İbrahim Hacıosmanoğlu,1966 yılında Hayrat Merkez Mahallesi'nde doğdu. 47 yaşına kadar İstanbul'da ticaretle uğraşan Hacıosmanoğlu şimdilerde de organizasyon işleri ile uğraşıyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzon Doğumlu işadamıdır

Asıl adı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’dur.

26 mayıs 2013 Yılında Trabzonspor Başkanı Seçilmiştir.

İbrahim Hacıosmanoğlu, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Nuri Albayrak’ın kulüp başkanlığı döneminde başkan yardımcısı olarak Trabzonspor’da görev yapmıştır.

27 Şubat 2012 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı TFF seçimlerinde aday olan İbrahim Hacıosmanoğlu 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Trabzonspor Kulübü başkan yardımcılığı yapmıştır.

Hacıosmanoğlu İstanbul'da yaşıyor. Trabzonspor'un eski yöneticilerinden. Aynı zamanda Trabzonlu Profesyönel Boksör Selçuk Aydın'a da destekleriyle biliniyor.  Daha öncede Trabzonspor'a başkan adayı olmuştu... Trabzonspor'da başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz başkan olduğumuz zaman herkesi Trabzonspor'un etrafında toplamanın mücadelesini vereceğiz" dedi.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Listesi Şu Şekilde :

Asil Üyeler: Ali Kemal Başaran, Yaşar Aşcıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Murat Türköz, Ali Uzunay, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Köksal Güney, Abdi Serdar Üstünsalih, Mehmet Uğur Bozoğlu, Muhammet Kara, Engin Hacısalihoğlu, Onur İncehasan, Mehmet İrfan Çoşkun, Osman İlyas, Yedekler: Yakup Aslan, Erol İbrahimağaoğlu, Ahmet Emre Turan, Köksal Sadıklar, Ömer Demir, Çetin Kansız, Mehmet Terzi

6 bin 920 üyenin oy kullanma hakkının olduğu Trabzonspor başkanlık seçimlerinde, yaklaşık 4 bin 500 üye oy kullandı. Ve resmi sonuçlara göre İbrahim Hacıosmanoğlu ipi göğüslemeyi başardı.

Trabzonspor yeni Başkanı’nı seçti. Yeni Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu. İbrahim Hacıosmanoğlu nefes kesen bir mücadelenin ardından Başkanlık koltuğuna oturdu.

Seçimde 1567 oy toplayan Hacıosmanoğlu, rakipleri Muharrem Usta, Metin Atasoy, Emre Aksoy ve Hakan Kulaçoğlu’nu geride bırakarak Trabzonspor’un yeni başkanı oldu.

Hacıosmanoğlu, Kongre konuşmasında şu konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti:

“Trabzonspor, 1967′de kuruldu fakat bizim özümüzde yüzyıllardır haksızlığa karşı mücadele etmek vardır. Yalnızca 2010/11 değil; 1995/96, 2003/04, 2004/05 sezonlarında da şampiyonluklarımız gasp edilmiştir. Şampiyonluk çalan hırsızlar, son şampiyonlukta radara yakalandı. Fenerbahçe’nin başkanı emek hırsızıdır. Başkanlık bana nasip olursa bu zavallıları dışarı iteceğim. O kupayı nasıl alacağımızı biliyoruz… O kupa kirlenmiştir. Sahilde bir anıt yapıp orada sergileyeceğiz. Emek hırsızları ve sermaye patronlarıyla savaşmaya başkan olduğumda da devam edeceğim.”