61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başakşehir ile bugün Medical Park Stadyumunda karşılaştı. Maçta Trabzonspor hakem Umut Meler’in kötü yönetimiyle 4 – 2 mağlup oldu. Maçın ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Pereira’nın ayak tarağından kırık var. Eğer pozisyonları izlediyseniz, bir basma sonucu arkadan yapılan darbe sonucu ayak tarak kemiği kırıldı. Ne kadar süre takımdan ayrı kalır, onun kararını yarın sağlık ekibi yapacak. Yani neresinden bakarsak bakalım 4 – 6 hafta gibi süre.. 
Bende soyunma odasına indim ki adetim değildir.. Böyle bir maçtan sonra inme ihtiyacı hissettim. Hemen hepsi ağlıyordu. Başlarını dik tutmalarını söyledim. “Aslanlar gibi mücadele ettiniz. Utanacak hiç bir şey yok. Bu mücadelenin karşısı bu skor değildi. Burada faktör olan sizler değildiniz. Gerçekten yoktu” 
Pozisyonlar ayrıntılarıyla izlenildiğinde açık net ortaya çıkıyor. Bu maçı sadece Ahmet Ağaoğlu izlemedi milyonlar izledi” dedi. 

EKUBAN’IN SAKATLIK DURUMU.. 
Ekuban’ın durumuyla ilgili de konuşan Ağaoğlu, “Ekuban’da umarım ciddi bir şey yoktur. Pek hafif gibi görünmüyor. Ciddi ödem vardı ayağında. Onunla ilgili açıklamayı sağlık ekibi yapar. 
Sporcu sağlığı her şeyin önünde. Tamamda sporcu sağlığı iki oyuncu kafa kafaya çarpıştığında olmuyor. Bir oyuncunun ayağı kırılıyorsa ve bunu görmeyen göz görmüyorsa orada sıkıntı var demektir. 
Bugün olduğu gibi ayağı kırılan veya Beşiktaş maçında Vahid Amiri belki hatırlarsınız. Ayak kavak kemiğinde tekmeliğine rağmen iki krampon izi açılan Vahid Amiri. Bu oyuncunun sağlığı önemli değil mi? Kurallarda bunlar yazmıyor mu? Hem sakatlık açısından dönüp baktığımızda ciddi hasar aldık. Hem de “Ah bravo Trabzonspor ne kadar iyi yapıyor genç oyuncular”
 Tamam da bu genç oyuncularla bir yere kadar. Genç oyuncuları sadece teşvik edip sahaya sürecek bizler değiliz. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bunların futbol oynayabilmeleri için gerekli ortamı sağlamakta isim telaffuz etmiyorum, rütbe mevki telafuz etmek istemiyorum, o işle görevli insanların vazifesi. Ben bu vazifenin yerine getirildiğini sanmıyorum” dedi. 

BEŞİKTAŞ MAÇINI HATIRLATTI
Başkan Ağaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Dönüp Beşiktaş maçına bakıyoruz 7 veya 8 dakika uzatma. Bugün 6 futbolcu değişti. Bunlar 1 dakikayı aşan değişiklikler vardı. Atılan goller var. Gollerden sonra yarı sahayı terk etme süresi falan filan. Bunları göz önünde bulundurduğunuzda yine 3 dakika aynı maç ı yöneten insan taraftan 7 dakika 8 dakika burada 3 dakika verildiğinde burada insan ne oluyor diye soruyor kendisine. Türk oyunculara alt yapıdan gelen oyuculara yolu açmak Trabzonspor gibi büyük takımda bizlerin görevi. Onlara o güveni verip onları çalıştırmak bizlerin görevi. Ama onların başlarını önüne eğdirip, onları maç sonunda soyunma odasında hüngür hüngür ağlatanlar dönüp aynaya baksınlar. Gerçekten ülke futboluna mı hizmet ediyorlar yoksa...” 

SEYİRCİ İNANILMAZDI.. 
Başkan Ağaoğlu, taraftara da ayrı bir parantez açarak, “Seyirci inanılmazdı. Maç bittikten sonra takımı tribünlere çağırmaları taraftar ve takım bütünleşmesi sağlandı. Trabzonspor taraftarı bilinci Neyin ne olduğunun farkında. Trabzonspor kötü futbol oynadığında tepkisini kendi oyuncularını gösteren taraftar grubuna sahibiz. Bugün sosa yok, Onazi yok, Onazi, yok Majid yok. 4 eksiklikle sahaya çıktık. Pereira’nın ayağı kırıldı ne hikmetse kimse görmedi. Tranfser yasağı olmasına rağmen bu takım çıkacak, her maçta olduğu gibi savaşacak. Mücadeleyi alın teriyle ortaya koyacak. Bu insanların bu çocuklarında, sahada ki mücadelelerinin daha doğrusu haklarını koruyacaklonalar da bizler değiliz. O maç bir başlama düdüğü ile başlıyor. Nihayet düdüğü ile son buluyor. O iki düdük arasında ve 4 düdük arasında bu işin sorumluluğunu üstlenmiş insanların görevlerini ciddiyetle ve hakkaniyetle yerlerine getirmeleri Trabzonspor kulübü olarak bizim en tabiki hakkımız..” diye konuştu. 

ARDA’NIN EKUBAN’A FAÜLÜ... 
Ağaoğlu, “Ben kimse için bir şey düşünmüyorum. Onu çok açık net söyleyeyim. Elimizde ki hakimler mevcut isimler mevut. Yediğimiz golde Arda ile Ekuban’ın pozisyonuna bakarsak alttan ittiriyor. Onun neticesinde Ekuban’a çarpan top gol oldu. Bu şekilde konuştuğum için utanıyorum ama beni bu şekilde konuşturanlarda kendi yaptıklarında utanmaları lazım. Bir spor adamına, bir kulüp başkanına yakışmaz. 18 yaşındaki 19 yaşındaki çocuklar.. 5 tane alt yapıdan oyuncumuz sahada mücadele ediyordu. Bunlar filizlenmek üzere olan fidanlar. Bu fidanları filizlenmek üzereyken, bu da ağır tabir maruz gölün ama doğramaya başlarsanız ülke futbolu neden kalkınmıyor. Nasıl kalkınacak. Bu çocukların ben 19 oyuncumuz alt yapıdan. Bunların nasıl çalıştıklarına bire bir şahidim.. bütün idmanları izledik. Hazırlık maçlarını izledik. Bu kadar ağır bir sorumluluğu, böylesine büyük takımda alan çocukların hakkını iki yanılmış düdüğün arasına sıkıştırmak hangi vicdan kabullenir. Ne kadar doğru bir yönetim açısıdır, o da Türk kamuoyunun takdiri...” dedi.