61SAAT SPOR SERVİSİ

Sponsorluk imza töreninde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Futbol takımı futbolcu alıp satarken para kazanır. Biz futbolcu alıp satarken para kaybetmişiz. Benim vurgulamaya çalıştığım şey şuydu. Trabzonspor kulübünün muhasebesi, ekonomisi, bugün 4 bilinmeyenlik denklem değil. Biz alt yapıdan yetiştirdiğimiz futbolcularla para kazanan veya tasarruf yapan kulüp haline geldik. Yusuf Yazıcı 17 Milyon Euro, + 2 + 1 yani 20 Milyon Euro’ya alt yapıdan yetişip satılan tek oyuncu. Abdülkadir Ömür, geçen sene 23 Milyon Euro açılışla teklif gelen bir diğer alt yapı oyuncumuz. Uğurcan Çakır 20 Milyon Euro bir diğer teklif aldığımız oyuncumuz. Alt yapıdan yetişen oyuncuların piyasa değeri 60 , 70 Milyonu buluyor. Serkan, Abdülkadir’i dahil edebiliriz. Bir kulübün değerleri bunlardır. Bunlardan verim aldıktan sonra pazarladığınızda para kazanırsınız. Oynatmadığınız, oynatamadığız oyuncuya 3 milyon bonservis, 2,5 milyon maaş verdiğinizde para kaybederseniz. Burada Trabzonspor’un geçmişini eleştiriyorum. Bugün bir stopere bir yıllık kiralık, 2,5 milyon Euro vermiş bir kulübüz. O stoper şimdi Kıbrıs’ta futbol oynuyor. 40 yaşında ki Hüseyin Türkmen genç oyuncuysa, 20 yaşında ki Serkan genç oyuncuysa, bende 60 yaşında genç başkanım. Evet Trabzonspor kulübünün hem felsefesi hem programı bu yönetim bazında düşünüldüğünde alt yapıdan oyuncu yetiştirip yararlanıp, pazarlamak…"

SORU: 5 yıllık menü imzalandı. Trabzonspor menüsü almazsa Trabzonspor pay almıyor. Trabzonspor menüsü satıldığını ne kadar kontrol edecek. 

CEVAP: Bu güvene binaen inşa edilmiş. Bütün satılmış menülerin izi var her zaman kontrol edilebilir. Bu normal sponsorluk anlaşması olmadığını en başından söyledim. Taraftar ile kulüp arasında köprüyüz Sadece Trabzonspor menüsünden pay geçecek. Dolayasıyla taraftarlar ne kadar Trabzonspor menüsü alırsa o kadar pay gidecek. Taraftar menüsünün yüzde 7’si kulübe gidiyor. Her ay sonu bu kadar menü satıldı, bu kadar diye bizde açıklayacağız. 
Onun dışında ödeme yapılmayacak. Trabzonspor sahasında aki reklam panoların kullanırsak onlar için ayrı ödemimiz var.

SORU: Hüseyin Çimşir’in yabancı yardımcısı nasıl bir formatta çalışacak?

AĞAOĞLU: Yabancı yardımcı hoca Hüseyin hocanın talebi.  dolayısıyla Hüseyin hocaya yardımcılık yapacak hocanın kariyerli hoca olması lazım. Oraya boşluk doldurmak için veya görüntü vermek için birisi getirilmiyor. Henüz imzalar atılmadığı için isim üzerinde her hangi bir şey söylemeyelim. formatı hocaların kendileri belirleyecek. Takımın teknik patronu açık ve net.. Zaten sayın Ünal Karaman’ın ayrılmasının üzerinden 24 saat geçmemişti, ‘Takımın teknik direktörünün kim olacağız’ sorulduğunda, “Biz alt yapıdan gelen ve birinci yardımcı hoca konumunda ki Hüseyin Çimşir ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. Patron Hüseyin Çimşirdir. O formatı belirleyecek ve uygulayacak olan hocanın kendisi ve gelecek yardımcı hocadır. Gelecek hoca hem alt yapı, hem scouting konusunda birikimle olması en önemliydi. 11 yabancı olduğunu düşündüğümüzde yabancı teknik direktörün hiç fena fikir olmadığı ortada. 
Bizde yabancı gelirdi, altına Türk hoca verirdik. Trabzonspor olarak bu konuyu değiştirdik. Türk hocaya 1. yardımcı gibi ilk uygulama.. 

SORU: Transfer yapılacak mı?

AĞAOĞLU: Transferlerle alakalı görüşmelerimiz var. Bicakcic, bunlardan biri değil. O bitmeyen senaryo. Her transfer döneminde gündeme gelir. Aynı şekilde transfer dönemi kapandığında bir daha ki transfer döneminde görüşmek üzere der gibi yeniden gündeme gelir. Bicakcic, gündemimizde değil. 
Ama kısa süre içinde görüştüğümüzü 2 - 3 önemli oyuncu var. 
Bizim 450 bin Euroluk boşluğumuz vardı. İvanildo’nun ayrılmasıyla 250, Donis’in ayrılmasıyla 125 koyduğunuzda 800 , 850 bin Eurolara geldik. Bunu ısrarla ifade ediyorlar. Para bu kadar.. Bu paranın içine ne sığarsa, gerekliyse ve verimli olacaksa yapılacak transfer o parayla sınırlı.