61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Süper Lig Cemil Usta Sezonu ikinci yarı hazırlıklarına devam ediyor.

Teknik Direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde bugün akşam fırtına ve yağmur altında yapılan idman sırasında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

NDİAYE’DEN ŞU ŞEKİLDE UMUTLUYUZ
Transferin her zaman taraftara heyecan getirdiğine dikkat çeken Ağaoğlu, “Transfer her zaman topluma taraftara heyecan getiren, yönetime yük getiren özellikle devre arası yapılan transferler ahengi bir ölçüde etkiyene transferlerdir. Gelen oyuncunun takıma adaptasyonu, takımın gelen oyuncuya adaptasyonu. Bu takımda önemli dişlilerden önemli birini değiştirdiğinizde süreç alıyor.Daniel’in, Obi’nin karşılaştığı zorluklar. Bunlar süreç aldı. Ndiaye’den şu şekilde umutluyuz. Ligimizi bilen oyuncu. Bu ligden Premier Lige giden oyuncu. Osmanlıspor’da Galatasaray’da oynadı. Bunu çok kısa sürede umut ediyorum hazırlık süreci içinde atlatırsa takıma gerçekten önemli katkı verecek oyuncu.
Transfer yapmak için transfer yapmak gibi düşüncemiz yok. Her zaman söylüyorum derdimi anlatamıyorum. Transfer var mı sorusu sorulacağını şu şekilde sorulsa daha mantıklı olur. Transfer yapacak limitiniz var mı? Yoksa yapacaksınız transferi, sezon sonunda transfer yasağı para cezası, kadro kısıtlaması, puan silme cezası.. Eğer cezası varsa önemli soru. Paranız var mı? Limitiniz olması paranız olduğu anlamına gelmiyor. Bunlar hassas dengeler. 

Eğer nokta transfer, yüzde 90 katkı verceğine inandığımız transfer. Mali portresi uyacak” dedi. 

TRANSFER HAKKI OLSA NEREYE KULLANIR

Bi tane hakkınız olsa nerede kullanırsınız.. Mevki olarak nerede kullanır sorusuna ise Ağaoğlu, “Hocaya soracağız bunu. Hocadan henüz o doğrultuda talep gelmedi. Hocanın söylediği şu: Oyuncu almış olmak için oyuncu almayalım. Gelecek oyuncu eğer elinizdekinden yüzde 20 - 30 daha fazla katkıda bulunacak ki bu çok büyük risk. Gelen oyuncunun takımın ritmini ahengini, etkileme riski de var. Onun için hocanın söylediği bu. Nereye.. Valla gerçekten onu hoca bilir. Bana sorsanız 36 kişiyle antrenman yapıyoruz. 36 oyuncusu olan bir takımın yönetici gözüyle baktığınızda Ndiaye transferinden sonra fazla bir şeye ihtiyacı yok. Sakat oyuncuların da Abdülkadir Ömür’ün, Yusuf’un, kadroya dahil olmasıyla beraber zaten fazlamız oluyor. O da çok büyük sıkıntı. Biz elimizde çok geniş pahalı çok yetenekli bir kadroyu bulunduru, farklı kulvarda kulanacak takım değiliz. Bizim mücadelemiz Türkiye kupası ve lig. Bu kadronun çok rahatlıkla götürebileceğini inanıyorum” diye yanıt verdi. 

TAKIMIN EN BEĞENDİĞİ VE BEĞENMEDİĞİ YÖNLERİ

Takımın en beğendiği ve beğenmediği yanları sorulduğunda ise Ağaoğlu, “En fazla beğendiğim şey takım içinde ki arkadaşlık ve yardımlaşma. Bugün 13 yabancı futbolcu, 25 yerli futbolcuyla buradayız. Bunun içinde U19’dan getirdiğimiz kardeşlerimiz var. büyüğü küçüğü, 11 aylı milletten oluşan topluluk. Ancak bu kadar bir birine kenetlenebilir. En beğendiğim yanları bu. Takımın beğenmediğim yönü sıfır… “ diye konuştu. 

Ndiaye’nin satın alma opsiyonunu da açıklayan Ağaoğlu, “İşin esprisi bir tarafa.. Maliyet olarak da bizim karşılaşabileceğimiz maliyet. Kiralık olarak biliyorsunuz. 150 bin Pound. Kendisine verdiğimiz 1 Milyon Euro.. 1 sezon önce 3.8 milyon Euro’ya oynuyordu. Diğer taraftan satın alma opsiyonu var. Satın alma opsiyonu 6,5 Milyon Euro ile 7,5 Milyon Euro arasında. Şampiyona olduğu takdirde biraz pahalıya alacağız” dedi.