61SAAT SPOR SERVİSİ : Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu Mali Genel Kurulunda konuştu.. 

işte o açıklamalar : Bizim saygısız gibi göstermeye çalışıyor. Biz saygı duyulması gereken herkese saygı gösteririz.Saygıyı hak etmiyorsa saygı gösteren kültürden gelmiyorum. Biz Trabzonspor’a yaklaşık, 15 seneye yakın mücadele ediyorum. Ben bu mücadelemde Trabzonspor’un değerlerine saygısızlık yapmam söz konusu değil. Belli bir zümre var Trabzonspor’un kendi siyasi bekası için kullanan insanların olmadım olmayacağım. Bu kulübün paraları çarçur edilirken kimsenin sesi çıkmadı. Biz yeniden yapılandırma yaptık, kulübün borcunu attırdık aldığınız oyunuz ortada geldiğinizde sorarsınız. Bugün Türkiye’nin Dünyanın konuştuğu Bosingwa’yı bonservis bedeli ödemeden aldık.

Şimdi biz bu parayı yapıp bu sene ki yapılanmanın Trabzonspor’u hedeflerine taşımak için değişime gittik. Bu değişim Trabzonspor’un borcunu arttırdı. Ama inşallah yeni hocamızla beraber Trabzonspor sportif başarıları yakalamaya devam ettiği sürece bu açığı da kapatacağız.

Trabzonspor’un mevcut borcu bir önce ki dönemlerden aşağı taşımak amacımız, bunu hep beraber ödeyeceğiz. Bütün bunları yaparken şunu Trabzonspor sevdalıların iyi bilmesini istiyoruz. Trabzonspor’un 1 lirasını yemedik yedirmeyiz.

Biz Trabzonspor’un parasıyla tabak kıran kültürden gelmiyoruz. Biz yoksullara tabak verip yemek koyup yesinler diyen kültürden geliyoruz. Trabzonspor’un, icrasında olan insanlar eleştiriye açık olan insanlar olacak. Ben bütün eleştirilere saygı duyuyorum. İnşallah eleştirenler bu kulübü yönetmeye talip olduklarında yönetirler zorluklarını kendileri görürler.
Kamu-Sen Başkanını teşekkür ediyorum. Belli bir siyasi zümreye sığındığımızı söyledi. Trabzonspor’un başkanın bu ülkeyi yöneten insanlarla arkadaş dost olmasının hiç sorun yok. Trabzonspor başkanı kurduğu bu ilişkilerden kendine bir lire menfaat sağlıyorsa o başkan namuzsuzun dik alasıdır.
Şike süreci diyorlar. Şike sürecine bizim müdahale edemediğimizi yetersiz kaldığımızı. İnsanda biraz vicdan olur. Şike sürecinin adının alınmadığı dönemlerde 3 Temmuz’dan 2 ay önce canlı yayında başlatan benim.

 Kim Trabzonspor’un başında olup eğer hukukçusuna sınırsız yetki vermiyorsa o namussuzdur. Çok enteresan bir şey. Trabzonspor’un hukuk kurulunda görev yapan biri buraya çıkıyor. İşine son verdik. Ben istifa ettim diyor. O hukuk kurulunda şike sürecini takip eden değerli insanlar var. Bana bunu söyleyen, bütün fezlekeleri tapeleri beynine taşıyan Atilla Dilaver, ben seçildiğimde beni eleştiriyordu. Hukuk kurul toplantıları geldiğinde burada konuşan arkadaş onun yanında değildi. Kendisinin işine son verdiğimiz için yoktu. Evet biz Başbakana yakınız bize sınırlama koyacak mı diye?. Ben kendisine bana bunları söylediğinde şunu söyledim. Hukukun ve onun dışında yapılacak olan ne varsa ucu kime dokunuyorsa sonsuza kadar gitme hüviyetiniz var.
Trabzonspor’a 50 kişi ile 100 kişi ile yaptığı eylemden bir şey olmaz. Hukuk sürecinin sonunda kazanan biz olacağız. Eğer hukuk sürecinin sonunda orada 1 milyon kişiyi toplamak başkan kimse onun görevidir.

UEFA Disiplin Kurulu bizi reddetmiş diyorlar. Reddetmedi. UEFA şunu diyor. Diyor ki biz biz karar aldık. Yerel federasyonların yetkisidir. Biz müdahale edemiyoruz. UEFA bunu diyor ama FİFA öyle demiyor. Direkt müdahale ediyor. FİFA’nın nasıl müdahale edeceğini hep beraber göreceğiz.
Profesör olarak sevdiğim bir insan. Burada eleştirildik diye sevgimiz azalmaz. Kupa Cumhurbaşkanında diyor. Sayın Profesör, kupanın nerde olması önemli değil. Acaba 6222 sayılı yasayı Trabzonspor’un başkanın kafasına Başbakan mı silah dayadı da imzaladı. Ben o zaman Trabzonspor başkanına fahri olarak görev almak istiyorum dedim. Bunu yapmadı.
Trabzonspor başkanı o dönem bunları yapsaydı. Şimdi bu süreç bitmişti. Sadri Şener’i savunanlar. Tahkim kurulu şikeyi onaylayana kadar tek açıklaması yoktu. Tek bir açıklaması var. Aziz bey ne yaptı da 156 seneyle yargılıyorsunuz. Kim diyor bunu. Tahkim kurulunun onayından sonra. Biz başkasına pis diyoruz da bizde de pislik varsa cezası neyse çekmeye hazırız. Ben hep şuna inanıyorum. İbra edilsek de edilmesek de Trabzonspor sevdalılarının kararlarına saygı duyuyorum. İbra edilsem de ibra edilmesem de pis değilim. İbra edilmezsem, bu konunun araştırmasını kim yapıyorsa onu göreve davet edeceğim. Kendi hakkımda suç duyurusunu kendim vereceğim. Trabzonspor’un kim 1 lirasını yediriyorsa namuzsuzun dik alasıdır.