61SAAT SPOR SERVİSİ - UEFA Avrupa Gruplarında Trabzonspor’un grubunun belli olması sonrasında bordo-mavililerin başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan ilk değerlendirme geldi. 
Trabzonspor’un rakipleri için "Basel ile Krasnodar benim bildiğim takımlar” diyen Ağaoğlu, "Bir şekilde bu süreç içinde araştırdığımız takımlardı. Getafe ile ilgili pek bilgi sahibi değiliz. 3 aşağı 5 yukarı bir birine eşit güçte olan takımların eşleştiği grup. Çok kısa olarak ifade etmem gerekirse, dün oynadığımız AEK maçının ilk yarısında oynadığımız futbolu oynamazsak bu gruptan çıkma şansımızın bir hayli yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi. 

KADRO GENİŞLİĞİ VAR
Trabzonspor’un kadrosunun geniş olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Bana göre geniş bir kadroya sahibiz. Biz zaten bütün bunlar düşünülerek, Avrupa Ligi hedeflenerek yapılmış transferler bunlar. Trabzonspor, son 16 gün içinde 6 maç oynadı. 7 maçımız Fenerbahçe. Takım, bir hayli yoruldu, biraz da yıprandı. Ama Fenerbahçe maçından sonra verilecek milli takım arası biraz kendimizi toparlamamıza  sağlayacak” dedi. 

YORULDUK, YIPRANDIK, HIRPALANDIK
Milli Takım arasını Trabzonspor’da antrenman eksikliği olan Sturridge ve Obi Mekil’in eksikliklerini gidermesi için fırsat olarak gördüklerini ifade eden Ağaoğlu, "Bana göre her hangi bir sıkıntı yaşamayız. Geçen seneye kıyaslandığında kadrosunu güçlendirerek yoluna devam eden bir takımız. Trabzonspor hiç bir zaman zirve mücadelesinin gerisinde kalmaz. Bu sene buna Avrupa ligin de ekledik. Ben Avrupa Ligini çok istiyordum. Kent uzun zamandır Avrupa Kupalarından uzak kalmıştı. Seyirciyi tekrar bu heyecanın içine çekmek, biraz da maddi durumumuz düzeltmek için, tecrübeyi arttırmak ve oyuncularımızın da Avrupa Kupasında kendilerini gösterme açısından çok önem veriyordum. Ön eleme grubunda gerek AEK gerek Spartag zorlu takımlardı. Yorulduk, yıprandık hırpalandık. 15 günlük süreç içinde kimsenin şüphesi olmasın bütün eksikliklerimizi tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.