdulkadir, orta sahada yine çalımla geçti faulle durduruldu. 

3' Trabzonspor'da Abdulkadir üst üste çalımlarla ceza sahasına girdi. Ancak ceza sahası girişinde düşürüldü. Ancak hakem devam dedi. Sonrasında ise Trabzonsporlu futbolcular faul yaptı... 

2' Trabzonspor atağında, Yusuf ofsaytta kaldı. 

1' Maç Başladı... 

M.Ö. Her iki takımda seramoni için sahaya çıktı. Medical Park Stadında İstiklal Marşımız

M.Ö.Spor Toto Süper Lig 2017-2018 sezonunun 6. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Aytemiz Alanyaspor'u ağırlıyor.

M.Ö.Medical Park Stadyumu'nda saat 20:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Alper Ulusoy yönetecek.

M.Ö.Trabzonspor ligde topladığı 8 puanla 9. sırada yer alırken, konuk ekip Aytemiz Alanyaspor ise topladığı 4 puanla ligin 14. sırasında yer almakta.

M.Ö.Trabzonspor'da sakatlığı bulunan; Onur Kıvrak bu maçta forma şansı bulamıyor.

Bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı maçları kazanan Trabzonspor, Alanyaspor'u konuk ediyor. Trabzonspor'da Burak Yılmaz, Abdülkadir Ömür, Jose Sosa ve Yusuf Yazıcı formda isimler. Alanyaspor'da ise Emre Akbaba ve Vagner Love takımın en büyük silahları konumunda. 

İşte 11:

Trabzonspor: Esteban, Pereira, Okay, Durica, Mas, Kucka, Olcay, Sosa, Yusuf, Abdulkadir, Burak

Maçın hakemi Alper Ulusoy

Trabzonspor'un, Alanyaspor ile oynayacağı mücadelede deneyimli hakem Alper Ulusoy düdük çalacak. Bordo-Mavililer, 35 yaşındaki hakemin yönettiği 5 karşılaşmada sahadan 2 kez galip ayrılırken, 2 mağlubiyet, 1 de beraberlik aldı. Alanyaspor ise Ulusoy yönetiminde galip gelemezken, 1 mağlubiyet, 2 de beraberlik yaşadı.