61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp’ten dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Asbaşkan Alp Trabzonspor’un efsane yönetim kurulunu paylaştı. 

Kadroya bakıldığında Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Besim Kahraman, Turan Alp (Asbaşkanın babası) Faruk Özak, Mazhar Afacan, Erdal Atalay, Ali Özbak, Suavi Kaptan, Zekeriya Polatoğlu, Derviş Bayraktar, Hikmet Onur, Suat Alemdar ve Reşat Cevahir gibi isimler yer alıyor. 

Trabzonspor’un  83-84’de şampiyonluk yaşadığı bu kurul için “şampiyonlar ligi gibi kadro” yorumları yapılıyor. 

Trabzonspor tarihinin en önemli noktalarından birisi olan 83-84 şampiyonluğunun hikayesi de oldukça önemli. 

Tek aday da İstanbul’da yaşayan genç işadamı Mehmet Ali Yılmaz, Mustafa Günaydın’ın başkanlığı bırakmasından sonra Turan Alp, Besim Kahraman, Faruk Özak, Erdal Atalay, Ali Özbak, Suavi Kaptan, Eyüp Aşık gibi arkadaşlarıyla bir yönetim oluştururlar. Dönemin genç iş adamı Mehmet Alİ Yılmaz ve ekibi kulübün borçu çok olmasına rağmen söz konusu Trabzonspor olunca ellerini taşın altına koyar ve tüm borcu öderler. Ayrıca yönetim devletten bir arazi tahsis ettirip Trabzonspor Kulübü’ne ait bir tesis yapmak için girişimde de bulunurlar. Sporcuları otel damlarında, tarla gibi olan balçık sahalarda antrenman yapmaktan kurtarıp modern bir ortamda rahatça spor yapmalarını sağlamaktır hedefleri. Bugünün koşulları düşünüldüğünde hayli mütevazı kalan, ancak dönemi göz önüne alındığında Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisini inşa ederler hep birlikte. Görenlerin gıpta ile baktığı ama bir yandan da “on senede bitirilemez” denilen tesisi, iki sene dolmadan bitirirler. 

Ve o efsane yönetim 1982-83 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı, 1983-84 sezonunda Lig Şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası’nı, 1984-85 sezonunda da Başbakanlık Kupası’nı müzesine götürür.

Ayrıca Trabzonspor Şampiyon olduğu 1983-84 sezonunda rakipleri karşısında 3 galibiyet, 3 beraberlik alan bordo-mavililer, geçtiğimiz sezon da aynı başarıyı göstermişti.