61SAAT HABER SERVİSİ - Spor Toto Süper Ligde Trabzonspor, Hakem Ümit Öztürk’ün skandal performansıyla Galatasaray’a 3 -1’lik skorla mağlup oldu. Maçın ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 
“Bir takım ruhu içinde, nasıl mücadele edilirse o şekilde mücadele ettiler. Arkadaşlar 1915 yılında Trabzon lisesi bütün öğrencilerini Çanakkale’ye vatanı savunmaya gönderdi. O lise 2 sene hiç mezun vermedi. Emperyalist kurşunları ile şehit oldular. Aradan 105 sene geçti değişen bir şey yok. Bugün Trabzon gençlerinin, takımının farklı bir şekilde katledilişini izledik. Ama şartlar ne olursa olsun, biz bu takımla gurur duyuyoruz. Bu takım mücadelesini vermeye devam edecek. Neticede bu futbol müsabakası. Yenilebilirsiniz, yenebilirsiniz.

Ama yenileceksek bırakın futbolu oynayarak yenilelim. Dış mücadelelerle, bu çocukların 105 sene önce Çanakkale’de katledildiği gibi katledildikleri gibi katletmeye hiç kimsenin hakkı yok. Değişen bir şey yok. O gün emperyalistti düşmanlarımız. Bugün farklı şekilde karşımıza çıkıyorlar. Türk futbolunun ilerlemesini istiyorsak, bir noktaya gelmesini istiyorsak biz bu gençlerle geleceğiz. Ya şu istiklal Marşını maçlardan önce okutmayalım, ya da İstiklal Marşını okuyan 17 – 18 yaşında hala yarısından fazlası Trabzon’da lisede öğrenci olan bu gençlere bu sıkıntıyı yaşatmayalım. Pozisyonlar herkesin malumu.. 

Galatasaray’ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Bu futbol müsabakası. Ama müsade edin oyun oynansın, oyunun neticesi oynanarak tecelli etsin. Buna bir şekilde müdahil olursanız, aynı ruhla mücadele eden oyuncuların hakkı vebali hiç bir şekilde ödenemez. Bedeli çok ağırdır. 
Biz bu şekilde çıkıp aynı oynadığımız futbolu oynamaya devam edeceğiz. Oynanan her şey sergilenen oyun bütün ülkenin gözü önünde sergileniyor. Herkesin görmüş olduğu bir şey için yapılacak bir şey yok. Zaten bu başımıza gelen ilk vaka değil. Tekrar tekrar.. Benim 17 yaşındaki kalecim hatalı gol yiyorsa bırakın hatalı gol yesin. Biz burada Trabzonspor olarak kendi mücadelemizi kendimiz veriyoruz. Aradan 105 sene geçti, mücadelenin ruhu değişmedi, sadece düşman şekil değiştirdi... İster istemez insanın ağrına gidiyor.

Bu çocukları bu şekilde biz geliştiremeyiz. Türk futbolunu bu şekilde bir noktaya taşıyamayız. Eğer bu gençlerin öğrenecekleri bir şey varsa bırakın mücadelelerini vererek öğrensinler. O düdük çalacaksa ortaya adaletli çalsın. Skor koptuktan sonra maçın son 10 – 15 dakikasında ortaya çalınan düdükler, hak etmediğimiz halde verilen lehimize fauller biz onları istemiyoruz. Allah bize değil haram tek puan, tek gol haram tek faul vuruş nasip etmesin. Biz bu gençlerle, Trabzonspor ruhunu yakalamış bu takımla ligin sonuna kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Bunlara bakıp utanması gerekenler var. Aynaya nasıl bakacaklar. 

İnsan en azından sahaya çıkarken o düdük elindeyken, esame listesini aldığı zaman oyuncuların doğum tarihlerine bakar. Ben olsam ortaya çalmak için azami gayret göstermek isterim. Ben bunu göremiyorum. Biz bu çocukları sürekli çalıştırıyoruz. Sürekli motive ediyoruz. Bu çocuklar kolay yetişmiyor. 
Konuştuğunuzda ceza yiyorsunuz. Bju sportmenlik dışı konuşma değil. Kimse bunu bu şekilde algılamasın. Biz bu çocuklara oynayacak ortamın sahada sağlanmasını istiyoruz. Ne haram tek puan, ne de haram tek gol, ne de haram tek düdük Allah bize nasip etmesin. Hakkımız çalındı, hakkımız olan çalınmadı. 

O düdük asılmasın o düdük adaletli çalınsın. Yakışır mı bir kulüp başkanına falan hakem düdük assın, falan hakem bayrağını assın, kokartı çıkartsın. O düdük adaletli çalsın. Ben 17 – 18 yaşındaki çocuklarımı gönül rahatlığı ile sahaya süreyim. Veriyoruz da aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Uzun yıllardır ilk defa mağlubiyetlere rağmen taraftarımızın bu kadar sahip çıktığı takım görüyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz. Türk futbolunun filizi olan fidanı olan bu gençlerin bu kadar erken yaşta bu şekilde budanmasına karşıyız. Benim kimseyle görüşmeye niyetim yok... 
Sistem mükemmel. Neticede her şeyi ortada gösteriyor. Ceza sahasında bir oyuncunun ayağına basıyorsanız eğer topa hamle yapmasını engelliyorsanız bunu teknoloji size gösteriyor. Ama bunun kararını verecek olan neticede bir insan hakem.. Var mı yok, var neye göre var ne ye göre yok, emin olun bende anlamış değilim. Biz bugün Galatasaray’a yenilebilirdik. Daha farklı yenilebilirdik. Bu maç çok farklı sonuçla bitebilirdi. Bırakın o mücadeleyi yaparak, eğer yeniliyorsak o mağlubiyeti başka nedenlere başka şeylere bağlamadan içimize sindirerek buradan çıkalım” dedi.