Trabzonspor'da alınan galibiyetlerin ardından moraller yüksek. Önce deplasmanda Fatih Karagümrük'ü, ardından evinde konuk ettiği Göztepe'yi mağlup ederek tırmanışını sürdüren bordo-mavililer ligin ilk yarısını en iyi şekilde tamamlamak istiyor.

9 MAÇTA 20 PUAN

İlk 8 maçta 6 puan alan ve 17. sırada olan bordo-mavililer, deneyimli teknik adam ile çıktığı 9 karşılaşmada 20 puan topladı.

Son 9 maçta bir kez yenilen ve 7. sıraya yükselen camiada Abdullah Avcı güvenoyu alırken, yeniden zirve hesapları yapılmaya başladı.

TRANSFER ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Trabzonspor bir yandan da transfer çalışmalarına hız verdi. Bordo-mavililer devre arasında yapacağı transferlerle kadro kalitesini artırmak istiyor.

Gençlerbirliği'nden Berat Özdemir'i kadrosuna katan bordo mavililerde bombalar peş peşe patlayacak.

AFOBE'NİN DURUMU KRİTİK

Sezonun ikinci devresi adına transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, performansından memnun olmadığı isimlerle de yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Bu doğrultuda sezon başında Stoke City'den kiralanan Afobe'nin de sözleşmesinin feshedileceği iddia ediliyordu. Stoke City cephesinden bu iddiaya sert bir cevap geldi.

Söz konusu iddialara ilişkin soruyu cevaplayan Stoke City Menajeri Michael O'Neill, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada O'Neill, "Bu kesinlikle bir söylenti. Kiralanan oyuncular sezon geneli için kiralanmıştır ve bu değişmeyecek. O dönemde böyle bir anlaşma istediler. O kararı, onlar verdi ve biz de bu karara karşılık verdik.

Belki bu kiralama iyi gitmedi diye geri göndermeye karar veremezsiniz. Böyle işlemiyor. Şu anda çeşitli kulüplerde bulunan kiralık oyuncuların ocak ayında Stoke'a dönmesini düşünmüyoruz" dedi.

YENİ SÖRLOTH GELİYOR

Forvet arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da gündeme Sassuolo'da bulunan Jens Odgaard geldi.

Bordo-mavililerin Luganoda kiralık olarak forma giyen yıldız futbolcu için devreye girdiği iddia edildi.

İtalyan basınında çıkan haberlerde golcü futbolcunun İtalya'ya dönüp oradan Türkiye'nin yolunu tutacağı yazıldı.

Trabzonspor'un oyuncu ya da 600 bin Euro ödeyeceği yazıldı.

21 yaşındaki futbolcu güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.