Şike davasında futbolcu Mahmut Boz'un ardından duruşma Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson'un sorgusuyla devam edildi. Vederson'un ifadesi tercüman aracılığı ile alındı.

Mahkeme Başkanı Ekinci Vederson'a tercüman aracılığı ile Trabzon - Bursa maçında teşvik pirimi aldığı iddialarına ilişkin yargılandığını hatırlattı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Vederson maç öncesinde Fenerbahçe kulübündeki arkadaşlarının kendisiyle görüştüğünü belirtti. Yaptığı görüşmelerin normal görüşmeler olduğunu belirten Vederson Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel ile ise Fenerbahçe'den var olan alacaklarına ilişkin görüştüğünü iddia etti. Vederson, "İstanbul'a gelip Samet'le görüşecektim Fenerbahçe'den hem aylık hem maç başı alacağım ücretlerim vardı dedi.

İstanbul'a gelerek Samet Güzel ile bir ofiste görüştüğünü beliren Vederson "Bende tam olarak neyle ilgili görüşeceğimi bilmiyorum oraya çağırdılar demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Az önce alacaklarım için dedi şimdi ise ne için görüşmeye çağırıldığını hatırlamıyorum diyor" diyerek tepki gösterdi. Ekinci daha sonra alacağı olan Vederson'a "Ama arayan Samet öyle mi" diyerek tepkisini sürdürdü.

Vederson, "Ofisteki görüşme alacağım ile ilgili oldu. Alacaklarımı görüştüm" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Demin para değil öylesine konuştuk dedi. Sen tercümeyi mi doğru yapmıyorsun acaba. Doğru yapmıyorsan tercümeyi sıkıntı olur, gereğini yaparız sonra" diyerek tercümanı uyardı.

Söz konusu görüşmenin ardından alacağı parayı alamadığını belirten Vederson, "Samet bana para hazır gel al demedi. İstanbul'a geldiğinde beni ara görüşelim dedi. Bursa'da hayatımın nasıl geçtiği konuşuldu. Normal konuşmalardı. Alacağım paraların da önümüzdeki süreçte halledileceğini söylediler" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Bir senelik alacağını neden Fenerbahçe maçından önce istiyorsun" şeklindeki sorusu üzerine, Fenerbahçe Kulübünden kendisine borcumuz kalmamıştır şeklinde bir yazının geldiğini bunun üzerine parayı istediğini iddia eden Vederson "Alacağım aylık ve maç başı olduğundan ötürü ne kadar alacağım olduğunu bilmiyordum" dedi.

Duruşmada söz alan Trabzonspor avukatı Vederson'a neden menajer ya da avukat aracılığı ile alacağını kulüpten istemeyerek tercüman Samet Güzel'i aracı kıldığını sordu.

Bunun üzerine Vederson Fenerbahçe'de çok güzel yıllarının geçtiğini belirterek avukatı ve menajerine haber vermediğini dostlarıyla halletmek istediğini belirtti.

Bunun üzerine avukatın maçtan önceki süreye kadar Samet Güzel ile yaptığı 77 görüşülmüş ama maçtan sonra ise görüşmelerin olmayışını sorması üzerine Vederson "Tüm görüşmelerim paraya ilişkin olmadı, normal görüşmelerim de oldu. En son Ali beyin ofisinde parayla ilgili konuştuk bir daha konuşmadık" dedi.