Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün basın mensuplarının sorunalarını yanıtladı.

Ağaoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un açıklamalarına yanıt verdi. Ağaoğlu, “Öyle temenni ediyorum ki Türk sporunun içerisinde de Türk futbolunun geleceğine ışık tutan yaşamış olduğumuz sorunları problemleri kökünden çözecek, ilklere ve ilkeler imza atacak çalıştay olur. 
Ben Trabzonluyum.. Trabzon’da doğduğumuzda Tanjant lafı vardır. Bir üst yoldur. Tanjant ile doğdum, Tanjat ile büyüdüm.  50 yaşına geldikten sonra o Tanjant gerçekleşti. Kulüpler Birliği yasası da 25 senedir konuşulan konu. 
Kulüpler Birliği yasasının asıl amacı kulüpleri mali ve idari disiplin altına almak. Trabzonspor olarak baktık bu yasanın çıkacağı yok, geçen sene Haziran ayında yaptığımız Olağanüstü Genel Kurulla, tüzüğümüzde yaptığımız değişiklikle hem mali hem de idari disiplini kendi içerisinde sağlayan ekonomik anlamda  ve finansal anlamda Genel Kurulun onayladığı bütçenin üzerine çıkan harcamaları kulüp başkanı ve yönetimini sorumlu tutan değişikliği yaparak hayata geçirdik. 
Kulüpler Birliği yasasını biz Trabzonspor kulübü olarak tüzük değişikliği ile hayata geçirmiş olduk. 
Yaptığımız bu değişiklik aynı zamanda bu çalıştayda alınacak kararlara ışık tutar. 

Sayın Ali Koç’un dün ki açıklamaları ile alakalı olarak bugün 14:61 ‘de kulübümüzün resmi sitesinden açıklama yapılacak. Trabzonspor bütün giderleri ve KAP vasıtasıyla.. Biz bir oyuncu transfer ettiğimizde oyuncuya, menajerine, kulübüne ödenecek para taksitleri dahil olmak üzere, gelirlerimiz, Bağımsız Denetleyiciler tarafından hazırlanmış raporlarla birlikte açıkladığımız veriler. 
Bunun anlamı şu. Çok net ve açık.. 
Trabzonspor’un bütün gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşılan gelir ve giderler. 
Bsunu sözlü olarak defalarca anlatmaya çalıştık. 
Söylenen o ki söylediklerimizden fazla bir şey anlaşılmamış. 14:61’de yapacağımız açıklamayla yazılı olarak ellerine vereceğiz ki oradan okusunlar. 

Yıllarca hayatları örtülü, kapalı ve gizli icraatlarla sürdüren insanların bakış açıları. Bir bakanın veya ülkenin Cumharbaşkanın veya her hangi bir bürokratının, milletvekillerinin bir kulüple yapmış olduğu işlem eğer dönüp paraya bağlanıyorsa, tekrar tekrar söylüyorum. Bunlar belirli amaçlarla çıkarılmış söylemler. 51 milyon deniyor.. Bunlarla alakalı suç duyurusunda bulundu. Bu söylemleri ortaya atanlarla alakalı olarak. Devam eden süreçte bunlarla bağlantılı olarak bir takım söylem ve beyanatlar söylendiğinde bunların hangi amaçlarla kimler tarafından söylendiği çıkıyor. Maddi her hangi bir şey söz konusu değil. Kesinlikle ve kesinlikle.. Kulübün gelirleri ve giderleri, bugüne kadar kamuoyu platformunda tamamını paylaştık. KaP bildirileri alınıp alt alta konulursa zaten neyin ne olduğu açık ve net ortaya çıkacak” dedi.