Trabzonspor Camiasının sevilen ismi Kuleyin, Aralık ayında gerçekleştirilecek olan kongre öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuleyin açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
 
“Kısa bir süre sonra kulübümüzün kongresi gerçekleştirilecek. Trabzonspor’u yönetmeye talip olan insanlar sahaya indiler ve medyada boy göstermeye başladılar. Bu demokratik yarış sürecinde başkan ve yönetici adaylarına samimiyetlerini gösterebilmeleri için bir çağrıda bulunuyorum.  Avni Aker’in yüz kişi kapasiteli VIP Özel Tribünü nerede ise boş. Böylesi bir tablo camiamıza yakışmıyor. Kongre öncesi bu ayıba bir son verilmesi gerekiyor.”
 
Kuleyin sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 “Şuan Trabzonspor başkanlığı için dört ayrı aday ve liste yarışıyor. Her başkan adayının listesinde 21 isim bulunuyor. Bu da dört başkan ve 84 yönetici adayı demektir. Trabzonspor’u yönetme talip olanlar, VIP Özel’in 15 bin TL olan koltuklarından bir tane almalılar. Trabzonspor gibi dev bir kulübün VIP Özelinin boş olması camiamız için kabul edilemez bir durumdur. 84 yönetici adayı da üzerine düşeni yapmalı ve buradan bir koltuk almalıdır.”

 
Divan Kurulu Üyesi Kuleyin şunları ifade etti:
 
“Trabzonspor gibi Türkiye’nin dört bir köşesinde taraftarı olan bir kulübün yönetici adaylarının, sosyal sorumluluk projeleri ile de sahada olmaları gerekiyor. Trabzon dışında ki Trabzonspor sevgisini diri tutmak ve takımımıza yeni taraftarlar kazandırmak için ülkemizin en ucra köşesinde ki köy okullarına kadar Trabzonspor formaları ve ürünleri gönderilmeli.  Yönetici adayı olan değerli arkadaşlarımız, bu konuda da bir tavır ortaya koymalılar. Her bir yönetici adayımızın, en az 15’şer bin TL’lik TS Clup ürünü alarak köylere göndermelerini öneriyorum. Bu hem kulübümüze maddi destek sağlayacak hem de takımımıza olan sempati halkasını genişletecektir.”
 
Şükrü Küleyin, sözlerini, “Trabzonspor’u yönetmeye aday olan insanlar, adaylık süreçlerinde kendilerini hem camiaya hem de Türkiye kamuoyuna tanıtmış oluyorlar. Para ile yapılamayacak kadar büyük bir reklam gerçekleştiriyorlar. Yönetici adayı arkadaşlarımızın reklam için değil, Trabzonspor aday olduklarına inanıyoruz. Bu yüzden, seçilince değil, seçilemeyecek dahi olsalar kulübümüzün yanında olduklarını göstermeliler” diyerek sürdürdü.
 
Camianın önemli isimlerinden Kuleyin açıklamalarını, “Trabzonspor başkanı ve yöneticisi olmak çocuk oyuncağı değildir. Bu kulübü yönetmeye aday olan insanlar, takım için karşılıksız 30 bin TL‘lik bir harcama yapamıyorlarsa, aday olmayı bir kere daha gözden geçirmeliler.  Takımı yönetmeye aday olan ama seçilemeyince bir daha Avni Aker’e uğramayan ve kulübün yolunu unutanları çok gördük. Bu yüzden kongreye iki gün kalana kadar bu çağrımızın takipçisi olacağız. Kimin VIP Özel’den yer aldığını, TS Cluplardan alım yaparak köy okullarına gönderdiğini takip edecek ve kamuoyu ile paylaşacağız” diyerek noktaladı.