Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu UEFA'dan gelen "Avrupa'dan 1 yıl men" cezası sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamasından satırbaşları;

 Dün gece geç saatlere kadar hükümet bürolarımızla 18 sayfalık gerekçeli kararın değerlendirmesini yaptık. Cezanın tamamen yanlış veya eksik değerlendirmeden kaynaklandığı kanısına verdik. Trabzonspor 2019 bütçesi gelir gider dengesini sağlamış ve kar açıklamıştı. Hazırlıklarımız başladı, çalışmalarımız devam ediyor.

İSVİÇRE'DEKİ HUKUK BÜROMUZLA ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK

Olay CAS’a taşınacağı için gerekçeli kararda nerelerde hata yapıldığı konusunda açıklama yapmayacağım. Yanlış bir değerlendirme ve onun sonucunda verilen bir karar. Çok kısa süre içerisinde güzel onay geleceğine inancımız tamdır. Ne kadar haklı olursanız olun hiçbir savaş mücadele etmeden kazanılmaz. Hiçbir başarınının hiç kimseye altın tepsi içerisinde sunulduğu görülmemiştir. Yönetime geldiğimizden itibaren çok farklı sıkıntı ve zorluklarla uğraşmak durumunda olduk. Bu doğrultuda İsviçre’deki hukuk büromuzla birlikte süreci başlattık. Bu kararın CAS’tan döneceğine inancımız tamdır.

8 HAFTALIK SÜRECE ODAKLANALIM

Görev bizim görevimizdir. 2019’da yapmış olduğumuz mücadelenin fakrlı bir boyutta, kapsamlı vereceğimiz için ve haklı olduğumuz için en ufak bir endişemiz yok. Önümüzde 8 haftalık bir lig süreci var. Kupa süreci var. Camiamız tüm dikkatini bu sürece odaklamalı. Bunu rica ediyorum. Kurum olarak UEFA’ya TFF’den gösterilen tepkiler de bana ulaştı. Bağımsız bir kurumdan karar verildiği için UEFA’ya bir şey denmesinin anlamı yok. Taraftarımızı sükunete davet ediyorum.

OYUNCULARA SÖYLEDİM

Oyuncularıma söyledim. Şampiyon olmak sizin göreviniz, Şampiyonlar Ligi’ne sizi getirmek de bizim görevimiz. Taraftarımızı anlıyorum ancak sükunetle yönetmemiz gerektiği için bunu bize bırakın. Kontrol bizde. Dolayısıyla herkesi lige, 8 maça, kupa yarı finali ve olası finale konsantre olmaya davet ediyorum.