61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkanı Kulüpler Birliği Toplantısının ardından konuştu. Yabancı sınırlaması ve alt yapıdan futbolcuların tartışıltığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün toplantıda yabancı sınırlamasının düşürülmesini istediğini ifade etti.
Bakan Ağaoğlu, Trabzonspor’un önerisinin 6 sahada 2’de yedekte toplam 8 olduğunu ifade ederken Rizespor, Bursaspor, Erzurumspor ve Göztepe’nin aynı görüşte olduğunu ifade etti.
Başkan Ağaoğlu, “Ekonomik olarak baktığınızda ekonomiyi rahatlattığı söyleniyor. Yabancı oyuncularda sınırlamanın kaldırılmasının.. Anlaşılmaz şekilde kulüplerin borçlarının 2 katına 3 katına çıktığını görüyoruz. Transfer ettiğimiz yabancı oyuncuları son 3 senede alt alta toplayalım, bu futbolcuları ne kadara satmışız arada ki fark borç batağıdır. Bu tamamen Trabzonspor kulübünün politikası. Ben kendi takımımda A takımımda en az alt yapıdan 4 – 5 oyuncuyu oynatmadıktan sonra kendimi inkar etmiş olurum.
Trabzon’da o dar sokaklarda futbol oynayan çocukların geleceklerine ihanet etmiş olurum” dedi.

TRABZONSPOR'U HEP YABANCILAR ŞİKAYET ETTİ
Trabzonspor’da oynayan genç oyuncularla ilgili konuşan Ağaoğlu, “Uğurcan’ı kaleye koymak, 17 yaşındaki Arda’yı Vadofone’de sahada çıkartmak, Hüseyin’i, sahaya sürmek cesaret değil. Zaten o çocuklarda o vardı. Olmayan bir şeyi olmayan yeteneği sahaya sürmedik.
Bizim yönetim politikamız bu.. Yarın A takımda sahaya çıkacakmış gibi hazır olun. O politika da devam ediyor. Bugün son zamanlarda, 3 – 4 ay içinde sahaya sürdüğümüz oyuncularımız Uğurcan A milli takım, Hüseyin, Ümit Milli, Arda U19 kadrosunda. Şuanda milli takımdalar. Demekki o kadar yanlış değil. Biraz cesaret istiyor.
Bizim başımız UEFA, FİFA’da CAS’ta açılan davaların tamamı yabancı futbolcular tarafından. İhtarların yüzde 80’i yabancı futbolcular tarafından. Ekonomik ve marka değer açısından baktığınızda kulübün aleyhine açılmış dava varsa marka değerinizi de aşağı çekiyor. Biz Trabzonspor olarak yabancı işini pek beceremedik” dedi.

TRABZONSPOR İLE HANGİ TAKIMLAR AYNI GÖRÜŞTE..
Başkan Ağaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bizim alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımızla, eksik kalan mevkilere, yine kendi ülkemizde oraya monte edeceğimiz oyuncular, kaliteli, yetenekli, spor ahlaklarını bizim gençlerimize aktaracak yabancı futbolcularımız.. Bunun sayısı 5 olabilir, 6 olabilir, 24ıde kulübede tutarsınız 8 kişi mantıklı.
Rize, Bursa, Erzurumspor, Mecnun başkan tam düşüncesini ifade edemeden çıkmak zorunda kaldı. Göztepe kulübü.. Diğer kulüplerimiz yabancı sınırlamasının mevcut haliyle devam etmesi yönünde görüş belirttiler.
Bizde bu sizin görüşünüzdür. Biz federasyondan karar çıksın çıkmasın, biz yabancı politikasını kademeli olarak düşürerek uygulayacağız. Orada fazla yabancı var, haksız rekabet, bu konuda hiç bir sıkıntımız yok.
Dirençli olmayacağımızı ifade ettim. Trabzonspor kulübünün yabancı ve alt yapıyla alakalı politikası bu.. Alt yapının arttırılması konusunda gündem maddesi vardı. Bu önemli konu. Burada kriterlerin belirlenmesi lazım. 90+6’da oyuncuyu sahaya sürmekle, 17 yaşında ki oyuncuyu ilk 11’de sahaya sürmenin arasında kriterlerin farkının olması gerek... “