61SAAT SPOR SERVİSİ

Bordo mavililerin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda AEK ile karşı karşıya gelen Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu flaş açıklamalarda bulundu.

Sturridge transferinde çıkan zorulukları anlatan başkan Ağaoğlu, algı operasyonlarına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi;

FORMA VE KOMBİNE SATIŞLARI TRABZON'A YAKIŞMIYOR

''Zor takım. Bizim kalibremizde bir takım. Deplasmanda oynuyoruz. Yunan futbolunun önemli 3 - 4 takımından birisi. Her türlü neticeye açık. Oynanmamış hiç bir maçın sonucunu bilmek mümkün değil. İyi bir futbol oynarız ve Trabzon’da bizim için avantaj olacak iyi bir neticeyle evimize döneriz. Prag maçında o tecrübeyi yaşadılar. Çok ciddi bir izdiham oldu biletle alakalı olarak. Kombinelerden kaynaklanan çok az sayıda bilet satışa çıkınca kısa sürede bitiyor. Ama sıkıntıdan kurtulmanın kısa yolu kombine almak. Yürümeye başladı. Seyirci baktı takımda bir şey gördü. Forma ve kombine satışları.. Bana göre hala iyi gitmiyor ama Trabzonspor’a yakışan rakamlar değil. Trabzonspor çok daha farklı rakamları gerçekleştirmesi lazım. Ama yine de fena değil”

STURRİDGE AİLESİ TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORDU

Sturrige transferi ile ilgili konuşan Ağaoğlu, "Görüşmelerin çok büyük bölümünde Sertaç bey vardı. Zaman zaman Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul bey ile zaman zaman ben devreye giriyordum. Süreç biraz uzun sürdü. Bu finansal konularda aramızda farklılıklar vardı. Hem de ailenin Trabzon konusunda hiç bilgisi yoktu. O da büyük sıkıntıydı. İnsanların şunu bilmesi lazım.Bir spor müsabakasına veya yurt dışından bakılan transfere sadece transfer gözüyle bakarsak bu pek doğru bakış açısı olmaz. İngiltere’de ve bazı Avrupa ülkelerinde son 5 - 6 yıldır Türkiye alakalı olarak bilinçli olarak yürütülen bir algı operasyonu var. Geçtiğimiz yıllarda bunun içinde Türkiye’nin güvenli olmadığı… Bazı ülkelerde ki bazı basın yayın kuruşuşları çok bilinç olarak aleyhimizde algı oluşturmanın gayreti içindeler. Biz içerden bunu görmüyoruz ama uluslararası müsabakalarda bunu yakından yaşayan bir insanım. Bu transferin uzamasında bu ve buna benzer faktörlerin etken olduğunu düşünüyorum''

ULUSLARARASI MEDYADA TRABZONSPOR'UN İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI

''Bu transfer yapılıp bittikten sonra burada İngiltere’nin gözü Sturrige’nin üzerinde. Doğal olarak Trabzon’un üzerinde. İnsanlar bu algı operasyonlarını yürüten kurum ve kişilere, hatta mecbur kalmadıkça seyahat etmeyin diye not düşen benzeri devlet kurumlarına veya yetkililere şunu sorarlar: Bize gitmeyin diyorsunuz ama adam gitti. Üstelik İstanbul, Ankara, Antalya, İzmin değil. Trabzon’a gitti. Orada oynuyor. Bu algının kırılması açısından son derece önemli. Yunan televizyonunda canlı yayına katıldım. İlk soruları Sturrige transferi. Sturrige ile Trabzonspor’un isminin gündeme gelmesi Uluslararası medyada Trabzonspor’un ismi ne kadar ön plana çıktı. Bunları üst üste koymak lazım. 

KZI ARKADAŞI BUNU ÇOK NET İFADE ETTİ

''Bunun reklam karşılığı değeri vardır. Bunun ölçümleri yapılır. Bunun ölçümünü yaptırsınlar bakalım ne çıkacak? Ne kadar para verseydiniz Trabzonspor ve Türkiye’nin ismini yabancı basında reklam olarak bu kadar gündemde tutabilirdiniz. Turizm anlamında bakalım. Sadece sportif açıdan bakmayalım. Takım tanıtımı açısındanda önemli faktörler. Oyuncu ile kaynaklanan sorun değil. Hukukçunun biri gelmiş. Kız arkadaşı bunu çok net ifade etti. Bu algıyı kırmanız lazım dedi. Sizin ülkenizde yurt dışında çok farklı tanıtılıyor. Bu algıyı kırmanız lazım. Onlarda farkındalar. Onu çok net ifade ettiler. Annesi’nin, Amcasının, menajerinin kız arkadaşının ifadeleri. Onlar Trabzon’da zaman geçirdiler” dedi.

WANYAMA? AĞAOĞLU, 'YOK ÖYLE YAMA'

Yeni transfer yapılacak mı sorusuna, "Birisin adı çıkmış” derken, "Wanyama..” yanıtına, Ağaoğlu, "Yok abi öyle bir yama yok…” dedi. 

GENÇ OYUNCULARA MESAJ VERİLDİ

Gençlerin durumu ile ilgili konuşan Ağaoğlu, "Gençlerin hepsi bunları geçecek. Genç diye bir adamın eline eşil kartı verip takıma sokmanızı. Gençlerin hedefi bu. Kimseye bekleyip yattığı yerde genç diye formaları çıkartıp sırtına koymaz. Biz hedefi koyduk önlerine. Çıta 3 metre bundan atlayacaksınız. Yoksa 1,5 metreden bende atlıyorum” dedi.